רעפי תפוחי אדמה ובטטה אפויים בתנור או בשבחי המנדולינות

תוספת צבעונית שתעשה לכם את הארוחה, גם אם כל מה שיש לכם במזווה אלה כמה תפוחי אדמה, בטטות ותבלינים רגילים. אז תוציאו את הסכין והכינו לכם שמש לצהריים

מירי צדוק

|

27.01.20 08:13

לשימוש הכתבה בלבד אוכל רעפי בטטה ותפוחי אדמה מירי צדוק
לשימוש הכתבה בלבד אוכל רעפי בטטה ותפוחי אדמה מירי צדוק (תוספת צבעונית שתחטף במהירות האור מהשולחן - רעפי תפוחי אדמה ובטטה)

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 4 תפוחי אדמה מסוג דזירה
  • 4 בטטות בינוניות (רצוי בגודל של תפוחי האדמה)
  • 3 כפות שמן זית + כף אחת להברשה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות
  • עלים משני ענפי טימין

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מקלפים את תפוחי האדמה ואת הבטטות, ופורסים אותם דק ככל האפשר, עדיף במנדולינה (דרגה 1).
  3. מערבבים בקערה גדולה את השמן, המלח, הפפריקה, הפלפל והשום. מוסיפים את הירקות לקערה ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד.
  4. מסדרים את הפרוסות לסירוגין, בשורות צפופות בתבנית. מברישים את הירקות בכף השמן שנותרה ומפזרים מעל את עלי הטימין.
  5. אופים 40-30 דקות או עד שהירקות מוכנים.

 

צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק באינסטגרם או בבלוג שלה "עוגה לשבת"

 

עוד תוספת צבעונית לארוחה - שעועית ירוקה עם פטריות

 

צילום: מירי צדוק
לשימוש הכתבה בלבד אוכל שעועית ירוקה עם פטריות מירי צדוק (צילום: מירי צדוק)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד