תוספת צבעונית שתחטף במהירות האור מהשולחן - רעפי תפוחי אדמה ובטטה (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
6-4 מנות
- 4 תפוחי אדמה מסוג דזירה
- 4 בטטות בינוניות (רצוי בגודל של תפוחי האדמה)
- 3 כפות שמן זית + כף אחת להברשה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
- עלים משני ענפי טימין
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מקלפים את תפוחי האדמה ואת הבטטות, ופורסים אותם דק ככל האפשר, עדיף במנדולינה (דרגה 1).
- מערבבים בקערה גדולה את השמן, המלח, הפפריקה, הפלפל והשום. מוסיפים את הירקות לקערה ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד.
- מסדרים את הפרוסות לסירוגין, בשורות צפופות בתבנית. מברישים את הירקות בכף השמן שנותרה ומפזרים מעל את עלי הטימין.
- אופים 40-30 דקות או עד שהירקות מוכנים.
צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק באינסטגרם או בבלוג שלה "עוגה לשבת"
עוד תוספת צבעונית לארוחה - שעועית ירוקה עם פטריות