עוגת בננה לא שגרתית - עם בוטנים וקרם טופי (צילום: ענת צרפתי)
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
לעוגה
- 2 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- קורט מלח
- 2 בננות (250 גרם) גדולות ובשלות, מעוכות - 1 כוס מחית
- 1/3 כוס (50 גרם) בוטנים מלוחים, קלופים וקצוצים גס
לקרם טופי
- 1 כוס (250 מ"ל) קרם קוקוס 20% או 21% שומן
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר דמררה
- 2 כפות (40 גרם) סירופ תירס (גולדן) או מולסה חזקה (שמכילה 40 גרם סוכרים ל-100 גרם)
- 1/2 כוס (70 גרם) בוטנים מלוחים קלופים ושלמים
אופן הכנה
- העוגה: מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מקציפים מעט את הביצים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים 5 דקות במהירות בינונית-גבוהה.
- מוסיפים בהדרגה את השמן, תוך הקצפה במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מנפים את הקמח עם המלח בקערית נפרדת.
- מערבבים את מחית הבננות עם הבוטנים, ומוסיפים את הקמח והמחית לסירוגין לקערת המיקסר (מתחילים ומסיימים עם הקמח). מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית ואופים 40-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים. מצננים לחלוטין.
- קרם הטופי: שמים בסיר קטן עם דפנות גבוהות את קרם הקוקוס, הסוכר והסירופ ומביאים לרתיחה חזקה תוך כדי ערבוב בכף עץ. אחרי הרתיחה מבשלים את הקרם על אש קטנה ונמוכה כ 10 דקות. מסירים מהאש ומצננים. יוצקים את הקרם על העוגה הצוננת ומפזרים את הבוטנים. מאפסנים במקרר עד להתמצקותו. אפשר להכין את הקרם מראש ולשמור אותו בכלי אטום במקרר.
>> ציפוי אופציונאלי במקום קרם הטופי
בקערה מערבבים 1/4 כוס (50 גרם) סוכר עם 1/2 כפית קינמון, כאשר העוגה יוצאת מהתנור ועדיין חמה, זורים מעליה את תערובת הסוכר והקינמון.
עוגה נוספת ממדינה רחוקה אף יותר - עוגה עם ריבת חלב מצ'ילה