הלביבות הן לכבוד החג והמרק הוא לכבוד הגשם: שני מתכונים עם דגים

הפתיעו את הלטקעס עם תוספת מרקם וטעם: פילה דג ומעט גבינה. ואם כבר התחלתם עם דגים, העמידו סיר מרק סמיך ועשיר - ככה סתם, למקרה שהחורף יחליט להישאר

אושר אידלמן

|

26.12.19 | 08:54

קחו את הלביבות צעד אחד קדימה (צילום: ברמונדי ישראלי)
קחו את הלביבות צעד אחד קדימה (צילום: ברמונדי ישראלי)
אם כבר גשם, אז לא נכין מרק? (צילום: ברמונדי ישראלי)
אם כבר גשם, אז לא נכין מרק? (צילום: ברמונדי ישראלי)

לביבות תפוחי אדמה  ופילה ברמונדי

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 6-5 (500 גרם) תפוחי אדמה בינוניים צהובים
  • 300-250 גרם פילה ברמונדי (ללא עור ועצמות)
  • 1/2 1 כוסות חלב
  • 1 עלה דפנה
  • 1 בצל קטן, קלוף, מגורר בפומפייה וסחוט
  • 1/2 1 כפות פרמז'ן
  • 2 חלמונים
  • כף קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • שמן זית לטיגון

 

אופן הכנה

  1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במי ברז קרים ומבשלים עד ריכוך כמעט מלא (10 דקות מרתיחה).
  2. מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר (ניתן להכין מראש ולשמור במקרר). מקלפים, מגרדים בפומפייה ומעבירים לקערה.
  3. בסיר אחר שמים את פילה הדג, החלב, עלה הדפנה ומלח. מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות. מעבירים את הדג לקערה עם תפוחי האדמה ומפוררים מעט.
  4. מוסיפים את יתר המרכיבים מלבד השמן, ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מכינים לביבות (כ-60 גרם כל אחת) ומשטחים אותן מעט.
  5. מחממים את השמן במחבת ומשחימים כל לביבה משני צדיה (סה"כ-4 דקות). מגישים עם פלחי לימון ומעט שמנת חמוצה. 

 

מרק דגים עם ברמונדי

 

מרכיבים

4 מנות

 

למרק

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 פלפל אדום, קצוץ
  • 3 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 1 שומר קטן, קצוץ
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 1 תפו"א בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • קליפה מגורדת מ-1/2 תפוז
  • עלים משלושה ענפי טימין
  • 1 עלה דפנה
  • קורט זעפרן
  • קורט פלפל שאטה גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 3 עגבניות משומרות (ללא הקליפה), קצוצות
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 500 גרם פילה ברמונדי ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות (ניתן לשמור חלק מהקוביות ולצרוב במחבת לקראת ההגשה)
  • 6-5 כוסות מים

 

להגשה

  • 4 פרוסות של לחם או 4 פרוסות באגט, קלוי
  • 1 כף עלי כוסברה
  • סחוג
  • מיונז

 

אופן הכנה

  1. המרק: מחממים סיר על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים את שמן הזית, הבצל, הפלפל, הסלרי והשומר. מטגנים עד ריכוך והשחמה קלה כ-4 דקות.
  2. מוסיפים את השום ואת תפוחי האדמה וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים את קליפת התפוז, עלי הטימין, עלה הדפנה, הזעפרן, השאטה ואת הפפריקות, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת.
  3. מוסיפים את יתר המרכיבים, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים מכוסה חלקית, על להבה נמוכה, 20-15 דקות.
  4. מוציאים את עלה הדפנה ומעבירים לבלנדר. טוחנים למרקם חלק ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.
  5. ההגשה: יוצקים מצקת נדיבה לקערה, מניחים במרכז מעט קוביות דג או נתח פילה קטן שעבר צריבה במחבת, חצי כפית מיונז, כוסברה ולחם קלוי עם סחוג.

 

עוד המון מתכונים של לביבות מכל סוג שתרצו

 

 הקליקו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
הקליקו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג