חנוכה טבעוני: "כאילו-דונטס" עם תפוחי עץ וקמח כוסמין מלא

ככה התמודדנו עם הדילמה של חנוכה: שילבנו בין הבריא למפנק - אבל לא ויתרנו על הטיגון. התוצאה: טבעות מתוקות, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים

דונטס תפוחים   (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
דונטס תפוחים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(כ־25 יחידות)

 

6-5 תפוחים מתוקים

 

לבצק

1/3 1 כוסות (170 גרם) קמח כוסמין מלא

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/3 כוס (כ־66 גרם) סוכר

1/2 כפית מלח

1 כוס מיץ תפוזים

2 כפות חומץ

2 כפות שמן

 

לטיגון

שמן קנולה או שמן זרעי ענבים לטיגון עמוק

 

אפשרות לציפוי

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

2 כפיות קינמון טחון

 

ההכנה

1. קולפים את התפוחים ופורסים אותם לרוחבם, לעיגולים בעובי 1 – 1/2 1 ס"מ. מוציאים את הליבה עם הגרעינים ממרכז כל פרוסה (מומלץ בעזרת תפוחן). מניחים על צלחת מתאימה שכבה אחת של פרוסות תפוחים (עושים זאת בכמה סבבים) ומחממים במיקרוגל כ־2 דקות, עד שהם מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם. מוציאים וסופגים נוזלים בנייר סופג. מניחים לצינון.

2. בינתיים מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, סוכר ומלח). מערבבים בקערה נפרדת את המרכיבים הרטובים (מיץ, חומץ ושמן). יוצקים את תכולת אחת הקערות אל השנייה ומערבבים בכמה שפחות תנועות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

3. מחממים בסיר, על להבה בינונית, שמן לטיגון עמוק.

4. טובלים כל פרוסת תפוח בעיסה, לציפוי מלא. בעזרת מלקחיים או מזלג מעבירים את הפרוסות לשמן החם. מטגנים כדקה, הופכים ומטגנים עוד חצי דקה, עד שהסופגניות זהובות. מוציאים בכף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הכמות.

5. אם רוצים, מצפים את הדונטס: מערבבים את הסוכר והקינמון וטובלים בהם את הסופגניות. מגישים מיד.

 

משך הכנה: כ־45 דקות (כולל טיגון)

דרגת קושי: בינוני

איך שומרים: הסופגניות במיטבן מיד לאחר ההכנה, אבל אפשר לשמור אותן עד 3 ימים במקרר ולחמם לפני ההגשה

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד