"זה הפוני שתמיד רציתי": פתאום כולן משתמשות בתוספות שיער

קרן פלס, שרית חדד, מיכל אנסקי אפילו אורלי וילנאי - יותר ויותר נשים מדביקות, מלחימות ומוסיפות נפח ואורך. כינסנו ארבעה מומחים שיעשו לכן סדר בים השיטות

שיער צבוע בשיטת המדבקות. ליהיא גרינר  (צילום: אביגיל עוזי)
שיער צבוע בשיטת המדבקות. ליהיא גרינר (צילום: אביגיל עוזי)
עדן בן זקן,  שירן סנדל ומיכל אנסקי (צילום: דניאל קמינסקי, רון קדמי)
עדן בן זקן, שירן סנדל ומיכל אנסקי (צילום: דניאל קמינסקי, רון קדמי)
  (צילום: באדיבות אילן מרגלית )

תציצו רגע בטלוויזיה וקבלו שוקינג ניוז: אין כמעט אחת בלי תוספת שיער. בשנים האחרונים חדר טרנד תוספות השיער מהכוכבות ההוליוודיות אל הסטאריות הישראליות וכמעט כולן, לפחות בשעתן היפה בטלוויזיה, נעזרות בתוספות. לא רק אביבית בר זוהר, גם קרן פלס, שרית חדד, מיכל אנסקי, רוסלנה רודינה, אפילו אורלי וילנאי – כולן מוסיפות אורך, נפח, עובי וסטייל באמצעות תוספת שתופסת. גם ברחוב זה נהיה עניין שבשגרה וכמעט כל מעצב שיער שמכבד את עצמו מציע היום תוספות שיער. טווח המחירים רחב מאוד והקלות שבחלק מהשיטות מאפשרת לרבות להשתשע עם זה.

 

כינסנו ארבעה מומחים: מעצבי השיער אילן מרגלית ויריב גולן, שניהם מומחים לתוספות שיער, אלי כהן, בעל מרכז לפתרונות שיער, ואדם סרור, יבואן תוספות שיער, כדי לעשות לכן סדר בין ים האפשרויות ולהתאים לכל אחת את התוספת המושלמת בשבילה.

 

שיטת המדבקה (הלחמה קרה)

תוספות קטנות שנדבקות לשיער באמצעות דבק מיוחד או מדבקות מובנות שנמצאות כבר על התוספות. זו השיטה המהירה ביותר מבין השיטות, שמאפשרת הרכבה והסרה של התוספות בקלות. מתאימה לפרק זמן של כחודשיים, עד שהשורש גדל, ואז צריך להסיר ולהדביק מחדש.

 

  • טווח מחירים: 4,000-1,800 שקל, תלוי בכמה גרם שיער הלקוחה רוצה.
  • יתרונות: מעבר לקלות ההדבקה, בשיטה הזו אפשר לקבוע בדיוק כמה שיער יהיה בחלק מסוים ואז ניתן לטפל בנקודות בעייתיות במיוחד. אם את דלילה יותר באזור האחורי, אפשר לשים באזור הקדמי נקודות קטנות מאוד ובאזור האחורי לטפל ביתר שאת. זו גם השיטה שהכי פחות פוגעת בשיער.
  • חסרונות: בימים הראשונים מרגישים חוסר נוחות ולוקח כשבוע להתרגל לחיבור של התוספות על הקרקפת. החיסרון העיקרי הוא התדירות שבה צריך לחזור על הטיפול (בערך כל חודשיים, כשהשיער צומח) ויש גם לא מעט נפילות של המדבקה, במיוחד למי שמשתמשת במייבש שיער בחום גבוה שעשוי להמיס את הדבק. השיטה אינה מתאימה לנשים בעלות שיער דליל. "זו שיטה שדורשת מיומנות מאוד גדולה של בעל מקצוע", מסביר גולן, "מאחר שעובדים עם דבק חי, אם לא זריזים מספיק לעצב את זה בצורה נכונה, התוספת עשויה להתקבע עם חיבורים לא יפים שאפשר לראות".
  • למי מתאים? עבור מי שרוצה להתנסות בתוספת לראשונה, זו כניסה עדינה למים. מתאים גם לבחורות ש"נפגעו" בעבר מתוספות שיער ורוצות לשקם את השיער או לבנות שבא להן שינוי זריז ולא יקר מדי לפני אירוע חשוב.

 

שיער ארוך זה פאן. מלי זיידמן לפני ואחרי התוספות
    שיער ארוך זה פאן. מלי זיידמן לפני ואחרי התוספות

     

    אני התנסיתי בתוספות בשיטת המדבקות "סמארטייפ" אצל יריב גולן והלכתי במשך חודשיים עם השיער הארוך. זה היה פאן, "ההתקנה" הייתה קלה מאוד וזריזה וקיבלתי המון מחמאות. עם זאת, למרות שכבר שנים לא הצלחתי להאריך את השיער ככה, החלטתי לא להדביק מחדש בשל העלות הגבוהה כל חודשיים וכי חששתי שהכובד של השיער יעשה לא טוב לשורשים שלי.

     

    חיבור קרטין (הלחמה חמה)

    תוספות הקרטין מתחברות לשיער באמצעות הלחמה חמה של חומר טבעי אשר מאפשר חיבור חזק לשיער, הקרוי בשפה המקצועית של מעצבי השיער "קרטין". התוספת מחוברת על ידי מלחם.

     

    נשים רבות מעדיפות את טכניקת הקרטין בזכות העמידות לאורך זמן  (צילום: באדיבות אילן מרגלית )
      נשים רבות מעדיפות את טכניקת הקרטין בזכות העמידות לאורך זמן (צילום: באדיבות אילן מרגלית )

       

      • טווח מחירים: מתומחר בגרמים: 70-30 שקל לגרם שיער, כשראש סטנדרטי נע בין 100 ל־120 גרם, כלומר בין 2,500 ל־8,400 שקל.
      • יתרונות: נשים רבות מעדיפות את טכניקת הקרטין בזכות העמידות לאורך זמן – התוספת מחזיקה על הראש בין ארבעה לשמונה חודשים. בנוסף, הטכניקה לא מגבילה את התנועה בשיער ואפשר לאסוף את השיער גבוה, וכן התוספות ניתנות לשימוש חוזר.
      • חסרונות: גם פה, פן קבוע עשוי להוריד אט אט את התוספות, כי החום גורם להלחמה להשתחרר מפן לפן. עוד חיסרון הוא שהשיער מגיע בקבוצות נתונות ומאפשר פחות גמישות.
      • למי מתאים? לבעלות שיער שברירי ועדין, כי הפירוק עדין יחסית, או למי שרוצה תוספת שיער קבועה.

       

      טכניקת החרוזים

      תוספות המחוברות לראש באמצעות חרוזים, שיטה שכבר ממעטים להשתמש בה כיום.

       

      תוספות בשיטת החרוזים (צילום: באדיבות אילן מרגלית )
        תוספות בשיטת החרוזים(צילום: באדיבות אילן מרגלית )

         

        • טווח מחירים: 3,000-1,000 שקל.
        • יתרונות: היתרון בשיטת החרוזים הוא שלא מרגישים בהם גם בעת חפיפה והם מתאימים לכל סוגי השיער.
        • חסרונות: כבד, ועל כן לאורך זמן עלול להכביד על הקרקפת ולפגוע בשיער הטבעי. כמו כן יש תופעה של נשירה של התוספות שאינן מחזיקות מעמד לאורך זמן.
        • למי מתאים? הטכניקה מתאימה לנשים שרוצות להאריך את שערן, למי ששוחות בים ובבריכה או רגילות לחפוף מדי יום.

         

        צמות – חיבור בקשירות

        בשיטה הזו מוסיפים תוספות שיער על ידי צמות קטנות, ללא שימוש בדבק, בצורת קשירות קטנות לשיער הטבעי.

         

         

        למי שרוצה להשתעשע, מפחדת מחומרים כימיים ולא מפחדת מכאב
          למי שרוצה להשתעשע, מפחדת מחומרים כימיים ולא מפחדת מכאב

           

          • טווח מחירים: 150 שקל לתוספת אורך של צמה משיער סינתטי ועד 3,000 שקל לתוספות טבעיות לכל הראש. יתרונות: זו שיטה שנחשבת לכזו שהכי פחות פוגמת בשיער.
          • חסרונות: ישראליות רבות מתלוננות שזה מרגיש להן מתוח ולוחץ, וזו בעיה כשאת הולכת עם זה במשך חודשים. בנוסף, במהלך הזמן הצמה משתחררת ואז נחשף החיבור וזה נראה לא טוב. למישהי ששערה דליל בצדדים זה לא יעזור, כי התוספת לא מכסה את הצד.
          • למי מתאים? למי שרוצה להשתעשע, מפחדת מחומרים כימיים ולא מפחדת מכאב.

           

          טופרס וטרסים – יחידות מתלבשות

          הלהיט העכשווי הוא הטופרס, יחידות שיער שמתלבשות על הקרקפת ומצוינת לדלילות בחלק הקדמי. למעשה, אלה מיני פיאות, אבל אין לכן במה להתבייש. ביונסה יודעת מה טוב, וביונסה משתמשת בטופרס. יש טופרס קטנים־גדולים, שנועדו להגביר נפח או להאריך שיער, ויש גם טופרס קטנים יותר. האיכויות משתנות: אפשר להשיג בעלי אקספרס במאות שקלים בודדים ויש טופרס שמגיעים גם ל־13,000 שקל.

           

          באיכות הגבוהה ביותר, כמו אלה שביונסה משתמשת בהן, הטופרס עשוי משיער טבעי ואיכותי וה"סקין", החלק שנצמד לקרקפת, עשוי מחומרים נושמים, כשבחלק החשוף שלו ישנה מין "תחרה" שנראית כמו שיער פלומה עדין, היוצרת מראה טבעי בקו הראשון ליד המצח ובצידי הראש.

           

          אלי כהן: "הרעיון שעומד מאחורי הרשת הוא משחק בין הסמיכויות השונות, כאשר קושרים את תוספות השיער בחוטים אל השיער הקיים ולאחר מכן שולפים באופן מעורבב את השיער הטבעי, שמתמזג באופן מושלם בתוספת. היחידה מיוצרת בהתאמה אישית לכל סוג ומרקם שיער והיא אינה חוסמת את גדילת השיער הטבעי".

           

          • טווח מחירים: 13,000-6,000 שקל.
          • יתרונות: קל ללבישה, היחידה מתחברת עם קליפסים ואפשר להחליט שבערב רוצים אותה, ובבוקר לעבודה, לא.
          • חסרונות: תוספת שאינה קבועה וכן יקרה באיכותה הגבוהה. נדרש סירוק סופי ותחזוקה שוטפת, כל ארבעה עד שישה שבועות, לצורך פרימת החוטים, טיפול בקרקפת, צביעת השיער וקשירה מחדש בהתאם לצורך.
          • למי מתאים? לכולן! יריב גולן טוען שבקרוב כולכן תחושו שהטופרס מתאים לכן. "באל.איי לכולן יש איזה טופרס קטן ליד המיטה שמשדרג להן את ההופעה כשהן יוצאות בערב. זו תוספת מגניבה, קלה ללבישה, שמשנה את הלוק שלך בלי להתעסק איתה יותר מדי, והרבה בחורות צעירות שלא סובלות משיער דליל פשוט נהנות ממנה כאקססורי. את נראית איתה וואו, זה נותן נפח וגובה ומתאימים את זה בול לגוון שלך ולרמת צפיפות השיער שלך. מי שהחלק העליון שלה דליל, שזו תופעה שמאפיינת הרבה ישראליות, זו ממש הצלה בשבילה".

           

          טרסים – פוני בהינף קליפס

          יחידות שיער בעובי ובאורך משתנה שמתחברות בקליפס קטן לשיער.

           

          • טווח מחירים: 3,000-500 שקל.
          • יתרונות: הן זמניות, יכולות לשמש אותך רק לעתים, זולות יחסית, לא פוגמות בשיער הטבעי ובקרקפת. אפשר לשים ולהוריד מתי שרוצים, מבלי להזדקק למעצב השיער.
          • חסרונות: יתרונן הוא גם חסרונן. בגלל שהן זמניות, רוב הסיכויים שלא תישני איתן בלילה. אם את לא מתכוונת לספר לחבר שלך עליהן, יש מצב שהן לא יתאימו לך.

           

          פוני בהינף קליפס. זיידמן לפני ואחרי  (צילום: באדיבות אילן מרגלית, זוהר שטרית סטיילינג: מזל חסון)
            פוני בהינף קליפס. זיידמן לפני ואחרי

             

            כותבת שורות אלו התאהבה ביחידה של פוני בקליפס, שאותה ניסתה אצל אלי כהן. כמי ששערה אינו חלק ומפנפנת דרך קבע, פוני מעולם לא עלה על סדר היום מבחינתי, אבל תמיד חשקתי בו. בפגישה אחת אצל כהן הוא נתן בידי פוני חלק ומושלם, שאותו אני שמה רק מתי שמתחשק לי. זה בדיוק הפוני שתמיד רציתי. אני לא צריכה לפנפן אותו פעמיים ביום, הוא מתחבר בלחיצת קליפס פשוטה ואף אחד לא חושד שהוא לא אמיתי. תוספת כזו עולה בין 500 ל־1,000 שקל והיא מחזיקה שנים.

             

            כולן עושות את זה: סלבס בארץ ובחו"ל עם תוספות שיער

            אדם סרור מאבחן לאיזו סלב יש איזו תוספת:

             

             (צילום: GettyimagesIL, דניאל קמינסקי, רון קדמי, אביגיל עוזי)
              (צילום: GettyimagesIL, דניאל קמינסקי, רון קדמי, אביגיל עוזי)

               

              1. עדן בן זקן: שיער רוסי בתולי בשיטת הלחמת קרטין חמה; 2. שירן סנדל:  שיטת המדבקות (תוספות עם מדבקות מובנות); 3. מיכל אנסקי: שיער רוסי בתולי בשיטת הלחמת קרטין חמה; 4. ליהיא גרינר: שיער צבוע בשיטת המדבקות; 5+6; קיילי ג'נר, קים קרדישיאן: שיער רוסי בתולי בשיטת טופרס וטרסים; 7. ביונסה: שיער רוסי בתולי בשיטת טופרס; 8. בריטני ספירס: שיער רוסי בתולי בשיטת המדבקות.

               

              עוד בגיליון Must Have - טיפים למוסיפה המתחילה

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד