למי קראת בורקס? מאפה קליל
מבצק פילו, במלית גבינת פטה

טִירוֹפִּיטׇה: איזון מושלם בין מעטפת פריכה למלית נימוחה, בין פחמימות לחלבונים, בין ארוחה קלה לבין נשנוש מספק. ואיך משיגים את כל הטוב הזה? בחמש דקות של עבודה

חיה אילונה דר

|

12.01.20 | 08:39

הרבה יותר מבורקס: משולשי פילו במלית גבינה מושלמת (צילום: חיה אילונה דר)
הרבה יותר מבורקס: משולשי פילו במלית גבינה מושלמת (צילום: חיה אילונה דר)

מרכיבים

15 יחידות

 

  • 450 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 ביצים
  • 450 גרם עלי פילו מופשרים לפי הוראות היצרן
  • 150 גרם חמאה מומסת

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים יחד את גבינת הפטה, הגבינה הלבנה והביצים.
  3. מכינים מגבת לחה לכיסוי עלי הפילו. מניחים עלה פילו על משטח עבודה, מברישים אותו בחמאה ומניחים מעליו עלה פילו נוסף מברישים בחמאה גם אותו. את יתר העלים מכסים במגבת לחה ושומרים בצד.
  4. פורסים את עלי הפילו שהברשנו בחמאה, לרצועות ברוחב 8 ס"מ. מניחים כף מהמלית בפינה השמאלית של הרצועה ומקפלים את הפינה לצורת משולש. את המשולש מקלפים שוב למשולש, כך שנוצר מלבן וכך עד לסיום רצועת הבצק. מברישים בחמאה ומניחים בתבנית. חוזרים על התהליך עם יתר העלים והמלית.
  5. אופים עד להשחמה כ-25 דקות.

 

עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

 

    עוד מאפה נפלא עם מלית גבינה - גבינות מהירות

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: חיה אילונה דר)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: חיה אילונה דר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (5 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג