קודם כל תירגעו: עוגת שוקולד צ'ילי עם שוקו-צ'יפס ופקאנים מסוכרים

תלמדו מדבי: אם כבר אופים עוגה, עושים את זה באהבה - עם שמנת אמיתית, סוכר, קקאו וכמות תוספות נדיבה שעושה טעים ונעים בפה. אחרת, למה בכלל לטרוח?

דבי מצקיןפורסם: 29.01.20 07:38
צפו: כך מכינים עוגת שוקולד עם הפתעה חריפה
צילום ועריכה מצקין ושות'
אתם יכולים לשלוט את מידת החריפות - אבל אל תגזימו (צילום: מצקין ושות')
אתם יכולים לשלוט את מידת החריפות - אבל אל תגזימו (צילום: מצקין ושות')
 

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

 

  • 1 כוס שמנת 38-32%
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/4 1 כוסות קמח תופח
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 1 כף קפה נמס
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כף פתיתי צ'ילי
  • 3/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר
  • 3/4 כוס אגוזי פקאן סיניים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות מרפדים את התבנית בנייר אפייה, משמנים ומקמחים אותה.
  2. שמים בקערת המיקסר את השמנת ומתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד להטעמתו.
  3. מוסיפים ביצה אחת וממשיכים להקציף. כאשר הביצה נטמעת, מוסיפים את הביצה הנוספת.
  4. מוסיפים את הקמח ומנמיכים את המהירות.
  5. מוסיפים את הקקאו, הקפה, הקינמון והצ'ילי ומערבבים עד לאיחוד.
  6. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ואת הפקאנים ומערבבים עד לפיזור.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד