אגוז לא קשה לפיצוח: עיקרית מהירה לצהריים - חזה עוף עם מייפל וקשיו
אחרי ביס אחד תווכחו שאוכל ביתי מנצח בקלות מזון מוכן. וזה לא מפתיע כי כאן הכול תפור לטעמכם: מרמת המתיקות או המליחות של הרוטב ועד כמות אגוזי הקשיו במנה

עם צ'ופסטיקס או עם מזלג - העיקרית הזאת עדיין טעימה יותר מכל דבר דומה שתקנו (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
(כ-3 מנות)
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- 1/2 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 2 כפות קורנפלור או קמח רגיל
- 2 כפות שמן
לרוטב המייפל
- 1 כפית שמן
- 6 שיני שום, פרוסות
- 5 כפות מייפל
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/4 (60 מ"ל) כוס מים
- 1/3 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 1/3 כוס אגוזי קשיו קלויים
אופן הכנה
- מתבלים את קוביות העוף במלח ובפלפל ומגלגלים אותן בקורנפלור.
- מחממים את השמן במחבת נון סטיק ומטגנים בו את קוביות העוף כדקה מכל צד, עד שצבעו משתנה ללבן. מורידים מן האש ומעבירים לצלחת. העוף אמור להיות "חצי מבושל'.
- הרוטב: מחממים את כפית השמן באותה המחבת ומטגנים בו את השום במשך כדקה (יש לשים לב שהשום אינו נשרף). מוסיפים את המייפל, רוטב הסויה, המים, המלח והפלפל, ומחממים 2-1 דקות על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט.
- מוסיפים את העוף, מערבבים ומבשלים על אש בינונית 5-4 דקות, עד שהעוף מזהיב.
- מוסיפים את הקשיו, מערבבים, מבשלים כחצי דקה ומסירים מן האש.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"