שחקו אותה בתוספת: שעועית ירוקה מבושלת עם פטריות ורסק עגבניות

שיטה נהדרת להכניס קצת צבע לארוחה וירק לבטן - מכינים תוספת צנועה שכולם אוהבים ורואים כיצד היא נגמרת עוד לפני שהגשתם את העיקרית

מירי צדוק

|

07.01.20 | 09:58

תוספת אהובה ובריאה יותר: שעועית ירוקה עם פטריות ורסק עגבניות (צילום: מירי צדוק)
תוספת אהובה ובריאה יותר: שעועית ירוקה עם פטריות ורסק עגבניות (צילום: מירי צדוק)
 

מרכיבים

 

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל חצוי ופרוס דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 250 גרם (חבילה אחת) פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 400 גרם (חצי חבילה) שעועית ירוקה מוקפאת
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
  • בצל ירוק (לקישוט)

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו כדקה, עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום ומערבבים.
  2. מוסיפים את הרסק ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 4 דקות.
  3. מוסיפים את הפטריות, מטגנים כ-4 דקות ויוצקים פנימה את המים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את השעועית ואת התבלינים, ומערבבים.
  4. מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים כ-10 דקות.

אם רוצים, אפשר להשתמש בשעועית ירוקה טרייה (כשהיא בעונה, כמובן) - אז זמן הבישול מתארך.

 

צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק באינסטגרם או בבלוג שלה "עוגה לשבת" 

 

    צריכים קינוח אחרי הארוחה? נסו עוגת תפו-נענע של מירי

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע מתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע מתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד