קינוח טורקי משפחתי בשתי דקות של עבודה, או: גם לקנות טוב צריך לדעת

המנה הזאת תעשה את העבודה, בין אם יש לכם אורחים בדלת שהגיעו במפתיע או סתם התחשק לכם משהו מתוק ומפנק באמצע הלילה ואסור להפעיל מכשירי חשמל רועשים

דבי מצקיןפורסם: 01.01.20 07:49
צפו: כך מכינים קינוח מושקע, בלי לעבוד קשה מדי
צלם ועורך: נדב אהרונוביץ׳
אזהרה: הרבה פעמים שערות חלבה נוטות להגיע לפה של המכין (צילום: פנינה ווקולינסקי)
אזהרה: הרבה פעמים שערות חלבה נוטות להגיע לפה של המכין (צילום: פנינה ווקולינסקי)

מרכיבים

10-8 מנות

 

  • 1 ק"ג של גלידה שאוהבים
  • 250 גרם שערות חלבה
  • 3-2 כפות גדושות טחינה גולמית
  • 100 גרם פקאן סיני
  • 4 כפות סילאן

 

אופן הכנה

  1. שמים בבקערת הגשה גדולה את הגלידה.
  2. מפזרים למעלה את שערות החלבה ומזלפים את הטחינה הגולמית.
  3. מפזרים את אגוזי הפקאן ומזלפים מעל סילאן.
  4. מגישים למרכז השולחן.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.