קפיצה קטנה לתאילנד: תבשיל קארי מהיר וחריף עם פירות ים וקרם קוקוס
בחורף שלא מתנהג לפי הספר, אוכלים תבשילים לא שגרתיים - במיוחד כאשר חופשה אמיתית לא נראית באופק והצורך בפינוק רק מתגבר מיום ליום
לא מתחברים לפירות ים? נסו את אותו המתכון עם נתחי דג
צילום ועריכה מצקין ושות'

אפשר לשים פלפל חריף שלם, שניים או בכלל לא - אתם שולטים ברמת החריפות (צילום: מצקין ושות' )
פירות ים ברוטב קארי
מרכיבים
כ-4 מנות
- 50 גרם חמאה
- 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
- 3-2 שיני שום, מעוכות וקצוצות
- 1 פלפל חריף, קצוץ
- 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ
- 7-5 עלי קפיר ליים, מעוכים
- 1 גבעול למון גראס, קלוף וקצוץ
- 400 גרם שרימפס, קלופים ונקיים
- 500 גרם מולים, נקיים
- 1 פחית קרם קוקוס
- 1 כף נאם פלא (רוטב דגים)
- 1 כף גדושה תבלין קארי
- 3-2 כפות מיץ ליים/לימון
- 1/2 צרור כוסברה טרייה, קצוצה גס
- 50 מ"ל שמנת מתוקה
אופן הכנה
- במחבת גדולה ועמוקה, ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל, השום, הפלפל החריף, הג'ינג'ר, עלי הליים והלמון גראס, מערבבים ומטגנים כארבע דקות.
- מוסיפים את השרימפס והמולים ומערבבים. מוסיפים את קרם הקוקוס, הנאם פלא והקארי, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהשרימפס משנים את צבעים לאדום, כ-5 דקות.
- מוסיפים את מיץ הליים, את הכוסברה ואת השמנת המתוקה, מערבבים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מגישים עם נודלס או אורז מוכן.
>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.