אהבה קולומביאנית: מרק חלב וביצים שנהוג להגיש כארוחת בוקר מזינה
בימים קרים הסלט הקצוץ או החלב הקר של הקורנפלקס לא מתיישבים טוב במערכת - אז למה שלא תתחממו עם קערת צָ'אנְגְוַוה, הפתרון הדרום אמריקאי לבקרים קפואים
צפו: כך מכינים מרק חלב קולומביאני
צילום ועריכה מצקין ושות'

מרק קולומביאני שנהוג לאכול לארוחת הבוקר (צילום: מצקין ושות')
מרכיבים
2 מנות
- 2 כוסות חלב
- 1 כוס מים
- 3-2 יחידות בצל ירוק, קצוץ דק
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- 2 ביצים
- 1/2 חבילת כוסברהטרייה, קצוצה דק
- 2 פרוסות חלה ישנה, קלויה
אופן הכנה
- שמים בסיר את החלב ואת המים ומחממים.
- מוסיפים את הבצל הירוק, את המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה.
- שוברים בזהירות את הביצים (מבלי לפגוע בחלמון) לתוך הסיר ומבשלים 5-3 דקות, או עד שהביצים במידת עשייה שאוהבים.
- מניחים את פרוסות החלה בקערות, יוצקים מעל את המרק ומחלקים ביצה לכל סועד.
- מפזרים כוסברה מעל ומגישים מיד.
>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.