אגוז לא קשה לפיצוח: עיקרית מהירה לצהריים - חזה עוף עם מייפל וקשיו

אחרי ביס אחד תווכחו שאוכל ביתי מנצח בקלות מזון מוכן. וזה לא מפתיע כי כאן הכול תפור לטעמכם: מרמת המתיקות או המליחות של הרוטב ועד כמות אגוזי הקשיו במנה

אפרת סיאצ'יפורסם: 05.01.20 09:17
עם צ'ופסטיקס או עם מזלג - העיקרית הזאת עדיין טעימה יותר מכל דבר דומה שתקנו (צילום: אפרת סיאצ'י)
עם צ'ופסטיקס או עם מזלג - העיקרית הזאת עדיין טעימה יותר מכל דבר דומה שתקנו (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

(כ-3 מנות)

 

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 2 כפות קורנפלור או קמח רגיל
  • 2 כפות שמן

 

לרוטב המייפל

  • 1 כפית שמן
  • 6 שיני שום, פרוסות
  • 5 כפות מייפל
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/4 (60 מ"ל) כוס מים
  • 1/3 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1/3 כוס אגוזי קשיו קלויים

 

אופן הכנה

  1. מתבלים את קוביות העוף במלח ובפלפל ומגלגלים אותן בקורנפלור.
  2. מחממים את השמן במחבת נון סטיק ומטגנים בו את קוביות העוף כדקה מכל צד, עד שצבעו משתנה ללבן. מורידים מן האש ומעבירים לצלחת. העוף אמור להיות "חצי מבושל'.
  3. הרוטב: מחממים את כפית השמן באותה המחבת ומטגנים בו את השום במשך כדקה (יש לשים לב שהשום אינו נשרף). מוסיפים את המייפל, רוטב הסויה, המים, המלח והפלפל, ומחממים 2-1 דקות על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט.
  4. מוסיפים את העוף, מערבבים ומבשלים על אש בינונית 5-4 דקות, עד שהעוף מזהיב.
  5. מוסיפים את הקשיו, מערבבים, מבשלים כחצי דקה ומסירים מן האש.

 

עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...