חפוז לצהריים: מרק עדשים כתומות עם גרגרי חומוס, עגבניות וכוסברה

כוננות הסערה עושה לכם חשק למרק אבל אין לכם כוח ללקט מרכיבים מהמדפים בסופר ולקצוץ ירקות? עשו כמו דבי והכינו מרק עשיר וסמיך בכמה דקות של עבודה

דבי מצקיןפורסם: 08.01.20 08:01
צפו כיצד מכינים מרק נפלא בדקות ספורות
צילום ועריכה מצקין ושות'
הכי מתאים עכשיו-מרק עדשים (צילום: מצקין ושות')
הכי מתאים עכשיו-מרק עדשים (צילום: מצקין ושות')

מרכיבים

 

  • שמן זית
  • 1 בצל גדול, קלוף
  • 6-5 שיני שום, מעוכות
  • 1 פלפל חריף
  • 1 כוס עדשים אדומות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 פחית (290 גרם) שימורים של גרגרי חומוס, מסוננים
  • 1 ליטר מים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 חבילת כוסברה, טרייה

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר.
  2. קוצצים את הבצל, השום ואת הפלפל החריף ומוסיפים לסיר. מערבבים ומטגנים כ-5 דקות עד שהבצל הופך לשקוף.
  3. מוסיפים את העדשים, מערבבים ומטגנים כמה דקות נוספות.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת גרגרי החומוס, מערבבים מטגנים כמה דקות נוספות ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים כחמש דקות.
  5. קוצצים גס את הכוסברה ומוסיפים למרק. מכסים ומבשלים 5 דקות נוספות או עד שהעדשים מוכנות.

 

 >> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.