נמנעים מגלוטן ומחפשים פיצוי? קבלו פיצה בלי בצק על חציל קלוי

כולם יודעים שמה שהכי טעים בפיצה - אלה התוספות (אחרת הייתם אוכלים סתם פוקצ'ה), ולכן אם תחליפו את הקראסט, תזכו להנות מהטעם האהוב כאוות נפשכם

אפרת סיאצ'יפורסם: 20.01.20 08:16
זה שאתם לא אוכלים בצקים, זה לא אומר שצריך לוותר על פיצה (צילום: אפרת סיאצ'י)
זה שאתם לא אוכלים בצקים, זה לא אומר שצריך לוותר על פיצה (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

כ-6 יחידות

 

לרוטב

  • 2 כפות שמן זית
  • 5 עגבניות טריות, מרוסקות (או שימורים של עגבניות מרוסקות)
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 3-2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • עלי בזיליקום טרי
  • 1 כפית סוכר
  • אורגנו מיובש
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור

 

לפיצה

  • 1 חציל גדול, קלוף ופרוס לאורכו בעובי 1.5 ס"מ
  • שמן זית, להברשה
  • מלח
  • גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת

 

אופן הכנה

  1. הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את העגבניות המרוסקות וקורט מלח, מערבבים ומבשלים כ-4 דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מן האש ומצננים.
  2. הפיצה: מניחים את פרוסות החציל על מגש, ממליחים משני הצדדים ומניחים לעמוד כ-רבע שעה. מנגבים בנייר סופג.
  3. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  4. מברישים את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים, ממליחים מעט ומסדרים בשכבה אחת בתבנית. אופים 20 דקות, מוציאים, הופכים ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
  5. מוציאים מהתנור, מורחים כל פרוסת חציל ברוטב פיצה, מפזרים גבינה צהובה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד שהגבינה מותכת ומזהיבה.

 

עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...