אפויות פעמיים - טעימות כפליים: עוגיות ביסקוטי עם פיסטוקים ותפוזים

מערבבים יחד את המרכיבים, מעצבים לכיכר, אופים, פורסים ואופים שוב. זה כל הסיפור של העוגיות הפריכות והנפלאות האלה. המתפנקים גם יזלפו מעט שוקולד מומס מעל

חיה אילונה דר

|

12.12.19 11:15

לשימוש הכתבה בלבד אוכל בישקוטי פיסטוק חיה אילונה דר
לשימוש הכתבה בלבד אוכל בישקוטי פיסטוק חיה אילונה דר (אפשר לקשט במעט שוקולד מומס - אבל הם טעימים גם בלי)

מרכיבים

(כ-40 עוגיות)

 

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר דמררה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגורדת מתפוז אחד
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 2 ביצים
  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 כפות ברנדי
  • 1/2 כוס פיסטוקים קלופים וקצוצים גס
  • 1/2 כוס מקלות שקדים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר ומעבדים עד לקבלת משחה אחידה.
  3. מוסיפים את הווניל ואת הקליפה המגורדת ומעבדים כ-2 דקות עד לפיזור אחיד.
  4. מוסיפים ביצה אחת ומעבדים עד להטמעתה. מוסיפים את הביצה השנייה וממתינים להטמעתה גם כן.
  5. מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים כיכר באורך 30 ס"מ מכל מחצית.
  6. מניחים בתבנית ואופים כחצי שעה. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות.
  7. מוציאים ומצננים לחלוטין. פורסים לפרוסות דקות ומסדרים אותן על התבנית. אופים 25 דקות נוספות עד להזהבה. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

 

ויש גם עוגיות חמאה נימוחות עם אגוזים

 

צילום: חיה אילונה דר
לשימוש בכתבה בלבד אוכל עוגיות שקדים עם צנוברים אגוזים (צילום: חיה אילונה דר)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד