ארוחה שלמה בקערה: 5 מרקים עם פסטה לימי החורף הקרים

ממרק לזניה (כן, לא טעינו!) ועד מרק גולאש עם ניוקי: שלבו במרקים שלכם פסטה – קצרה או ארוכה – וקבלו ארוחה מחממת ומזינה בקערה אחת מהבילה

מרק תאילנדי עם עוף ופסטה רחבה (צילום וסגנון: מילי אליהו)
מרק תאילנדי עם עוף ופסטה רחבה (צילום וסגנון: מילי אליהו)

שלבו במרקים שלכם פסטה – קצרה, ארוכה או אפילו ניוקי, אנחנו לא קטנוניות – וקבלו ארוחה שלמה, מחממת וטעימה בקערה אחת מהבילה

 

 

 

מרק תאילנדי עם עוף ופסטה רחבה

מרק מנחם ועשיר בטעמים אוריינטליים בזכות השילוב בין חמאת בוטנים לקרם קוקוס. אפשר להחליף את פסטת הפפרדלה בכל פסטה אחרת שאוהבים. 

 

המרכיבים (4-3 מנות)

  • 1 ק"ג חזה עוף, פרוס לשניצלים
  • 4-3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 קופסה (400 מ"ל) קרם קוקוס
  • 4 כפות חמאת בוטנים
  • מלח, פלפל שחור
  • 500 גרם פסטה פפרדלה
  • 8 כוסות (2 ליטרים) מים
  • 1 חבילה (200 גרם) עלי בייבי תרד

 

להגשה

  • 3-2 כפות כוסברה קצוצה (ניתן להמיר בפטרוזיליה או בבצל ירוק)
  • 3-2 כפות בוטנים, קצוצים גס

 

ההכנה

1. חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל של כ־2 ס"מ.

2. מחממים במחבת 2 כפות משמן הקנולה ומטגנים את קוביות העוף במשך 6-5 דקות, עד שהוא מזהיב מעט (אבל לא משחים ממש, כדי שלא יתייבש). מסירים מהכיריים ומניחים בצד.

3. מחממים בסיר גדול את יתרת השמן ומטגנים את הבצל במשך 8-7 דקות, עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים 4-3 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, רוטב הסויה, קרם הקוקוס וחמאת הבוטנים. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על להבה בינונית, מכוסה חלקית, במשך 5 דקות נוספות.

4. מוסיפים את העוף, הפסטה והמים. מכסים חלקית ומבשלים במשך 12-10 דקות, עד שהפסטה רכה ומוכנה.

5. מוסיפים חצי חבילה של עלי בייבי תרד, מערבבים ומבשלים דקה נוספת.

6. מעבירים לקעריות הגשה. מפזרים כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה או בצל ירוק), את יתרת עלי הבייבי תרד ושברי בוטנים. מגישים.

  • איך שומרים? בסיר מכוסה במקרר, עד 3 ימים. מחממים על הכיריים או במיקרוגל.

 

 

מרק מוקרם עם שעועית ופסטה

ה־מרק ליום חורפי וקר: הוא פשוט וקל להכנה, עשיר בטעמים ובארומות של חורף וממלא את הבטן והלב בחמימות נעימה. טיפ: אוהבים שעועית? השתמשו בקופסת שימורים גדולה (לקופסאות שונות נפח שונה). לא אוהבים? אפשר פשוט לוותר עליה, או להמיר אותה בגרגירי חומוס.

 

מרק מוקרם עם שעועית ופסטה  (צילום וסגנון: מילי אליהו)
    מרק מוקרם עם שעועית ופסטה (צילום וסגנון: מילי אליהו)

     

    המרכיבים (5-4 מנות)

    • 3-2 כפות שמן קנולה
    • 2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים דק
    • 2 גזרים בינוניים, קלופים ופרוסים
    • 3 גבעולי סלרי (ללא העלים), פרוסים
    • 1 שן שום, כתושה
    • 1 כף רסק עגבניות
    • 1/2 כפית מחוקה מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
    • 1/2 כפית אורגנו מיובש
    • 1/2 כפית בזיליקום מיובש
    • 1/2 כפית כורכום
    • 8 כוסות (2 ליטרים) מים
    • 400 גרם פסטה, בכל צורה שאוהבים
    • 1 קופסת שימורים (600-400 גרם) שעועית לבנה, אדומה או שחורה מבושלת, שטופה ומסוננת
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת לבישול 10% שומן
    • 1 כף גדושה חרדל דיז'ון
    • להגשה: 3-2 כפות אורגנו טרי או עירית, קצוצים 

     

    ההכנה

    1. מחממים את השמן בסיר גדול ועמוק. מוסיפים את הבצלים, הגזרים והסלרי, ומטגנים 10-8 דקות, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.

    2. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים, המים, הפסטה והשעועית ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מבשלים 8–10 דקות, עד שהפסטה חצי מוכנה (אל דנטה).

    3. מוסיפים את השמנת והחרדל ומבשלים כ־10 דקות נוספות, עד שהפסטה מוכנה.

    4. מחלקים לקעריות הגשה, מפזרים מעט אורגנו טרי או עירית. מגישים.

    • איך שומרים? בסיר מכוסה במקרר, עד 3 ימים. מחממים על הכיריים או במיקרוגל. 
    • טיפ: אם אתם משתמשים בשעועית שחורה הקפידו במיוחד לשטוף אותה, כדי שהמרק שלכם לא יהפוך לשחור.

     

    מרק לזניה

    מי שאוהב לזניה מוקרמת ומרקים סמיכים יאהב מאוד את המרק הזה, שהוא שילוב בין שניהם. 

     

     

    מרק לזניה (צילום וסגנון: מילי אליהו)
      מרק לזניה(צילום וסגנון: מילי אליהו)

       

      המרכיבים (4-3 מנות)

      • 3-2 כפות שמן זית
      • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
      • 4-3 שיני שום, כתושות
      • 1 כף פלפל צ'ילי גרוס
      • 1 בקבוק (700 גרם) מחית עגבניות
      • 1 קופסה (400 גרם) קוביות עגבניות
      • 8 כוסות (2 ליטרים) מים
      • 1/2 כפית סוכר
      • 1 כף בזיליקום מיובש
      • 1 כף פטרוזיליה מיובשת
      • 1 עלה דפנה
      • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
      • 1 כפית מלח
      • 16-14 עלי לזניה
      • 1/4 1 כוסות (150 מ"ל) שמנת לבישול 10% שומן

       

      להגשה

      • 5-4 כפות גבינת ריקוטה
      • כ־100 גרם פתיתי מוצרלה
      • 3-2 כפות פטרוזיליה, קצוצה

       

      ההכנה

      1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ועמוק. מוסיפים את הבצל ומטגנים 10-8 דקות, עד שהוא הופך להיות שקוף ורך. מוסיפים את השום הכתוש ופלפל הצ'ילי, ומטגנים דקה נוספת.

      2. מוסיפים את מחית העגבניות, קוביות העגבניות, המים וכל התבלינים. מבשלים במשך 10-8 דקות על אש בינונית, עד שהמרק רותח.

      3. מוסיפים את עלי הלזניה (אפשר גם לשבור אותם לחצי) ומבשלים 12-10 דקות, עד שהם מתרככים.

      4. מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד 5 דקות.

      5. מחלקים לקעריות הגשה, מוסיפים לכל קערית כף גדושה של גבינת ריקוטה, מפזרים מעל פתיתי מוצרלה ומעט פטרוזיליה. מגישים.

      • איך שומרים? בסיר מכוסה במקרר, עד 3 ימים. מחממים על הכיריים או במיקרוגל. 

       

      מרק גולאש עם ניוקי

      מרק גולאש הוא לדעתי המרק הכי מנחם שקיים. הוא דורש יותר זמן בישול, אבל בסופו של דבר מתקבל מרק סמיך ומפנק, שמצדיק את זמן ההמתנה. כשמשדכים לו ניוקי, מקבלים מנה מפנקת אפילו יותר.

       

      מרק גולאש עם ניוקי (צילום וסגנון: מילי אליהו)
        מרק גולאש עם ניוקי(צילום וסגנון: מילי אליהו)

         

         

        המרכיבים (6-5 מנות)

        • 1 ק"ג בשר כתף לצלי (נתח מספר 5), או שריר אחורי/קדמי (פולי)
        • 5-4 כפות שמן קנולה
        • 2 בצלים, חתוכים לקוביות גסות
        • 4-3 גזרים בינוניים, קלופים ופרוסים
        • 2 גבעולי סלרי (ללא העלים), פרוסים
        • 5 שיני שום, כתושות
        • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
        • עלים מ־2 גבעולי תימין
        • 1 כפית מלח
        • 1 כפית פלפל שחור טחון
        • 2 כפות פפריקה (מתוקה, מעושנת, חריפה או מעורבת, לבחירתכם)
        • 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס
        • 1 עלה דפנה
        • 1/2 כוס יין אדום יבש
        • 8 כוסות (2 ליטרים) מים
        • 1 חבילה (500 גרם) מיני ניוקי
        • להגשה: 3-2 כפות פטרוזיליה, קצוצה

         

        ההכנה

        1. חותכים את הבשר לקוביות בגודל של 1 ס"מ.

        2. מחממים 2 כפות מהשמן בסיר גדול ורחב. מוסיפים מחצית מקוביות הבשר ומטגנים מכל הצדדים 5-4 דקות, עד שהבשר נסגר ומעט משחים. מעבירים לקערה. מכינים כך גם את המחצית השנייה של קוביות הבשר.

        3. מחממים באותו סיר (אין צורך לנקות) את יתרת השמן. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים 10-8 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט. מוסיפים את השום וממשיכים לערבב 3-2 דקות נוספות.

        4. מוסיפים את רסק העגבניות ואת כל התבלינים, מערבבים ומטגנים כדקה. מוסיפים את היין האדום, המים וקוביות הבשר ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה למשך שעה וחצי־שעתיים, עד שהבשר רך, לא צמיגי ועדיין שומר על צורתו. אם בתום הבישול הבשר עדיין לא רך, מבשלים חצי שעה נוספת.

        5. כשהבשר מוכן, מוסיפים את הניוקי ומבשלים במשך 6-5 דקות, עד שהם רכים, אבל לא יותר מדי.

        6. מחלקים לקעריות הגשה ומפזרים מעט פטרוזיליה מלמעלה. מגישים.

        • איך שומרים? בסיר מכוסה במקרר, עד 5 ימים. מחממים על הכיריים או במיקרוגל. 

         

         

        מרק בשר, שעועית ופסטה

        שילוב חורפי ומחמם במיוחד של חלבונים ופחמימות. בחרו בקופסת שימורים גדולה או קטנה של שעועית בהתאם לכמה שאתם אוהבים את הקטנית הנפלאה הזו (אנחנו, למשל, אוהבות ממש).

         

        מרק בשר, שעועית ופסטה (צילום וסגנון: מילי אליהו)
          מרק בשר, שעועית ופסטה(צילום וסגנון: מילי אליהו)

           

          המרכיבים (4-3 מנות)
          • 4 כפות שמן זית
          • 700 גרם בשר טחון
          • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
          • 3 גבעולי סלרי (ללא העלים), חתוכים לקוביות
          • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
          • 2 שיני שום, קצוצות דק
          • 1 בקבוק (700 גרם) מחית עגבניות
          • 2 קופסאות (800 גרם) קוביות עגבניות
          • 6 כוסות (1/2 1 ליטרים) מים
          • 1 כפית שטוחה סוכר
          • 1/2 1 כפיות בזיליקום יבש
          • 1 כפית אורגנו יבש
          • 3/4 כפית תימין יבש
          • 1 כפית מלח
          • 1 כפית פלפל שחור טחון
          • 300 גרם פסטה, רצוי סוג קטן
          • 1 קופסת שימורים (600-400 גרם) שעועית לבנה, אדומה או שחורה מבושלת, שטופה ומסוננת
          • להגשה: 3-2 כפות פטרוזיליה, קצוצה

           

          ההכנה

          1. מחממים במחבת רחבה 2 כפות משמן הזית. מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים ומפוררים במשך 8-7 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהוא הופך להיות אפור אך לא יבש מדי. מניחים בצד.

          2. מחממים בסיר בינוני־גדול את יתרת שמן הזית. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים 6-5 דקות, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם. מוסיפים את השום וממשיכים לערבב 3-2 דקות נוספות.

          3. מוסיפים לסיר את מחית העגבניות, קוביות העגבניות והמים ומערבבים. מוסיפים את התבלינים והפסטה, מערבבים, מכסים ומבשלים 10 דקות עם מכסה סגור.

          4. מוסיפים את השעועית ואת הבשר הטחון ומבשלים עוד 7-6 דקות. טועמים, מתקנים תיבול ובודקים אם הפסטה התרככה. אם לא, מבשלים עוד כמה דקות, עד שהיא מוכנה.

          5. מחלקים לקעריות הגשה ומפזרים מעט פטרוזיליה. מגישים.

          • איך שומרים? בסיר מכוסה במקרר, עד 5 ימים. מחממים על הכיריים או במיקרוגל. 
          • צמחונים/טבעונים? אפשר בקלות לוותר על הבשר. המרק עדיין יצא נפלא.

           

          • תודה לשי כהנא וירדנה אליהו על ההשתתפות בצילומים

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד