עגלגל, ילדותי ובלי קצוות חדים: לשקוע ברהיטי מרשמלו מתוקים

קצוות מעוגלים, צורות אמורפיות, צ'אביוּת כללית ולוק שיכול להשתלב בכל ג'ימבורי – אלה הם המאפיינים של העיצוב הנאוטני, שמכניס הביתה עליצות ילדותית מבורכת

כיסאות של המעצב Ara Thorose  (צילום: Ara Thorose)
כיסאות של המעצב Ara Thorose (צילום: Ara Thorose)
כיסא וגוף תאורה של צמד המעצבים האמריקאים JUMBO  (צילום: JUMBO)
כיסא וגוף תאורה של צמד המעצבים האמריקאים JUMBO (צילום: JUMBO)
ספה והדום: הביטאט  (צילום: הביטאט)
ספה והדום: הביטאט (צילום: הביטאט)
ספה: אינוביישן (צילום: אינוביישן)
ספה: אינוביישן (צילום: אינוביישן)
שרפרף שנראה כמו גור של היפופוטם, גוף תאורה שעשוי מצינורות נפוחים ורכים למראה, כורסה שהמסעד שלה נדמה כמורכב מגיבוב של מרמשלואים רכים – גם אם אתן לא מתכננות להתחדש ברהיט בעיצוב נאוטני, ספק אם תוכלו שלא לחייך חיוך קטן אם תפגשו את אחד מהפריטים האלה פנים אל פנים. המושג "נאוטניה" הגיע לעיצוב מתחום הביולוגיה, ובמקור מדובר בתופעה ביולוגית שבמסגרתה פרטים בוגרים מפגינים תכונות ילדותיות. דוגמה מצוינת לכך היא הכשכוש בזנב אצל כלבים – פעולה שאצל אבותיהם הקדמונים של כלבי הבית, הזאבים, מאפיינת גורים בלבד.

 

כיסא וגופי תאורה של צמד המעצבים האמריקאים JUMBO  (צילום: JUMBO)
    כיסא וגופי תאורה של צמד המעצבים האמריקאים JUMBO (צילום: JUMBO)

     

    את החיבה למראה הילדותי אפשר בהחלט לייחס לחרדה הכללית המאפיינת את תקופתנו, שבה המשבר האקלימי משתולל, המצב הכלכלי והפוליטי גם הוא לא מזהיר, ולכל אחת ואחת מאיתנו יש מסך קטן שמחובר אליה כמעט 24 שעות ביממה ודואג לעדכן אותה בכל התפתחות שלילית ברמה העולמית ובכל התפתחות חיובית ברמה הפרטית של חייהן של אינסטגרמריות בעלות לוק מושלם שלעולם לא נוכל באמת לחקות. לנוכח כל אלה, לא מפתיע שבתוך הבית אנחנו רוצים להימנע מקצוות חדים ולשקוע בתוך רהיטים מחבקים, שיזכירו לנו שגם אנחנו נהנינו פעם מזמן מעגלגלות ילדותית, ובהיותנו ילדות אפילו לא קיווינו להיפטר ממנה באמצעות עוד דיאטת טירוף.

     

     (צילום: Ara Thorose)

      1.  שרפרף של קבוצת העיצוב השבדית Front לחברת מורוסו ; 2. כורסה: קליה איטליה, מ–12,000 שקל; 3. כיסא נדנדה: רון ארד בטולמנ'ס, מ–1,980 שקל; 4. ספסל: הביטאט; 5. כיסא: טולמנ'ס, 1,905 שקל; 6. ספה: אינוביישן, 5,906 שקל.

       

      הטרנד הנאוטני גם מחבר בצורה הרמונית בין המינימליזם הטרנדי באווירת מארי קונדו לבין המקסימליזם האקלקטי המתחרה בו, משום שלמרות הקווים הפשוטים והמדויקים של הרהיטים האלה, המראה העגלגל שלהם מצליח ליצור תחושה של רוגע וחמידוּת השונים בתכלית מהחוּמרה העולה מהקווים הנקיים הישרים שמאפיינים את המינימליזם הקלאסי. כך או כך, אין ספק שמדובר באחד הטרנדים החמודים והמקסימים ביותר, שיכול לעשות רק טוב לכל סלון.

       

       

      עוד בגיליון Must Have - כל הטרנדים בעיצוב שאת חייבת השנה לבית 

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד