המתוק, המלוח והטבעוני: מיקי שמו עם מתכון מנצח לארוחה ספונטנית

מה תעדיפו - עוגה בחושה מפנקת, בורקיטס פריכים, או חטיף אנרגיה ביתי (וטבעוני!)? המתכונים לאירוח מושלם שבעזרת המיקסר של בוש תוכלו להכין בקלות ובמהירות

לחצו על הסרטון כדי לצפות במתכון של מיקי שמו לארוחה ספונטנית וקלה לאירוח מושלם
עוגה בחושה היא תמיד התשובה לקינוח זריז לצד הקפה. למיקי שמו יש את המתכון לעוגה המנצחת, שבעזרת המיקסר המקצועי של בוש יוצאת אוורירית וטעימה
עוגה בחושה היא תמיד התשובה לקינוח זריז לצד הקפה. למיקי שמו יש את המתכון לעוגה המנצחת, שבעזרת המיקסר המקצועי של בוש יוצאת אוורירית וטעימה

אם אתם מתכננים לארח וצריכים רעיון למתכונים קלים, מהירים וטעימים, זאת בדיוק הכתבה בשבילכם. מיקי שמו מציע לכם מתכונים פשוטים לארוחה ספונטנית ורעיונות לאירוח מושלם. והאורחים? יזללו בהנאה ולא יפסיקו להחמיא.

 

     

    בוריקטס במילוי גבינות וזיתי קלמטה

    בצק פריך ומהיר הכנה המשלב מילוי של גבינות וזיתים קלמטה.

    מצרכים (מתאים לכ-30 יחידות)

    רשימת חומרים לבצק:

    • 280 גרם (2 כוסות) קמח לחם מנופה
    • 200 גרם חמאה רכה
    • 250 גרם גבינה כחושה לאפייה (טוב טעם, כנען) מפוררת גס
    • 1/2 כפית מלח

    רשימת חומרים למלית:

    • 125 גרם גבינה כחושה לאפייה (טוב טעם, כנען) מפוררת גס
    • 125 גרם (1/2 קובייה) גבינה בולגרית מפוררת גס
    • 1 ביצה גדולה
    • 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים ופרוסים לעיגולים

    לציפוי:

    • 1 ביצה טרופה
    • קצח

    אופן הכנה:

    1. מכינים את הבצק: מערבלים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה למשך כ- 2 דקות במהירות איטית- בינונית עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

    2. מחממים תנור לחום 190 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

    3. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים היטב לתערובת אחידה ושומרים במקרר.

    4. מעצבים ואופים: מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ על משטח מעט מקומח. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ, ממלאים בעזרת כפית מן המלית במרכז כל עיגול וסוגרים לחצי עיגול ומהדקים. מברישים בביצה ומפזרים קצח (לא חובה וחוזרים על פעולה זאת עם חצי הבצק הנוסף, אופים כ-20 דק'.

    5. מומלץ להגיש חם.

    6. ניתן לאחסן בכלי אטום ליום אחד או להקפיא לחודש ימים ולחמם ב-170 מעלות לפני הגשה.

     

      חטיפי אנרגיה ביתיים של מיקי שמו – טבעוני

      המרכיבים (לתבנית מרובעת בגודל של 22X22)

      לחטיפי האנרגיה:

      • 3/4 כוס (100 גרם) שומשום מלא
      • 3/4 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלופים טבעיים
      • 1 כוס + 1 כף (50 גרם) פצפוצי אורז מלא
      • 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל דקה/ עבה
      • 1/2 כוס (50 גרם) חמאת קקאו (לא חובה)
      • 1/4 כוס פחות 1 כף (50 מ"ל) מייפל אמיתי
      • 1/4 כוס (90 גרם) דבש טהור
      • 1/2 כוס + כף (100 גרם) טחינה
      • ½ 1 כוסות או כ- 20 יחידות תמרים מגולענים מסוג מג'הול טחונים במעבד מזון
      • 2 גרם (ראש כפית) קינמון
      • קורט ציפורן (לא חובה)

       

      לציפוי:

      • 150 גרם שוקולד מריר 70%

       

      אופן ההכנה:

      1. מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים מעט וקולים את השומשום המלא, אגוזי הלוז הטבעיים (ללא קליפה), פצפוצי האורז המלא ושיבולת השועל הדקה/ עבה בחום של 125-130 מעלות למשך 20 דקות. מצננים קלות ומעבירים לקערה גדולה.

      2. בקלחת מחממים את חמאת הקקאו, התמרים הטחונים, המייפל, והדבש עד קבלת תערובת אחידה וחלקה. מוציאים מן הקלחת את התערובת ומוסיפים את הטחינה, מערבבים עד לאחידות.

      3. מוזגים את תערובת התמרים החלקה לתוך קערת הפיצוחים הקלויים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב (ניתן גם להוסיף את התבלינים בסיום הבישול לתערובת החמה לפני שמוזגים לתערובת הפיצוחים).

      4. מעבירים את התערובת לתוך תבנית בגודל 22X22 ומיישרים אותה.

      5. מעבירים למקפיא למשך כחצי שעה, מוציאים ומחלצים את התערובת מן התבנית, חותכים למלבנים בגודל 2 ס"מ על 7 ס"מ.

      6. ממיסים שוקולד מריר בבאן מארי. ניתן לטבול את חציים התחתון של החטיפים בשוקולד או לזלף אותו מעליהם.

      מומלץ לאחסן במקרר עד כ- 10 ימים.

      טיפ: ככל שלשוקולד המריר יש יותר מוצקי קקאו- כמות הסוכר בו קטנה יותר.

      המתכון מתוך התוכנית "מתוק או מלוח" בערוץ האוכל.

       

       (צילום: איתיאל ציון)
        (צילום: איתיאל ציון)

         

        כשרוצים קינוח זריז או פינוק ביתי לצד כוס קפה או תה – עוגה בחושה היא תמיד התשובה. זהו העוגן המרכזי של האפייה הביתית – שאפשר להכין בקלות ובזריזות ממצרכים שתמיד יש בהישג יד. הכנת עוגה בחושה במיקסר משפרת את מרקמה וטעמה הסופי ומוסיפה לה אווריריות ונפח. מיקי שמו משתף אתכם במתכונים שלו לעוגות בחושות מנצחות – עוגת גזר ואגוזים בתבלון סתווי, עוגת בננות עם נטיפי שוקולד מפנקים ועוגת שקדים ופירות יבשים ללא גלוטן. 

         

        עוגת גזר ואגוזי מלך

        מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ

        • 240 מ”ל שמן קנולה
        • 3 ביצים מידה L
        • 210 גרם קמח
        • 300 גרם סוכר דמררה
        • 1כפית אבקת אפייה
        • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
        • 1כפית קינמון
        • ¼כפית ג’ינג’ר יבש טחון
        • ¼ כפית אגוז מוסקט טחון טרי
        • 400 גרם גזר מגורר דק
        • 120 גרם אגוזי מלך שבורים גס

         

        אופן ההכנה:

        1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

        2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את השמן, המים והביצים למשך כ- 2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.

        בקערה נפרדת מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ותבלינים.

        3. מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית ומוסיפים בהדרגתיות את החומרים היבשים.

        4. לאחר מכן מוסיפים את הגזר והאגוזים וממשיכים לערבל רק עד לקבלת תערובת אחידה.

        5. יוצקים לתבניות משומנות ומכניסים לתנור למשך כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

        שומרים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 5 ימים.

         

        עוגת שקדים ופירות יבשים בברנדי

        מצרכים לתבנית מלבנית באורך 30 ס"מ

        • ½ 1 כוסות פירות מיובשים חתוכים בגודל 2 ס"מ (משמשים, דבלים, פפאיה וכו')
        • 120 מ"ל ברנדי (½ כוס)
        • 150 גרם חמאה רכה
        • 250 גרם סוכר (¼ 1 כוסות)
        • 2 ביצים מידה L
        • 250 גרם אבקת שקדים (3/4 1 כוסות)
        • כפית אבקת אפייה
        • גביע שמנת חמוצה 15% (200 גרם)
        • כוס אגוזי מלך קצוצים גס

         

        אופן ההכנה:

        1. משרים את הפירות המיובשים בברנדי כשעה ומסננים היטב. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית.

        2. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר כ-3 דקות במהירות בינונית לתערובת קרמית, ומוסיפים ביצה אחר ביצה עד שהן נבלעות בתערובת.

        3. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את אבקת השקדים, אבקת האפייה והשמנת החמוצה לסירוגין ומערבלים לתערובת אחידה. 4. מוסיפים אגוזים ואת הפירות המיובשים המסוננים ומערבלים רק עד לפיזורם בתערובת.

        5. יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים. אופים כ-45 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב עמוק והקיסם הננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים.

        מאחסנים מכוסה במקרר עד 10 ימים.

         

          עוגת בננה ושברי שוקולד מריר 70%

          מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 22 ס"מ

          • 2 ביצים מידה L
          • 125 גרם (½ כוס+ 2 כפות) סוכר דמררה
          • 100 מ"ל (½ כוס פחות 1 כף) מייפל טבעי
          • 150 מ"ל (¾ כוס) שמן קנולה
          • 50 גרם (½ כוס) קוקוס טחון
          • 50 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ
          • 5 גרם (½ שקית) אבקת אפייה
          • 190 גרם (½ 1 כוסות פחות 1 כף) קמח מנופה
          • 30 גרם (1/3 כוס) אבקת שקדים
          • קורט מלח
          • 2 בננות בינוניות בשלות מעוכות

           

          לקישוט:

          • 2 בננות בינוניות בשלות
          • 50 גרם ( ¼ כוס) סוכר דמררה

           

          אופן ההכנה:

          1. מחממים תנור לחום 170 מעלות.

          2. במיקסר עם מטרפה מקציפים את הסוכר יחד עם הביצים עד לקבלת קצף יציב ותפוח, מוסיפים את המייפל יחד עם השמן בהדרגה, מוסיפים את הבננות ומנמיכים את המיקסר למהירות איטית.

          3. מערבבים בקערה בצד את הקמח, אבקת האפייה ואבקת השקדים ומוסיפים אותה בהדרגה. עוצרים את פעולת המיקסר מיד כאשר התערובת אחידה.

          4. משמנים מעט את תבניות האינגליש קייק ומוזגים את הבלילה עד ¾ גובה. חוצים כל בננה לאורכה ל- 3 חלקים, ומניחים על גבי העוגה בעדינות ומפזרים את סוכר הדמררה מעל.

          5. אופים למשך 50 דקות עד להזהבה או עד למבחן הקיסם.

             

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד