תוספת אהובה ובריאה יותר: שעועית ירוקה עם פטריות ורסק עגבניות (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל חצוי ופרוס דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 250 גרם (חבילה אחת) פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
- 1/2 2 כוסות מים
- 400 גרם (חצי חבילה) שעועית ירוקה מוקפאת
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
- בצל ירוק (לקישוט)
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו כדקה, עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את הרסק ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 4 דקות.
- מוסיפים את הפטריות, מטגנים כ-4 דקות ויוצקים פנימה את המים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את השעועית ואת התבלינים, ומערבבים.
- מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים כ-10 דקות.
אם רוצים, אפשר להשתמש בשעועית ירוקה טרייה (כשהיא בעונה, כמובן) - אז זמן הבישול מתארך.
צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק באינסטגרם או בבלוג שלה "עוגה לשבת"
צריכים קינוח אחרי הארוחה? נסו עוגת תפו-נענע של מירי