צילום: אלון שפרנסקי

ראשונה, עיקרית ועוקצנית: שלוש מנות מהירות הכנה בתיבול ג'ינג'ר

מתכונים קלים בתוספת ג'ינג'ר לחימום התפריט החורפי: סלט רוקט ודלעת צלויה בוויניגרט תפוז־ג'ינג'ר, דג ים אסייתי במעטפה אישית ועוף צלוי בתפוזי דם וג'ינג'ר

סלט רוקט ודלעת צלויה בוויניגרט תפוז־ג'ינג'ר  (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
סלט רוקט ודלעת צלויה בוויניגרט תפוז־ג'ינג'ר (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
דג ים אסייתי במעטפה אישית (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
דג ים אסייתי במעטפה אישית (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
עוף צלוי בתפוזי דם וג'ינג'ר  (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
עוף צלוי בתפוזי דם וג'ינג'ר (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

סלט רוקט ודלעת צלויה בוויניגרט תפוז־ג'ינג'ר

 

 (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

    החומרים ל-4 מנות:

    לדלעת:

    • 100 גרם דלעת חתוכה לקוביות
    • 1 כף שמן זית
    • 1 כף סילאן תמרים
    • מלח ופלפל, לפי הטעם

    לסלט:

    • 150 גרם עלי רוקט
    • 1/2 חבילת נבטי חמנייה
    • 1/3 כוס עלי כוסברה טרייה
    • 2 כפות ג'ינג'ר כבוש, חתוך דק
    • 2 כפות אפונת ווסאבי, קצוצה גס

    לרוטב:

    • 5 כפות שמן זית
    • 1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורר
    • 1 כפית חרדל חלק
    • 1/2 תפוז סחוט טרי
    • 2 שיני שום קצוצות
    • 2 כפות חומץ תפוחים
    • 1 כפית מייפל טהור
    • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. מסדרים את קוביות הדלעת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים בחומרי התיבול ומערבבים בידיים. אופים בתנור

    שחומם מראש ל־200 מעלות כ־25 דקות ומצננים.

    2. מסדרים בקערת הגשה את חומרי הסלט (מלבד אפונת הווסאבי) ומפזרים מעל את קוביות הדלעת.

    3. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת ומזליפים על הסלט. מפזרים את אפונת הווסאבי ומגישים.

     

    ערכים תזונתיים למנה: 227 קלוריות | 20.2 גרם פחמימות | 2.8 גרם חלבון | 15.5 גרם שומן | 4 מנות

     

    דג ים אסייתי במעטפה אישית

     

     (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

      החומרים ל-2 מנות:

      • 2 פילטים (120 גרם ליחידה) דג לברק, מוסר או דניס (עם העור)
      • 2 בצלצלי שאלוט, פרוסים דק

      לרוטב:

      • 30 גרם (4 ס"מ) ג'ינג'ר טרי, פרוס לגפרורים דקים
      • 1 גבעול למון גראס (החלק התחתון), קצוץ דק
      • 2 שיני שום פרוסות דק
      • 3 בצלים ירוקים, חתוכים לטבעות דקות
      • מיץ מ־1 לימון
      • 1 כפית מייפל אורגני
      • 1/3 כפית פלפל קאיין או שבבי צ'ילי
      • 1/2 כפית שמן שומשום
      • 2 כפות שמן זית
      • מלח, לפי הטעם

       

      אופן ההכנה:

      1. מניחים כל פילה דג במרכז נייר אפייה כשצד העור כלפי מטה.

      2. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הדגים. מקפלים את נייר האפייה וסוגרים משני הצדדים כמו סוכרייה.

      3. מניחים את המעטפות בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך 10־12 דקות. מגישים חם.

       

      ערכים תזונתיים למנה: 270 קלוריות | 12.9 גרם פחמימות | 23.8 גרם חלבון | 13.8 גרם שומן | 2 מנות

       

      עוף צלוי בתפוזי דם וג'ינג'ר

       

       (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

        החומרים ל-6 מנות:

        • 6 כרעי עוף עם העור
        • 1 כף שמן זית
        • 30 גרם (4 בס"מ) ג'ינג'ר טרי, חתוך לגפרורים
        • 4 שיני שום קצוצות
        • 2־3 עלי קפיר ליים
        • 3 כפות רוטב סויה
        • 2 כפות סילאן
        • 1 כפית מייפל
        • 1 כף רכז רימונים
        • 1 כף מירין
        • 1 תפוז דם סחוט
        • 1/2 כוס מים רותחים
        • 2 תפוזי דם שטופים ופרוסים

         

        אופן ההכנה:

        1. מחממים במחבת עמוקה וחסינת חום לתנור את שמן הזית וצורבים את כרעי העוף במשך 4 דקות מכל צד.

        2. מוסיפים למחבת את הג'ינג'ר, השום ועלי הקפיר ליים ומטגנים יחד דקה. מוסיפים את כל יתר המרכיבים, מלבד פרוסות התפוזים, ומבשלים יחד דקה נוספת.

        3. מסדרים מעל הכרעיים את פרוסות התפוזים, מכסים את המחבת במכסה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־60 דקות.

         

        ערכים תזונתיים למנה: 412 קלוריות | 23.1 גרם פחמימות | 50.2 גרם חלבון | 11.5 גרם שומן | 6 מנות

         

        שפית אורחת:  מירי הבר – בון מירי, מנחת סדנאות בישול בסטודיו בון מירי, www.bonmiri.co.il

         

          נפלאות הג'ינג'רול: 6 סיבות לתבל את החורף בג'ינג'ר. הקליקו על התמונה:

           

          76 קלוריות לעוגייה והמון בריאות. עוגיות ג'ינג'ר  (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
          76 קלוריות לעוגייה והמון בריאות. עוגיות ג'ינג'ר (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

           

           

          הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי)
          הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד