שש סיבות לתת לרפואה המשלימה לעבוד למען בריאות ילדיכם

איך לבנות לילד מערכת חיסון איתנה, לאזן בין הגוף לנפש הגועשת ולבחור בדרך חיים הדוגלת בהקשבה לצרכים הטבעיים והאמיתיים שלנו? המדריך המשלים לחורף בריא

ילדים מגיבים מצוין לטיפולי רפואה משלימה, הרבה יותר מהר ועמוק ביחס למבוגרים  (צילום: Shutterstock)
ילדים מגיבים מצוין לטיפולי רפואה משלימה, הרבה יותר מהר ועמוק ביחס למבוגרים (צילום: Shutterstock)

סביר להניח שאם היו שואלים אתכם מה הדבר הכי חשוב שהייתם מאחלים לילדים שלכם, התשובה הייתה: בריאות. ואתם כמובן צודקים, אבל בריאות היא עניין חמקמק ומורכב ולא תמיד ניתן להשיגה באמצעים כמו כדור לבליעה או אפילו ניתוח. יתרה מזאת, בריאות היא גם לא רק טיפול במחלה, בריאות מיטבית היא בראש ובראשונה מניעה. גידול ילדים לפי עקרונות בריאים הכוללים תזונה נכונה, פעילות גופנית, משחק, מיעוט מסכים ושינה מספקת מסייעים מאוד לילד לגדול בריא בנפשו ובגופו.

 

הרפואה המשלימה מסייעת לילד לגדול בסביבה בריאה בכל שלבי החיים על היבטיהם השונים - מלידה, דרך הנקה, וכלה במעברים מהבית לפעוטון, מהפעוטון לגן ומהגן לבית הספר, תוך מתן מענה כולל לצרכים של כל אחד ואחת מהילדים באופן אישי. השאיפה היא מניעה, אך גם במצבי מחלה או נטייה למחלות חוזרות בילדים הרפואה המשלימה יכולה לסייע בעזרת מגוון טיפולים.

 

      

    שש סיבות מצוינות לשלב את הרפואה המשלימה בחיי הילדים שלכם:

     

    1. הטיפול נעשה מתוך הקשבה לצרכים הטבעיים של הילד - הבחירה בעולם הרפואה המשלימה היא בחירה בדרך חיים שדוגלת בקרבה והקשבה לצרכים הטבעיים והאמיתיים שלנו. הטיפולים אינם פולשניים, ברובם מאוד נעימים, ואינם מלווים בתופעות לוואי.

     

    2. ילדים מגיבים מצוין לטיפולי רפואה משלימה, הרבה יותר מהר ועמוק ביחס למבוגרים - החיוניות של ילדים הרבה יותר גבוהה ממבוגרים, ובדיוק על זה עובדות השיטות השונות ברפואה המשלימה. מאחר שילד הוא אדם בהתהוות, הטיפולים עדינים יותר ולעתים גם קצרים יותר, בהתאם לגיל. כך לדוגמה, בדיקור בילדים די בלחיצה על נקודה או בדקירה קלה כדי להשיג אפקט שבמבוגר יושג רק בהחדרת מחט והשארתה במקום במשך כ־20 דקות. בכל שיטות הטיפול ישנה התמקצעות לכיוון טיפול בתינוקות וילדים, וכמו כן ישנו פרוטוקול של התאמת הטיפול לגיל הילד ולבעיה שממנה הוא סובל.

     

    10%־20% מהתינוקות ומהילדים סובלים מאסתמה של העור, 65% מהם כבר בגיל הינקות

    3. ניתן לטפל בילד מהיום הראשון לחיים - טיפולי אוסטאופתיה, למשל, מומלצים לכל תינוק שנולד - הם משפרים את ההנקה, השינה וההתנהגות של התינוק ומעניקים לו התחלה מצוינת לחיים בריאים. הומאופתיה ורפלקסולגיה יכולות להקל במצבים של כאבי בטן כתוצאה מגזים או קוליק, ודיקור יכול לסייע לטיפול בהחזר ושטי (ריפלוקס).

     

    4. הטיפול מתמקד בשורש הבעיה, לא רק בתסמין - מאחר שמדובר בראייה כוללת של הגוף, הרפואה המשלימה אינה פועלת רק להחלשת מחלה או העלמת תסמין מסוים, אלא גם לחיזוק המערכת החיסונית, ובכך מונעת את חזרת המחלה בעתיד. שם המשחק הוא טיפול לטווח ארוך.

     

    הרפואה המשלימה רואה את עצמה ככלי מחנך שהמוטו שלו הוא רפואה מונעת (צילום: Shutterstock)
      הרפואה המשלימה רואה את עצמה ככלי מחנך שהמוטו שלו הוא רפואה מונעת(צילום: Shutterstock)

       

      5. ניתן מענה לשורה של בעיות מורכבות - זיהומים חוזרים בדרכי הנשימה ודלקות אוזניים חוזרות מגיבים היטב לטיפולים משלימים. גם כאבי בטן לא מוסברים, בעיות לחץ, ביעותי לילה ופחדים, המאפיינים גילאים צעירים, מגיבים היטב לטיפול. בעיות שינה, קשיי קשב וריכוז, בעיות בוויסות חושי משתפרים, וחלקם אף נעלמים לגמרי, אחרי הטיפולים. גם כאבי ראש, אסתמה, אסתמה של העור ואקנה במתבגרים יכולים להשתפר אחרי טיפולים מתאימים.

       

      6. התוצאות שיושגו ילוו את הילד לאורך כל החיים - מאחר שמדובר בדרך חיים המתבוננת על שלל היבטי הקיום של הילד ולא ב"זבנג וגמרנו", השינוי שהילד עובר נשאר איתו לאורך זמן. למשל, ילד עם בעיית קשב שלומד להתגבר עליה בעזרת ארגז הכלים של הרפואה המשלימה יוכל להמשיך ולהשתמש בה עם גדילתו. הכלים שהוא רכש יעמדו לרשותו לתמיד.

       

      75% מהילדים סובלים לפחות פעם אחת מדלקת אוזניים עד גיל שלוש. ילד שסבל מדלקת אוזניים ראשונה בחצי השנה הראשונה לחייו, לרוב מפתח נטייה לדלקות אוזניים חוזרות

      האדם משול לעץ: אם העץ גדל ישר ומוזן היטב, הוא יצמח להיות עץ עבות וחזק שיעמוד בכל טלטלות החיים. אורח חיים לא מאוזן, תזונה קלוקלת, לחץ וחוסר מנוחה לאורך זמן בילדות מייצרים תשתית למחלות בגיל מבוגר יותר ובונים עץ חלש. הרפואה המשלימה רואה את עצמה ככלי מחנך שהמוטו שלו הוא רפואה מונעת, ובתרגום לאנלוגיה: עץ איתן.

        

      עכשיו מאוזן: איך מטפלים בשלוש בעיות שכיחות בילדים?

       

      1. דלקות אוזניים חוזרות - שילוב של אוסטאופתיה, שעובדת על ניקוז הנוזלים, יחד עם הומאופתיה, המשפרת את יכולת מערכת החיסון להתמודד עם הבעיה, פותר ברוב המקרים את הנטייה להישנות הבעיה.

       

      2. בעיות קשב וריכוז - שילוב של שלוש השיטות הבאות יוביל להפחתת התסמינים ולתוצאות טובות:

       

      • נטורופתיה: שינוי אורח החיים של הילד (כמו למשל הימנעות ממזון לא בריא ובמיוחד זרחן, שינה מספקת, צמצום שעות מסך) בנוסף למתן צמחי מרפא ותוספי תזונה כמו אומגה 3.
      • טיפול מגע (לרוב רפלקסולוגיה): משפר את התפקוד של מערכת העצבים ומקטין אימפולסיביות ואי שקט.
      • ביופידבק: מאמן את הילד להתרכז ולחשוב ממוקד באמצעות משוב גופני.

       

      3. בעיות עור ואסתמה של העור - שילוב של טיפול הומאופתי או הומוטוקסיקולוגי יחד עם נטורופתיה עשוי לסייע ומתאים מאוד לילדים. העור הוא אחד מאיברי פינוי הפסולת מהגוף, ולכן שינוי בהרגלי התזונה של הילד עשוי להשפיע בצורה משמעותית על בריאות העור.

       

       ייעוץ מקצועי: ד"ר מוטי לוי, רופא ראשי כללית רפואה משלימה

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד