קודם כל תירגעו: עוגת שוקולד צ'ילי עם שוקו-צ'יפס ופקאנים מסוכרים
תלמדו מדבי: אם כבר אופים עוגה, עושים את זה באהבה - עם שמנת אמיתית, סוכר, קקאו וכמות תוספות נדיבה שעושה טעים ונעים בפה. אחרת, למה בכלל לטרוח?
צפו: כך מכינים עוגת שוקולד עם הפתעה חריפה
צילום ועריכה מצקין ושות'

אתם יכולים לשלוט את מידת החריפות - אבל אל תגזימו (צילום: מצקין ושות')
מרכיבים
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
- 1 כוס שמנת 38-32%
- 1 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1/4 1 כוסות קמח תופח
- 1 כף אבקת קקאו
- 1 כף קפה נמס
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כף פתיתי צ'ילי
- 3/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר
- 3/4 כוס אגוזי פקאן סיניים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות מרפדים את התבנית בנייר אפייה, משמנים ומקמחים אותה.
- שמים בקערת המיקסר את השמנת ומתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד להטעמתו.
- מוסיפים ביצה אחת וממשיכים להקציף. כאשר הביצה נטמעת, מוסיפים את הביצה הנוספת.
- מוסיפים את הקמח ומנמיכים את המהירות.
- מוסיפים את הקקאו, הקפה, הקינמון והצ'ילי ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס ואת הפקאנים ומערבבים עד לפיזור.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.