לוּק בהשאלה: פסטה מיטבולס ברוטב עגבניות ובזיליקום, טבעונית למהדרין

שלא תטעו, אין כאן ניסיון לגרום לכם להאמין שאתם אוכלים קציצות בקר 'על אמת', רק רפרור לקלאסיקה מוכרת ואהובה ומתכון לגרסה קצת יותר בריאה למנה

עדי כהן סימן טוב

|

13.01.20 | 09:10

עושים כאילו - פסטה עם כדורי בשר ללא רכיבים מן החי אך עם חלבון מלא לחלוטין (צילום: עדי כהן סימן טוב )
עושים כאילו - פסטה עם כדורי בשר ללא רכיבים מן החי אך עם חלבון מלא לחלוטין (צילום: עדי כהן סימן טוב )
 

מרכיבים

 

לקציצות

  • שמן לטיגון הבצל ולהברשה של הקציצות
  • 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ
  • 1 סלסלת פטריות טריות, קצוצות
  • 1 כוס שעועית לבנה, מבושלת
  • 1 כוס אורז עגול, מבושל
  • 3-2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף תערובת תבלינים לקציצות (ראס אל חנות/בהרט)
  • כ-3/4 כוס פירורי לחם/ קמח חומוס (בהתאם לצורך)

 

לרוטב

  • שמן זית
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 8 עגבניות גדולות בשלות, קצוצות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • כ-3 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • עלים מ-3 גבעולי בזיליקום, קצוצים גס
  • 1/4 כפית סוכר

 

להרכבה

  • פסטה ארוכה מבושלת לפי הוראות היצרן, מסוננת
  • עלי בזיליקום טרי

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  2. הקציצות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצל ואת הפטריות 3 דקות עד להשחמה. מעבירים למעבד מזון.
  3. מוסיפים לקערת מעבד המזון את השעועית, האורז, רוטב הסויה ואת תבלין הקציצות ומעבדים עד לקבלת עיסה דביקה, לא חלקה מדי.
  4. מוסיפים בהדרגה את פירורי הלחם עד שהעיסה מתגבשת ואפשר ליצור ממנה קציצות רכות.
  5. יוצרים קציצות עגולות ומניחים בתבנית. משמנים בנדיבות את הקציצות באמצעות מברשת מכל הצדדים ואופים 30-20 דקות. בודקים שהקציצות יציבות, מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר ולהתייצב.
  6. הרוטב: משמנים מחבת עמוקה בשמן זית, ומטגנים בו את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים כמה שניות. שניות לפני שמוסיפים את העגבניות. מערבבים ומטגנים עד שהעגבניות מגירות נוזלים.
  7. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצר רוטב דליל.
  8. מוסיפים את המלח, הפלפל ואת עלי הבזיליקום. מכסים את המחבת במכסה ומנמיכים את האש.
  9. מבשלים כ-15 דקות עד שהרוטב מצטמצם.
  10. אם הרוטב עדיין דליל מדי אפשר להסיר את המכסה ולתת לו להתבשל כמה דקות על להבה נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול, במידה והרוטב חמצמץ מוסיפים רבע כפית סוכר וטועמים שוב.
  11. להרכבה: שמים חלק מהרוטב החם על הפסטה המסוננת ומערבבים עד לציפוי.
  12. מכניסים את הקציצות המוכנות למחבת עם שאר הרוטב ומצפים אותן בעדינות.
  13. מעבירים את הפסטה עם הרוטב לצלחת הגשה כללית או אישית. מוסיפים את הקציצות עם יתרת הרוטב ומניחים מעל הפסטה. מעטרים בעלי בזיליקום טריים.

 

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד