תעשו את זה בגדול: לביבת ירקות ענקית עם זוקיני, בטטה, גזר ועירית

קשה מאוד לעמוד מול כל המנות המפתות ועתירות השמן בחג הזה, אז תרשו לעצמכם לאכול רק לביבה אחת (אבל אף אחד לא אמר לכם באיזה גודל היא צריכה להיות, נכון?)

רות סירקיס

|

19.12.19 | 07:54

לביבת ירקות צבעונית וענקית (צילום: דן לב)
לביבת ירקות צבעונית וענקית (צילום: דן לב)

מרכיבים

3 לביבות גדולות או כ-12 לביבות רגילות

 

  • 2 כוסות זוקיני מגורר, עם הקליפה
  • 2 כוסות גזר, מגורר
  • 2 כוסות בטטה, מגוררת
  • 3 כפות עירית, קצוצה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 3 ביצים גודל L, טרופות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 140 גרם (1 כוס) קמח תופח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון
  • טחינה או שמנת חמוצה (להגשה)

 

אופן הכנה

  1. סוחטים היטב את הזוקיני המוגרר מהנוזלים ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים את הגזר, הבטטה, העירית, השום, הביצים והשמן ומערבבים קלות עד לאיחוד.
  2. מוסיפים את הקמח, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  3. משמנים קלות מחבת בקוטר 20 ס"מ עם ציפוי מונע הידבקות. משטחים עליה כשליש מהעיסה בשכבה אחידה. מטגנים על אש בינונית-גבוהה עד להשחמה למטה. מחליקים את הלביבה על צלחת והופכים אותה על המחבת בחזרה, לטיגון הצד השני. מטגנים כמה דקות עד להשחמה, מחליקים על צלחת ומגישים עם טחינה או שמנת חמוצה. חוזרים על הפעולה עם יתר העיסה.
  4. לחלופין אפשר להכין גם לביבות קטנות: מחממים שמן בגובה 2 ס"מ במחבת גדולה. שמים מהעיסה בשמן החם ומשטחים מעט. מטגנים 3-2 דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג. מגישים עם מעט טחינה או שמנת חמוצה.

 

המתכון הוא מתוך ספרה החדש של רות סירקיס "חנוכה" בהוצאת ידיעות ספרים

 

כריכת הספר (צילום: דן לב)
    כריכת הספר(צילום: דן לב)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (6 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג