עושים כאילו - פסטה עם כדורי בשר ללא רכיבים מן החי אך עם חלבון מלא לחלוטין (צילום: עדי כהן סימן טוב )
מרכיבים
לקציצות
- שמן לטיגון הבצל ולהברשה של הקציצות
- 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ
- 1 סלסלת פטריות טריות, קצוצות
- 1 כוס שעועית לבנה, מבושלת
- 1 כוס אורז עגול, מבושל
- 3-2 כפות רוטב סויה
- 1 כף תערובת תבלינים לקציצות (ראס אל חנות/בהרט)
- כ-3/4 כוס פירורי לחם/ קמח חומוס (בהתאם לצורך)
לרוטב
- שמן זית
- 1 בצל, קלוף וקצוץ
- 3 שיני שום, קצוצות
- 8 עגבניות גדולות בשלות, קצוצות
- 4 כפות רסק עגבניות
- כ-3 כוסות מים
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- עלים מ-3 גבעולי בזיליקום, קצוצים גס
- 1/4 כפית סוכר
להרכבה
- פסטה ארוכה מבושלת לפי הוראות היצרן, מסוננת
- עלי בזיליקום טרי
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- הקציצות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצל ואת הפטריות 3 דקות עד להשחמה. מעבירים למעבד מזון.
- מוסיפים לקערת מעבד המזון את השעועית, האורז, רוטב הסויה ואת תבלין הקציצות ומעבדים עד לקבלת עיסה דביקה, לא חלקה מדי.
- מוסיפים בהדרגה את פירורי הלחם עד שהעיסה מתגבשת ואפשר ליצור ממנה קציצות רכות.
- יוצרים קציצות עגולות ומניחים בתבנית. משמנים בנדיבות את הקציצות באמצעות מברשת מכל הצדדים ואופים 30-20 דקות. בודקים שהקציצות יציבות, מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר ולהתייצב.
- הרוטב: משמנים מחבת עמוקה בשמן זית, ומטגנים בו את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים כמה שניות. שניות לפני שמוסיפים את העגבניות. מערבבים ומטגנים עד שהעגבניות מגירות נוזלים.
- מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצר רוטב דליל.
- מוסיפים את המלח, הפלפל ואת עלי הבזיליקום. מכסים את המחבת במכסה ומנמיכים את האש.
- מבשלים כ-15 דקות עד שהרוטב מצטמצם.
- אם הרוטב עדיין דליל מדי אפשר להסיר את המכסה ולתת לו להתבשל כמה דקות על להבה נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול, במידה והרוטב חמצמץ מוסיפים רבע כפית סוכר וטועמים שוב.
- להרכבה: שמים חלק מהרוטב החם על הפסטה המסוננת ומערבבים עד לציפוי.
- מכניסים את הקציצות המוכנות למחבת עם שאר הרוטב ומצפים אותן בעדינות.
- מעבירים את הפסטה עם הרוטב לצלחת הגשה כללית או אישית. מוסיפים את הקציצות עם יתרת הרוטב ומניחים מעל הפסטה. מעטרים בעלי בזיליקום טריים.
- עדי כהן סימן טוב
היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני