כוסברה אהובתי: דגי מושט טריים אפויים עם כמון, לימון וגד השדה

המקור: מתכון לדג קבור במלח. המטרה: תיבול עדין שעוטף את המנה בלי חתיכות ירק מעצבנות בתוכה. השיטה: אפייה בתוך שני צרורות של עשב התיבול. והטעם? מושלם

אסתר דורון צרפתי

|

30.01.20 | 11:15

מי שלא אוהב כוסברה, לא חלק מהמשפחה - מושטים אפויים בכוסברה (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מי שלא אוהב כוסברה, לא חלק מהמשפחה - מושטים אפויים בכוסברה (צילום: אסתר דורון צרפתי)
 

מרכיבים

2 מנות

 

  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון, טחון
  • 1 כף שמן זית או קנולה
  • 2 דגי מושט טריים, שטופים היטב
  • 2 לימונים בינוניים, פרוסים
  • 2 יחידות סודניה (פלפלים יבשים חריפים)
  • שינים מראש שום אחד, קלופות ומעוכות
  • 2 צרורות כוסברה טרייה
  • 1/2 כוס מים רותחים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
  2. מערבבים יחד את המלח, הפלפל, הפפריקה, הכמון והשמן. מורחים את תערובת התבלינים על הדגים מבפנים ומבחוץ.
  3. ממלאים את הדגים המתובלים בפרוסות הלימון, הסודניה והשום, ומניחים אותם בתבנית.
  4. מסדרים את הכוסברה כך שתעטוף את הדגים מכל הצדדים, יוצקים מסביב את המים הרותחים, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-30 דקות או עד שבשר הדגים הופך ללבן.
  5. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, מורידים את הכיסוי מהדגים, מזלפים מעל את הרוטב שנוצר בתבנית ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים את המילוי, מזלפים מעל עוד רוטב ומגישים.

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

 

    צריכים גם עיקרית? קבלו מתכון לתבשיל קציצות עוף וירוקים

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד