צילום: ענת צרפתיהעוגות של ענתחמש בחושות מוצלחות ומיוחדות שעוד לא אפיתםלכתבה

הקרם דה לה קרם: חמישה מרקים קטיפתיים שיעשו לכם נעים על הלב

אל תחכו לשידור חוזר של החורף, מותר להתפנק עם קערת מרק גם היום. ואם לא בא לכם על כל השמנת הזאת, יש כאן גם מתכון בונוס: מרק דאשי עם חזה אווז קל להכנה

Xnet

|

14.01.20 | 09:27

רוצים להשתדרג? הוסיפו מעט גבינה כחולה לחגיגה: מרק חצילים וכרשה (צילום: אפרת ליכטנשטט)
רוצים להשתדרג? הוסיפו מעט גבינה כחולה לחגיגה: מרק חצילים וכרשה (צילום: אפרת ליכטנשטט)
פטריות ושמנת נוצרו זה בשביל זה, גם במרק (צילום: אפרת ליכטנשטט)
פטריות ושמנת נוצרו זה בשביל זה, גם במרק (צילום: אפרת ליכטנשטט)

מרק חצילים וכרשה

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 3 חצילים גדולים
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כרשה, קצוצה
  • 1 בצל גדול, קצוץ לקוביות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 ליטר חלב
  • 1/2 ליטר ציר ירקות או מים
  • 300 מ"ל שמנת לבישול
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. מחוררים את החצילים בעזרת מזלג וקולים אותם על הגז או בתנור כ-40 דקות. מקלפים, קוצצים את תוכנם ושומרים בצד.
  2. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הכרשה, הבצל והשום ומאדים 10 דקות, עד להזהבה.
  3. מוסיפים את החלב ואת ציר הירקות, מערבבים ומוסיפים את החצילים. מביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה נוספת. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומסירים מן האש. טוחנים בבלנדר מוט, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

 

מרק פטריות

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 50 גרם חמאה
  • 3 תפוחי אדמה גדולים, פרוסים לקוביות קטנות
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 כרשה, קצוצה
  • 100 גרם פטריות פורציני מיובשות, מושרות בכוס מים רותחים
  • 1 ק"ג פטריות שמפיניון, טריות וקצוצות  
  • 100 מ"ל ורמוט לבן
  • 1 ליטר ציר ירקות או מים
  • 1 ליטר חלב
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 1 פטריית שיטאקי מיובשת (להגשה, לא חייבים)

 

אופן הכנה

  1. ממיסים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים אותם על אש נמוכה כ-15 דקות.
  2. מוסיפים את הבצל ואת הכרשה, מערבבים ומטגנים כשתי דקות נוספות.
  3. מסננים את פטריות הפורצ'יני מהמים, קוצצים גס ומוסיפים לסיר. מוסיפים את פטריות השמפיניון, מערבבים ומטגנים 15 דקות.
  4. מוסיפים את הורמוט, מערבבים ומבשלים עד שאין יותר ריח של אלכוהול.
  5. מוסיפים את ציר הירקות והחלב. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין.
  6. מסירים מן האש, מתבלים במלח ובפלפל וטוחנים בבלנדר מוט. למרקם חלק לחלוטין כדאי להעביר דרך מסננת.
  7. בהגשה מגרדים מעל פטריית שיטאקי.

 

מרק פלפלים קלויים

 

מרק פלפלים קלויים (צילום: אפרת ליכטנשטט)
    מרק פלפלים קלויים(צילום: אפרת ליכטנשטט)

     

    מרכיבים

    6-4 מנות

     

    • 1 ק"ג פלפלים
    • 50 גרם חמאה
    • 1 בצל ענק, קצוץ
    • 1 ענף מרווה טרייה
    • 3 ענפי טימין טרי
    • 1 ענף רוזמרין טרי
    • 3 שיני שום
    • 1 כף גרגרי כוסברה
    • 100 מ"ל חומץ בלסמי
    • 1 ליטר ציר ירקות
    • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
    • 100 מ"ל שמנת לבישול

     

    להגשה

    • 12-8 פרוסת לחם או חלה
    • 1 גליל גבינת סנט מור
    • 6-4 כפות דבש

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-220 מעלות וקולים בו את הפלפלים עד להשחמה. מניחים בכלי גדול ואוטמים אותו בניילון נצמד.
    2. ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל, המרווה, הטימין והרוזמרין ומטגנים כ-5 דקות עד להשחמה.
    3. מוסיפים את השום, גרגרי הכוסברה והחומץ הבלסמי ומניחים לו להצטמצם מעט.
    4. מקלפים את הפלפלים, מרחיקים את הגרעינים וקוצצים אותם גס. מוסיפים לסיר ומערבבים.
    5. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה על אש בינונית.
    6. מתבלים במלח ובפלפל, מסירים מן האש וטוחנים בבלנדר מוט. למרקם חלק כדאי להעביר גם דרך מסננת.
    7. מחזירים לאש, מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
    8. ההגשה: מחממים את התנור ל-220 מעלות. מורחים את פרוסות הלחם בדבש ומניחים על כמה פרוסות גבינה. קולים בתנור 3-2 דקות ומגישים לצד המרק.

     

    מרק ערמונים

     

    מרק ערמונים (צילום: אפרת ליכטנשטט)
      מרק ערמונים(צילום: אפרת ליכטנשטט)

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • 50 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
      • 50 גרם חמאה
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 בצל בינוני, קצוץ
      • 250 גרם ערמונים קלויים וקלופים
      • 100 גרם פטריות שמפיניון טריות, קצוצות
      • 1/2 כוס יין לבן
      • 1/2 1 כוסות ציר ירקות
      • 3 שיני שום, כתושות
      • 1/2 כפית טימין
      • 1 כוס שמנת לבישול
      • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
      • פטריות פורצ'יני מיובשות (להגשה, לא חייבים)

       

      אופן הכנה

      1. משרים את פטריות הפורצ'יני בכוס מים רותחים, עד לריכוך. מסננים (שומרים את המים) וקוצצים גס.
      2. מחממים את החמאה ואת השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל, הערמונים והפטריות כעשר דקות, עד להשחמה קלה.
      3. מוסיפים את היין ומבשלים עד לאידוי הנוזלים.
      4. מוסיפים את ציר הירקות, חלק מהנוזלי ההשרייה של הפורצ'יני (כדאי לשים לב שמוסיפים רק את הנוזל הנקי), השום והטימין ומביאים לרתיחה.
      5. מוסיפים את השמנת, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
      6. בהגשה אפשר לפורר את פטריות הפורצ'יני מעל.

       

      מרק שום ולחם

       

      מרק שום ולחם (צילום: אפרת ליכטנשטט)
        מרק שום ולחם(צילום: אפרת ליכטנשטט)

         

        מרכיבים

        6-4 מנות

         

        • 50 מ"ל שמן זית
        • 50 גרם חמאה
        • 1 ק"ג בצל, קצוץ
        • 180 גרם שום, קצוץ
        • 1 ענף טימין טרי
        • 1/2 1 ליטר ציר עוף
        • 200 גרם לחם ישן, ללא הקרום
        • 110 מ"ל שמנת לבישול
        • 110 מ"ל חלב
        • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

         

        אופן הכנה

        1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את החמאה וממיסים אותה.
        2. מוסיפים את הבצל ואת השום ומטגנים עד להשחמה כ-20 דקות.
        3. מוסיפים את הטימין ואת ציר העוף, מביאים לרתיחה.
        4. מוסיפים את הלחם ומוציאים את הטימין. מבשלים 10 דקות.
        5. מסירים מן האש וטוחנים בבלנדר מוט.
        6. מוסיפים את השמנת ואת החלב ומתבלים במלח לפי הטעם. מחממים כשתי דקות ומגישים.

         

        מרק דאשי וחזה אווז

         

        מרק דאשי (צילום: אפרת ליכטנשטט)
          מרק דאשי(צילום: אפרת ליכטנשטט)

           

          מרכיבים

          4 מנות

           

          • 1 ראש ברוקולי
          • 1 ליטר מים
          • 2 כפות אבקת דאשי
          • 120 מ"ל מירין
          • 3 שיני שום, כתושות
          • 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף ופרוס
          • 50 מ"ל רוטב סויה
          • אטריות שעועית
          • 1 חזה אווז מעושן

           

          אופן הכנה

          1. מפרקים את הברוקולי לתפרחות וחולטים אותן במים רותחים עם מלח כ-5 דקות, עד לריכוך חלקי. מסננים ושומרים בצד.
          2. שמים בסיר את המים, הדאשי, המירין, השום, הג'ינג'ר ורוטב הסויה ומביאים לרתיחה. מבשלים כשתי דקות.
          3. חולטים את אטריות השעועית לפי הוראות היצרן ושומרים במים קרים.
          4. פורסים את חזה האווז לפרוסות דקות וצורבים אותן על מחבת טפלון עם מעט מאוד שמן.
          5. מחלקים את הציר בין קערות הגשה, מניחים בכל קערה מהאטריות, הברוקולי וחזה האווז ומגישים.

           

          המתכונים באדיבות מסעדת אדום בירושלים

           

            ממשיכים לבשל כמו במסעדה: סביח מפורק

             

            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אפרת ליכטנשטט)
            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אפרת ליכטנשטט)

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            כשר חלבי
            דרגת קושי קלה
            דירוג הגולשים (1 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג