
לשימוש הכתבה בלבד אוכל מרק עדשים דבי מצקין
(הכי מתאים עכשיו-מרק עדשים)
מרכיבים
- שמן זית
- 1 בצל גדול, קלוף
- 6-5 שיני שום, מעוכות
- 1 פלפל חריף
- 1 כוס עדשים אדומות
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 1 פחית (290 גרם) שימורים של גרגרי חומוס, מסוננים
- 1 ליטר מים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 חבילת כוסברה, טרייה
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר.
- קוצצים את הבצל, השום ואת הפלפל החריף ומוסיפים לסיר. מערבבים ומטגנים כ-5 דקות עד שהבצל הופך לשקוף.
- מוסיפים את העדשים, מערבבים ומטגנים כמה דקות נוספות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת גרגרי החומוס, מערבבים מטגנים כמה דקות נוספות ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים כחמש דקות.
- קוצצים גס את הכוסברה ומוסיפים למרק. מכסים ומבשלים 5 דקות נוספות או עד שהעדשים מוכנות.
>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.