לביבה בשני מרכיבים (טוב, ארבעה, אם סופרים גם את המים ואת השמן)

התרופה של הקוריאנים לימים גשומים: המתקדמים יכולים להוסיף לתערובת גם בצל טחון או עשבי תיבול ואף להעמיד מטבל סויה בצד. אך זכרו שכול היופי הוא בפשטות

ענת צרפתי

|

29.12.19 | 07:08

מרכיב צנוע אחד שבהכנה לא ארוכה , הופך למעדן (צילום: טל שחר)
מרכיב צנוע אחד שבהכנה לא ארוכה , הופך למעדן (צילום: טל שחר)

מרכיבים

3 לביבות אישיות גדולות

 

  • 500 גרם (3 יחידות) תפוחי אדמה אדומים בינוניים, שטופים וקלופים
  • כ-1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים קרים מאוד
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 כפות שמן, לטיגון

 

למטבל

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מים
  • 1 כף מיץ לימון (או חומץ אורז/חומץ לבן)
  • 2 כפות בצל ירוק פרוס דק
  • 1 כף פרוסות פלפל צ'ילי ירוק או חלפיניו
  • 1/2 כפית שומשום שחור או לבן

 

אופן הכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, מעבירים לקערת מעבד המזון או הבלנדר, יוצקים מים כך שיגיעו לגובה של 1/2 ס"מ מעל תפוחי האדמה. מעבדים כדקה, עד שמתקבלת עיסה חלקה ואחידה, ללא גושים.
  2. מעבירים למסננת צפופה, מניחים אותה מעל קערה וממתינים 15 דקות, בלי להזיז את הקערה, זאת כדי שהעמילן שמתנקז מתפוחי האדמה ישקע ויהיה בתחתית הקערה.
  3. בתום ההמתנה, מניחים את תפוחי האדמה במרכז מגבת מטבח נקייה או בד חיתול, סוגרים ומסובבים לסחיטה מלאה מנוזלים. מעבירים לקערה נקייה ומניחים בצד.
  4. מוציאים 2 כפות מהנוזלים שנקוו בקערת הסימון ומניחים בצד. את היתרה שופכים בעדינות (אין צורך בה). את שכבת העמילן שנותרה בקערה מגרדים בעזרת כף ומוסיפים למחית תפוחי האדמה. מוסיפים את שתי כפות הנוזלים ששמרנו ואת המלח ומערבבים היטב. מכסים ומאחסנים במקרר כ-15 דקות.
  5. הטיגון: מחממים במחבת עם ציפוי מונע הידבקות שמן לטיגון חצי עמוק (3 כפות אמורות להספיק). כשהשמן חם מאוד, מעבירים למחבת כ-2/3 כוס מהעיסה ומשטחים לעיגול בעובי של 1/2 ס"מ. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומטגנים כ-3 דקות, עד ששולי הלביבה מזהיבים. הופכים ומטגנים כ-2 דקות. מעבירים לצלחת ומכינים כך את הלביבות הנותרות, אם יש צורך, מוסיפים עוד שמן.
  6. מגישים, מומלץ עם מטבל סויה חריף. שומרים במקרר עד 3 ימים.
  7. המטבל: מערבבים את מרכיביו בקערה או בצנצנת עם מכסה.

 

 

    עוד מתכון מעולה של ענת צרפתי: עוגת טוטו ג'מייקנית

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (6 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג