
אפשר לקשט במעט שוקולד מומס - אבל הם טעימים גם בלי (צילום: חיה אילונה דר)
מרכיבים
(כ-40 עוגיות)
- 150 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס סוכר דמררה
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגורדת מתפוז אחד
- קליפה מגורדת מלימון אחד
- 2 ביצים
- 1/2 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 3 כפות ברנדי
- 1/2 כוס פיסטוקים קלופים וקצוצים גס
- 1/2 כוס מקלות שקדים
אופן הכנה
- מחממים את תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר ומעבדים עד לקבלת משחה אחידה.
- מוסיפים את הווניל ואת הקליפה המגורדת ומעבדים כ-2 דקות עד לפיזור אחיד.
- מוסיפים ביצה אחת ומעבדים עד להטמעתה. מוסיפים את הביצה השנייה וממתינים להטמעתה גם כן.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים כיכר באורך 30 ס"מ מכל מחצית.
- מניחים בתבנית ואופים כחצי שעה. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות.
- מוציאים ומצננים לחלוטין. פורסים לפרוסות דקות ומסדרים אותן על התבנית. אופים 25 דקות נוספות עד להזהבה. מוציאים, מצננים ומגישים.
עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

ויש גם עוגיות חמאה נימוחות עם אגוזים