דָּאבֶּל קְלִיק: סופגניות במילוי שוקולד וקישוט של קרם אוריאו וחטיף קליק

היתרון שבהכנת סופגניות בבית הוא שאתם יכולים לשלוט בטיגון, להחליט בדיוק על כמות המילוי ועל איכותו, וגם לנצל את זכותכם המלאה למנה נוספת ממנו, שלא יחסר

יסכה עטון

|

19.12.19 | 11:07

כמה סוכריות תצליחו להניח מעל? סופגניות  עם קרם אוריאו וקליק (צילום: יסכה עטון)
כמה סוכריות תצליחו להניח מעל? סופגניות עם קרם אוריאו וקליק (צילום: יסכה עטון)
מעדיפים טעם אחד? סופגניות עם קרם אוריאו ועוגיות אוריאו מעל (צילום: יסכה עטון)
מעדיפים טעם אחד? סופגניות עם קרם אוריאו ועוגיות אוריאו מעל (צילום: יסכה עטון)

המרכיבים

20 סופגניות

 

לבצק

  • 1 כוס מים חמימים
  • 1/2 1 כפות שמרים יבשים
  • 600 גרם קמח
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • קורט מלח
  • 1 כף עראק / וודקה
  • שמן לטיגון עמוק

 

לקרם אוריאו

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת אינסטנט פודינג
  • 6 עוגיות אוריאו

 

למילוי הגנש

  • 100 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה
  • 180 גרם שוקולד חלב

 

לקישוט: אבקת סוכר, קצפת, סוכריות קליק, עוגיות אוריאו וכו'

 

אופן הכנה

  1. יוצקים לקערת המיקסר את המים ומוסיפים את השמרים. מערבבים כשתי דקות.
  2. מוסיפים את הקמח, השמן, הביצים, הסוכר והווניל ולשם במהירות בינונית כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את המלח ואת הוודקה ולשים 2 דקות.
  4. מעצבים לכדור, מניחים בקערה, מכסים ומניחים כשעתיים בצד, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. גוזרים נייר אפייה ל- 20 ריבועים בגודל סופגניות.
  6. מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות ומגלגלים כל אחת מהן לכדור חלק. מניחים כל אחד מהם על חתיכת נייר אפייה ומניחים לתפיחה של כ-40 דקות.
  7. שמים שמן לטיגון עמוק בסיר ומחממים אותו ל-160 מעלות ומשאירים את האש על להבה נמוכה, כדי שהשמן לא יבעבע.
  8. לוקחים ריבוע נייר אפייה עם הבצק התפוח ומניחים בזהירות בתוך השמן. מטגנים את הסופגניות כמה דקות מכל צד, עד שהן מתחילות להשחים. מעבירים לנייר סופג.
  9. קרם האוריאו: יוצקים לקערת המיקסר את השמנת, מוסיפים את הפודינג ומקציפים כ-2 דקות עד שהקצפת יציבה. מרסקים את העוגיות ומוסיפים אותן לקרם בתנועות קיפול. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור עד למילוי.
  10. גנש השוקולד: מביאים את השמנת לרתיחה עדינה (במיקרוגל או בסיר). יוצקים את השמנת על השוקולד הקצוץ ומחכים כדקה עד להמסתו. מערבביםהיטב עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים לשקית זילוף ומצננים במקפיא כ-10 דקות.
  11. כאשר הסופגניות בטמפרטורת החדר, ממלאים אותן בגנאש שהכנו ומעטרים בקרם האוריאו ובאבקת סוכר, קצפת, סוכריות קליק, שברי עוגיות אוריאו ועוד.

 

יסכה עטון היא קונדיטורית המתמחה בעוגות ובקינוחים לאירועים מיוחדים

 

    מחפשים משהו שוקולדי לשתות עם זה? נסו את המילקשייק

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: יסכה עטון)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: יסכה עטון)

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג