מתחילים במתוק - עוגת גזר בחושה (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרק גזר וירקות - עם כל התוספות שאתם אוהבים (צילום: Shutterstock)
עוגת גזר בחושה / אסתר דורון צרפתי
המרכיבים
(2 תבניות אינגליש קייק)
- 4 ביצים בגודל L
- 1 כוס שמן
- 1/2 1 כוסות סוכר חום בהיר (דמררה)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף סירופ מייפל או דבש
- 1/2 כפית קינמון, טחון
- 2 כוסות קמח
- 1 שקיק אבקת אפייה
- 3 גזרים קלופים ומגוררים בפומפייה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים את התבניות בנייר אפייה.
- טורפים בקערה את הביצים, השמן, הסוכר, הווניל, המייפל והקינמון לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים היטב. מוסיפים את הגזר ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
- מחלקים את העיסה בין שתי התבניות ואופים 50-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים יבשים. שומרים הטמפרטורת החדר.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Morrocan Girl"
מרק גזר וירקות / ילנה ויינברג
המרכיבים
(6-4 מנות)
- 6 גזרים, קלופים
- 2 בטטות, קלופות
- 1 כרשה, חצויה ושטופה
- 1 תפוח אדמה, קלוף
- 1 בצל קטן, קלוף
- 3 שיני שום, קלופות
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כפית כמון, טחון
- 1/2 כפית כורכום, טחון
- עלים ושני ענפי טימין
אופן הכנה
- פורסים גס את כל הירקות ומניחים בסיר. מוסיפים את התבלינים ויוצקים מים קרים עד לכיסוי.
- מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-45 דקות, עד שהירקות מתרככים. כדאי לשים לב שנשארים מעט נוזלים בסיר ובמידת הצורך להוסיף.
- מסירים מן האש וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
- מגישים עם תוספות אהובות, כמו קרוטונים, גרעינים מתובלים, שמנת חמוצה וכו'
סלט גזר / חיה אילונה דר
מרכיבים
- 3 גזרים קלופים ומגוררים
- 2 חבילה של עירית, חתוכה גס
- 100 גרם פקאנים סיניים מסוכרים
לרוטב
- 3 כפות חומץ טבעי / חומץ אורז
- 1 כף גדושה סוכר דמררה
- קורט מלח
- 1 שן שום, כתושה
- 1/4 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- שמים בקערה את הגזר והעירית.
- הרוטב: מערבבים יחד את מרכיביו, יוצקים אותו על הגזר ומערבבים קלות.
- מפזרים מעל את אגוזים הפקאן ומגישים מיד.
עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"
גזרים צבעוניים בתנור / אפרת סיאצ'י
המרכיבים
(4 מנות)
- 8 גזרים צבעוניים, קלופים
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף סירופ מייל או סילאן
- 1/3 כפית מלח
- 1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת
- קורט פלפל שחור
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חוצים את הגזרים לאורכם. אם הגזרים עבים מדי, מומלץ אף לפרוס לשלוש חתיכות. מניחים בקערה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד לציפוי. מסדרים בתבנית ואופים בתנור 50-45 דקות או עד לריכוך והזהבה קלה.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
מנה בשלושה צבעים - פשוטה ומזינה