חנוכה בוורוד: סופגניות סלק אפויות בתנור, נטולות גלוטן או מוצרי חלב

הדונאטס עלינו, המילוי עליכם - כי כשהמעטפת כל כך מוצלחת, פחות חשוב אם בפנים יש ריבה, שוקולד או ממרח מתוק כלשהו. היא גם ידידותית לטבעונים או לתומכי פליאו

הודליה כצמן

|

23.12.19 08:17

לשימוש הכתבה בלבד אוכל סופגניית סלק הודליה כצמן
לשימוש הכתבה בלבד אוכל סופגניית סלק הודליה כצמן (איך תקשטו אותה - זאת כבר ההחלטה שלכם, אנחנו ממליצים על שוקולד ורוד)

מרכיבים

 

  • 1 כוס קמח קינואה
  • 1/4 כוס קמח שקדים
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית קינמון, טחון
  • 1 כוס סלק מבושל (2-3 סלקים בינוניים)
  • 1/2 כוס מחית תפוחי עץ ללא סוכר
  • 1/2 כוס סירופ מייפל או 1/4 כוס סירופ אגבה
  • 2 כפות ממרח שקדים
  • 1/3 כוס קרם קוקוס 20% שומן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס שוקולד צ׳יפס מריר
  • שוקולד מומס, ריבה, ריבת חלב (לציפוי)

 

>> למה כדאי לכם לאכול דווקא סופגניות ורודות?

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות, משמנים תבנית דונאטס או תבנית מאפינס עגולים.
  2. מערבבים את הקמחים, אבקת האפיה, אבקת הקקאו והקינמון.
  3. מעבדים את הסלק בבלנדר במשך 5 דקות. מוסיפים את מחית התפוחים, סירופ המייפל, ממרח השקדים, קרם הקוקוס ותמצית הווניל ומעבדים כדקה נוספת.
  4. מוסיפים את תערובת הקמחים לתוך תערובת הסלק ומעבדים היטב עד לאיחוד.
  5. מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומערבבים בעזרת כף עץ.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 12 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפים יוצא לח עם פירורים. זהירות לא לייבש את הדונאטס יותר מדי.
  7. מצפים את הדונאטס בשוקולד מומס, ריבה או כל ממרח אחר שאוהבים.

 

הודליה כצמן היא מתכונאית, יוצרת תוכן דיגיטלי ובעלת בלוג אפיה בריאה

 

עוד שני מתכונים לחנוכה של הודליה - לביבות ועוגת בלינצ'ס

 

צילום: הודליה כצמן BakeCare
לשימוש בכתבה בלבד דיאטה סירניקי עוגת בלינצ'ס הודליה כצמן (צילום: הודליה כצמן BakeCare)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד