ב-10 דקות הכנה: מאפינס בננה ותמרים ללא תוספת סוכר

גרסה בריאה יותר למאפינס האהובים - עם קמח כוסמין במקום קמח לבן ומתיקות טבעית של פירות. וכל הטוב הזה במעט מאוד עבודה, מה עוד צריך?

מאפינס בננה ותמרים ללא  תוספת סוכר (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
מאפינס בננה ותמרים ללא תוספת סוכר (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

 

המרכיבים

(24-18 מאפינס)

 

  • 200 גרם תמרים (מומלץ מזן מג'הול), מגולענים או מאריזת ואקום
  • 1 כוס (כ־3 יחידות) בננות, מעוכות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 2 כפות חומץ
  • 1/2 כוס ריבה 100% פרי (ללא תוספת סוכר)
  • 2 ביצים
  • 3 כפות שקדים טחונים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 1/2 1 כוסות (180 גרם) קמח כוסמין מלא

לציפוי

  • 1/3 כוס ריבה 100% פרי
  • 1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים את התבניות.

2. שמים בקערת מעבד המזון את התמרים, הבננות, השמן, החומץ והריבה ומעבדים לעיסה אחידה. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט הקמח, ומעבדים לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שהעיסה אחידה ולא יותר.

3. יוצקים לתבניות ואופים כ־20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפים יוצא נקי. מוציאים ומצננים.

4. מורחים ריבה על המאפים הצוננים, בוזקים אגוזים ומגישים.

 

זמן הכנה: כ־10 דקות (לא כולל אפייה)

דרגת קושי: קל

איך שומרים? כ־3 ימים (בקיץ במקרר, בחורף בטמפרטורת החדר) או במקפיא כחודשיים

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: יניב אדרי, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: יניב אדרי, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד