מעשה בגזר: מרק, סלט, תוספת ועוגה בחושה עם השורש הכתום

במשך השבוע האחרון חגגנו את תפוחי האדמה, שמן וטיגונים. הגיע הזמן לעבור לירק בריא יותר ולהכין ממנו מנות מגוונות, צבעוניות, מזינות יותר והכי חשוב מהירות וקלות

אסתר דורון צרפתי, חיה אילונה דר, אפרת סיאצ'י

|

29.12.19 | 21:22

מתחילים במתוק - עוגת גזר בחושה (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מתחילים במתוק - עוגת גזר בחושה (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרק גזר וירקות - עם כל התוספות שאתם אוהבים (צילום: Shutterstock)
מרק גזר וירקות - עם כל התוספות שאתם אוהבים (צילום: Shutterstock)

עוגת גזר בחושה / אסתר דורון צרפתי

 

המרכיבים

(2 תבניות אינגליש קייק)

 

  • 4 ביצים בגודל L
  • 1 כוס שמן
  • 1/2 1 כוסות סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף סירופ מייפל או דבש
  • 1/2 כפית קינמון, טחון
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקיק אבקת אפייה
  • 3 גזרים קלופים ומגוררים בפומפייה

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים את התבניות בנייר אפייה.
  2. טורפים בקערה את הביצים, השמן, הסוכר, הווניל, המייפל והקינמון לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים היטב. מוסיפים את הגזר ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. מחלקים את העיסה בין שתי התבניות ואופים 50-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים יבשים. שומרים הטמפרטורת החדר.

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Morrocan Girl"

 

 

מרק גזר וירקות / ילנה ויינברג

 

המרכיבים

(6-4 מנות)

 

  • 6 גזרים, קלופים
  • 2 בטטות, קלופות
  • 1 כרשה, חצויה ושטופה
  • 1 תפוח אדמה, קלוף
  • 1 בצל קטן, קלוף
  • 3 שיני שום, קלופות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון, טחון
  • 1/2 כפית כורכום, טחון
  • עלים ושני ענפי טימין

 

אופן הכנה

  1. פורסים גס את כל הירקות ומניחים בסיר. מוסיפים את התבלינים ויוצקים מים קרים עד לכיסוי.
  2. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-45 דקות, עד שהירקות מתרככים. כדאי לשים לב שנשארים מעט נוזלים בסיר ובמידת הצורך להוסיף.
  3. מסירים מן האש וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
  4. מגישים עם תוספות אהובות, כמו קרוטונים, גרעינים מתובלים, שמנת חמוצה וכו'

 

סלט גזר / חיה אילונה דר

 

סלט גזר (צילום: חיה אילונה דר)
    סלט גזר(צילום: חיה אילונה דר)

     

    מרכיבים

     

    • 3 גזרים קלופים ומגוררים
    • 2 חבילה של עירית, חתוכה גס
    • 100 גרם פקאנים סיניים מסוכרים

     

    לרוטב

    • 3 כפות חומץ טבעי / חומץ אורז
    • 1 כף גדושה סוכר דמררה
    • קורט מלח
    • 1 שן שום, כתושה
    • 1/4 כוס שמן קנולה

     

    אופן הכנה

    1. שמים בקערה את הגזר והעירית.
    2. הרוטב: מערבבים יחד את מרכיביו, יוצקים אותו על הגזר ומערבבים קלות.
    3. מפזרים מעל את אגוזים הפקאן ומגישים מיד.

     

    עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

     

    גזרים צבעוניים בתנור / אפרת סיאצ'י

     

    גזרים צלויים בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י)
      גזרים צלויים בתנור(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      המרכיבים

      (4 מנות)

       

      • 8 גזרים צבעוניים, קלופים
      • 3 כפות שמן זית
      • 2 שיני שום כתושות
      • 1 כף סירופ מייל או סילאן
      • 1/3 כפית מלח
      • 1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת
      • קורט פלפל שחור

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
      2. חוצים את הגזרים לאורכם. אם הגזרים עבים מדי, מומלץ אף לפרוס לשלוש חתיכות. מניחים בקערה.
      3. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד לציפוי. מסדרים בתבנית ואופים בתנור 50-45 דקות או עד לריכוך והזהבה קלה.

       

      עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

        

       

        מנה בשלושה צבעים - פשוטה ומזינה

         

        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אפרת סיאצ'י)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אפרת סיאצ'י)

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר פרווה
        צמחוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (0 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג