זה שאתם לא אוכלים בצקים, זה לא אומר שצריך לוותר על פיצה (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-6 יחידות
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 5 עגבניות טריות, מרוסקות (או שימורים של עגבניות מרוסקות)
- 4 שיני שום, כתושות
- 3-2 כפות גדושות רסק עגבניות
- עלי בזיליקום טרי
- 1 כפית סוכר
- אורגנו מיובש
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור
לפיצה
- 1 חציל גדול, קלוף ופרוס לאורכו בעובי 1.5 ס"מ
- שמן זית, להברשה
- מלח
- גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
אופן הכנה
- הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את העגבניות המרוסקות וקורט מלח, מערבבים ומבשלים כ-4 דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מן האש ומצננים.
- הפיצה: מניחים את פרוסות החציל על מגש, ממליחים משני הצדדים ומניחים לעמוד כ-רבע שעה. מנגבים בנייר סופג.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מברישים את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים, ממליחים מעט ומסדרים בשכבה אחת בתבנית. אופים 20 דקות, מוציאים, הופכים ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
- מוציאים מהתנור, מורחים כל פרוסת חציל ברוטב פיצה, מפזרים גבינה צהובה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד שהגבינה מותכת ומזהיבה.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...