
הרבה יותר מבורקס: משולשי פילו במלית גבינה מושלמת (צילום: חיה אילונה דר)
מרכיבים
15 יחידות
- 450 גרם גבינת פטה מפוררת
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 2 ביצים
- 450 גרם עלי פילו מופשרים לפי הוראות היצרן
- 150 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים יחד את גבינת הפטה, הגבינה הלבנה והביצים.
- מכינים מגבת לחה לכיסוי עלי הפילו. מניחים עלה פילו על משטח עבודה, מברישים אותו בחמאה ומניחים מעליו עלה פילו נוסף מברישים בחמאה גם אותו. את יתר העלים מכסים במגבת לחה ושומרים בצד.
- פורסים את עלי הפילו שהברשנו בחמאה, לרצועות ברוחב 8 ס"מ. מניחים כף מהמלית בפינה השמאלית של הרצועה ומקפלים את הפינה לצורת משולש. את המשולש מקלפים שוב למשולש, כך שנוצר מלבן וכך עד לסיום רצועת הבצק. מברישים בחמאה ומניחים בתבנית. חוזרים על התהליך עם יתר העלים והמלית.
- אופים עד להשחמה כ-25 דקות.
עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

עוד מאפה נפלא עם מלית גבינה - גבינות מהירות