לתקתק ארוחה: 6 סלטים מעולים משני מרכיבים מרכזיים בלבד

מכירים סלט כרוב וגזר? ברור שכן. אז הנה עוד שישה סלטים מהירים וקלים שמבוססים רק על שני מרכיבים - ורוטב נפלא שעושה את כל ההבדל

סלט תפוחי אדמה צלויים בתימין (צילום: בועז לביא, סגנון, עמית דונסקוי)
סלט תפוחי אדמה צלויים בתימין (צילום: בועז לביא, סגנון, עמית דונסקוי)

שש אופציות לסלטים עם שני מרכיבים בלבד: 

 

 

סלט תפוחי אדמה צלויים בתימין

מפתיע בטעמו, משום שפחות מקובל להשתמש ברוטב לימוני עם תפוחי אדמה. התוצאה רעננה וטעימה.

 

סלט תפוחי אדמה צלויים בתימין  (צילום: בועז לביא, סגנון, עמית דונסקוי)
    סלט תפוחי אדמה צלויים בתימין (צילום: בועז לביא, סגנון, עמית דונסקוי)

     

    המרכיבים (8 מנות)
    • 15 יחידות תפוחי אדמה קטנים במיוחד, בקליפתם
    • 5 כפות שמן זית
    • 3 כפות עלי תימין טריים
    • 1/2 כפית מלח


    לרוטב

    • 3 כפות שמן זית
    • 2 שיני שום, קצוצות
    • 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
    • 1 פלפל צ'ילי טרי, פרוס דק
    • מיץ מ־1 לימון
    • 1 כפית חומץ
    • 1 כפית חרדל חלק
    • מלח, פלפל שחור

     

    ההכנה

    1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

    2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחוצים אותם. מניחים בתבנית כך שהקליפה פונה מטה. יוצקים עליהם את שמן הזית, מפזרים את התימין ומעט מלח וצולים כ־35 דקות, עד הזהבה.

    3. בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו.

    4. מוציאים את תפוחי האדמה ומעבירים לצלחת הגשה. בעודם חמים, יוצקים עליהם את הרוטב. מניחים לצינון.

    5. מגישים בטמפרטורת החדר או צונן מהמקרר.

    איך שומרים? עד יומיים, במקרר. 

     

    סלט שומר ומלפפונים

    הסלט הקבוע שלנו ביום שישי בערב. חמצמץ, פיקנטי ומתאים לצד המנה העיקרית.

     

    סלט שומר ומלפפונים  (צילום: בועז לביא, סגנון, עמית דונסקוי)
      סלט שומר ומלפפונים (צילום: בועז לביא, סגנון, עמית דונסקוי)

       

      המרכיבים (8 מנות)

      • 2 ראשי שומר גדולים
      • 4 מלפפונים בינוניים

       

      לרוטב

      • כ־1/2 כוס מיץ לימון סחוט
      • 3 כפות שמן זית
      • מלח, פלפל לבן
      • לעיטור: 1/4 כוס שמיר קצוץ

       

      ההכנה

      1. חוצים את השומר ופורסים כל מחצית לפרוסות דקות. מעבירים לקערת ההגשה. קולפים את המלפפונים וחוצים אותם לאורכם. חוצים כל מחצית לאורכה (לרבעים) ושוב (לשמיניות). מוסיפים לקערה.

      2. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו. יוצקים על הסלט, מערבבים ומניחים לכחצי שעה, לספיגת טעמים.

      3. מעטרים בשמיר ומגישים.

      איך שומרים? עד יומיים, במקרר. 

       

      סלט גזר וקולרבי מוחמץ

      שימו לב לרוטב – הוא מתאים כמעט לכל סוגי הירקות שאפשר להחמיץ. 


       

      סלט גזר וקולרבי מוחמץ  (צילום: בועז לביא, סגנון, עמית דונסקוי)
        סלט גזר וקולרבי מוחמץ (צילום: בועז לביא, סגנון, עמית דונסקוי)

         

        המרכיבים (8 מנות)

        • 3 גזרים טריים, בינוניים
        • 3 קולרבי, בינוניים

         

        לרוטב

        • 2 כפות שמן קנולה
        • 2 שיני שום, כתושות
        • 4 כפות חומץ
        • מיץ מ־1 לימון
        • 1 כף דבש
        • 1/2 כף מלח
        • לעיטור: 4 כפות גרעיני דלעת קלויים

         

        ההכנה

        1. קולפים את הגזר והקולרבי וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ. מניחים בקערה.

        2. הרוטב: מערבבים היטב בקערה את כל מרכיביו.

        3. יוצקים את הרוטב על הירקות, מערבבים היטב ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות, לכבישה מהירה. מדי פעם מערבבים.

        4. מפזרים את הגרעינים ומגישים.

        איך שומרים? עד שבוע, במקרר. 

         

        סלט אפונה ובטטה

        חמצמץ־מתקתק, בצבעוניות שגונבת את ההצגה על השולחן.

         

        סלט אפונה ובטטה  (צילום: בועז לביא, סגנון, עמית דונסקוי)
          סלט אפונה ובטטה (צילום: בועז לביא, סגנון, עמית דונסקוי)

           

          המרכיבים (8 מנות)

          • 4 בטטות (כ־800 גרם), קלופות
          • 2 כפות שמן קנולה
          • 1/2 כפית מלח
          • 1 כוס אפונה קפואה

           

          לרוטב

          • 5 כפות שמן קנולה
          • 4 כפות חומץ
          • 1 כף חרדל חלק
          • 1 בצל, מגורר דק
          • 1/2 כף סוכר
          • 1 כפית מלח
          • לעיטור: 50 גרם שקדים קלויים

           

          ההכנה

          1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

          2. קולפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות קטנות. מניחים בתבנית, יוצקים עליהן את השמן, מפזרים את המלח ומערבבים בעדינות. צולים כ־25 דקות, עד הזהבה (אין צורך לערבב). מוציאים ומצננים.

          3. בינתיים, מרתיחים מים בסיר וחולטים את האפונה עד שהיא מתרככת. מסננים ומצננים.

          4. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערה וטורפים למרקם אחיד וסמיך.

          5. שמים בקערה את הבטטות והאפונה, יוצקים את הרוטב ומערבבים. מפזרים את השקדים ומגישים.

          איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

           

          סלט כרוב ואטריות אורז

          סלט אסייתי מהיר ומלא טעם.

           

          סלט כרוב ואטריות אורז  (צילום: בועז לביא, סגנון, עמית דונסקוי)
            סלט כרוב ואטריות אורז (צילום: בועז לביא, סגנון, עמית דונסקוי)

             

            המרכיבים (8 מנות)

            • 2 כוסות מים רותחים
            • 150 גרם אטריות אורז
            • 1/2 כרוב לבן

             

            לרוטב

            • 4 כפות שמן קנולה
            • 1/2 כף שמן שומשום
            • 3 שיני שום, כתושות
            • 1 כף סוכר
            • 2 כפות חומץ
            • 3 כפות סויה
            • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
            • לעיטור: 1 כף
            • שומשום שחור

             

            ההכנה

            1. יוצקים את המים הרותחים לקערה, מוסיפים את האטריות ומשהים 5 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים את האטריות ושוטפים במים קרים. מעבירים לקערת הגשה.

            2. פורסים דק את הכרוב ומוסיפים לקערת האטריות.

            3. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו. יוצקים על הסלט, מערבבים היטב בעזרת שתי כפות ומניחים לכרבע שעה, לספיגת טעמים.

            4. מערבבים שוב, מפזרים מעט שומשום שחור ומגישים.

            איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

             

            סלט סלק־בצל

            סלט קראנצ'י מאוד בלי בישול בכלל.

             

            סלט סלק-בצל  (צילום: בועז לביא, סגנון, עמית דונסקוי)
              סלט סלק-בצל (צילום: בועז לביא, סגנון, עמית דונסקוי)

               

              המרכיבים (8 מנות)

              • 3 סלקים גדולים
              • 1 בצל גדול

               

              לרוטב

              • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט
              • 2 כפות חומץ
              • 2 שיני שום, כתושות
              • 3 כפות שמן זית
              • 1 כף סירופ מייפל
              • 1/2 כף מלח
              • 1/4 כפית פלפל שחור
              • לעיטור: עלי פטרוזיליה

               

              ההכנה

              1. שוטפים היטב את הסלקים וקולפים אותם. חוצים כל סלק ופורסים כל מחצית לפרוסות דקות. מעבירים לקערה. חוצים ופורסים באותו אופן גם את הבצל.

              2. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו. יוצקים על הסלט, מערבבים היטב ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות. מדי פעם מערבבים.

              3. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

              איך שומרים? עד שבוע, במקרר.

               

               

              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד