לא הבחושה הרגילה שלך: עוגת בננה מגאנה, עם בוטנים וקרם טופי-קוקוס

ענת צרפתי לא מפסיקה להפתיע עם מתכונים לא שגרתיים לעוגות ממדינות רחוקות. וכמו תמיד מדובר על מתכון נגיש, טעים, עם טוויסט מעניין, שמבטיח לך ים מחמאות

ענת צרפתי

|

16.01.20 | 11:08

עוגת בננה לא שגרתית - עם בוטנים וקרם טופי (צילום: ענת צרפתי)
עוגת בננה לא שגרתית - עם בוטנים וקרם טופי (צילום: ענת צרפתי)
 

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

 

לעוגה

  • 2 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • קורט מלח
  • 2 בננות (250 גרם) גדולות ובשלות, מעוכות - 1 כוס מחית
  • 1/3 כוס (50 גרם) בוטנים מלוחים, קלופים וקצוצים גס

 

לקרם טופי

  • 1 כוס (250 מ"ל) קרם קוקוס 20% או 21% שומן
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר דמררה
  • 2 כפות (40 גרם) סירופ תירס (גולדן) או מולסה חזקה (שמכילה 40 גרם סוכרים ל-100 גרם)
  • 1/2 כוס (70 גרם) בוטנים מלוחים קלופים ושלמים

 

אופן הכנה

  1. העוגה: מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מקציפים מעט את הביצים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים 5 דקות במהירות בינונית-גבוהה.
  3. מוסיפים בהדרגה את השמן, תוך הקצפה במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מנפים את הקמח עם המלח בקערית נפרדת.
  5. מערבבים את מחית הבננות עם הבוטנים, ומוסיפים את הקמח והמחית לסירוגין לקערת המיקסר (מתחילים ומסיימים עם הקמח). מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מעבירים לתבנית ואופים 40-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים. מצננים לחלוטין. 
  7. קרם הטופי: שמים בסיר קטן עם דפנות גבוהות את קרם הקוקוס, הסוכר והסירופ ומביאים לרתיחה חזקה תוך כדי ערבוב בכף עץ. אחרי הרתיחה מבשלים את הקרם על אש קטנה ונמוכה כ 10 דקות. מסירים מהאש ומצננים. יוצקים את הקרם על העוגה הצוננת ומפזרים את הבוטנים. מאפסנים במקרר עד להתמצקותו. אפשר להכין את הקרם מראש ולשמור אותו בכלי אטום במקרר.

 

>> ציפוי אופציונאלי במקום קרם הטופי 

בקערה מערבבים 1/4 כוס (50 גרם) סוכר עם 1/2 כפית קינמון, כאשר העוגה יוצאת מהתנור ועדיין חמה, זורים מעליה את תערובת הסוכר והקינמון.

 

    עוגה נוספת ממדינה רחוקה אף יותר - עוגה עם ריבת חלב מצ'ילה

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ענת צרפתי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ענת צרפתי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד