
לשימוש הכתבה בלבד אוכל ירקות שורש קבורים אדום
(אפשר להגיש כתוספת מפתיעה או כעיקרית עם רוטב יוגורט ליד)
מרכיבים
6-4 מנות
- 2 ק"ג מלח גס
- 5 סלקים, שטופים היטב ויבשים
- 5 יחידות לפת, שטופה ויבשה
- 5 בצלים סגולים קטנים, עם הקליפה
- 2 ראשי שום שלמים
>> אפשר להשתמש בירקות שורש אהובים אחרים: תפוחי אדמה, גזרים, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי וכו')
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מפזרים מחצית מכמות המלח הגס בתבנית חסינת חום.
- מסדרים מעל את הירקות, מכסים בשכבת מלח נוספת ואופים כשעה וחצי.
- בודקים אם הירקות מוכנים, בעזרת סכין חדה, אם לא, מחזירים לתנור ל- 20-10 דקות נוספות.
- מוציאים את הירקות בזהירות, מנקים את המלח בידיים ומגישים מיד.
המתכון באדיבות מסעדת אדום בירושלים
עדיין קר לכם? נסו מרקי קרם קטיפתיים

לשימוש הכתבה בלבד אוכל מרקים מרק שום מרק פלפלים ערמונים חצילים וכרשה מסעדת אדום (צילום: אפרת ליכטנשטט)