הנבחרת המהודרת: הטריקים שיהפכו כל סופגנייה מהמכולת למלכת החג

הן נראות כאילו יצאו זה עתה מהקונדיטוריה הכי מפונפנת. מוס או שניים (קלים להכנה), כמה ציפויי בסיס ומיליון מחמאות מהאורחים, שלא יאמינו שלא הוצאתם עליהן הון קטן

סופגניות קרם שוקולד לבן בציפוי גבישי סוכר (צילום: דניאל לילה סגנון: פסי ברניצקי)
סופגניות קרם שוקולד לבן בציפוי גבישי סוכר (צילום: דניאל לילה סגנון: פסי ברניצקי)

מזמינים אורחים להדלקת נרות? הנה כמה מתכונים שיהפכו כל סופגניה פשוטה למפונפנת ויפה. מה הטריק? המילוי והציפוי.

 

סופגניות - מתכון בסיס

המרכיבים (כ־20 סופגניות בינוניות)

  • 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב, בטמפרטורת החדר
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 5 כוסות (700 גרם) קמח
  • 50 גרם חמאה או מרגרינה, בטמפרטורת החדר
  • שמן לטיגון עמוק

 

ההכנה

1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את השמרים, הסוכר, הביצים, החלב, קליפת הלימון והקמח. לשים במהירות נמוכה כ־5 דקות, לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה או המרגרינה ולשים 5 דקות נוספות, לקבלת בצק אחיד ולא דביק.

2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק לכ־20 חלקים ומגלגלים כל חתיכה לכדור בקוטר כ־3 ס"מ.

4. מקמחים קלות שתי תבניות או מרפדים אותן בנייר אפייה, ומניחים בהן את הכדורים במרווחים של 3 ס"מ. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים עד שהם מכפילים את נפחם (כ־40 דקות או יותר. הכפלת הנפח חשובה לקבלת סופגנייה אוורירית ולא דחוסה).

5. מחממים את השמן בסיר בינוני לטמפרטורה של 180 מעלות (אם אין מדחום: מכניסים בזהירות לשמן קצה כף עץ או קצה נקי של גפרור. אם מיד נוצרות סביבם בועות – השמן חם).

6. מחליקים לשמן 5-4 סופגניות, מכסים את הסיר ומטגנים על להבה בינונית 3-2 דקות, עד שהן מזהיבות בצדן התחתון. הופכים את הסופגניות, מנמיכים קצת את האש וממשיכים לטגן, ללא מכסה, 4-3 דקות נוספות, עד שגם התחתית מזהיבה. מעבירים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר סופג וממשיכים לטגן את יתרת הסופגניות.

איך שומרים? הסופגניות במיטבן כשהן טריות, אבל אפשר לשמור עד יום בטמפרטורת החדר או במקרר.

 

  • אפשר לאפות? כן, מושחים את הסופגניות בביצה ואופים 12 דקות בחום של 165 מעלות
  • מתעצלים להכין? אין בעיה: קנו סופגניות ריקות והשקיעו רק במילוי

 

 

פיתוי ורוד: סופגניות במילוי מוס פירות אדומים

המרכיבים (כ־20 סופגניות)

 

למוס הפירות האדומים

  • 1/3 כוס פירות אדומים קפואים
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות מים חמים
  • 1 כפית מיץ לימון
  • כ־1/4 1 מכלים (315 מ"ל) שמנת להקצפה
  • 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

 

לציפוי

  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר + אפשרות לעוד קצת
  • 1/4 כוס מים
  • אפשרות: צבע מאכל אדום
  • סוכריות צבעוניות

 

ההכנה

1. המוס: שמים בקערת מעבד המזון או הבלנדר את הפירות הקפואים, הסוכר, המים החמים ומיץ הלימון וטוחנים למרקם אחיד.

2. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ואבקת הפודינג ומקציפים לקצפת יציבה.

3. מוסיפים את הפירות לקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למוס אחיד. אם רוצים, מעבירים לשקית זילוף (אפשר לשמור עד יומיים במקרר. אם צריך, מקציפים קלות לפני השימוש).

4. חוצים את הסופגניות לרוחבן ומזלפים (או מניחים בכף) על החצי התחתון שכבת מוס בעובי של כ־1/2 ס"מ. סוגרים בעדינות עם החצי העליון.

5. הציפוי: שמים בקערה קטנה את אבקת הסוכר והמים ומערבבים היטב למרקם אחיד ללא גושים. אם רוצים, מוסיפים טיפה של צבע מאכל ומערבבים היטב לקבלת צבע ורוד מבריק (אם רוצים, צבע חזק יותר – אפשר להוסיף עוד צבע מאכל). אם הציפוי נוזלי מדי, מוסיפים עוד 2 כפות אבקת סוכר ומערבבים שוב.

6. מברישים את פני הסופגניות בציפוי בעזרת מברשת סיליקון או כף. מפזרים מעל את הסוכריות וממתינים כמה דקות לייבוש. מגישים.

 

 סופגניות במילוי מוס פירות אדומים  (צילום: דניאל לילה סגנון: פסי ברניצקי)
    סופגניות במילוי מוס פירות אדומים (צילום: דניאל לילה סגנון: פסי ברניצקי)

     

    שחיתות שוקולדית: סופגניות עם מוס שוקולד מריר בציפוי קקאו ושברי מרנג

    המרכיבים (כ־20 סופגניות)

     

    למוס השוקולד

    • כ־1/4 1 מכלים (315 מ"ל) שמנת להקצפה
    • 130 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

     

    לציפוי

    • 2/3 כוס (50 גרם) נשיקות מרנג שבורות לפירורים
    • 5 כפות (50 גרם) אבקת קקאו

     

    ההכנה

    1. המוס: שמים את השמנת והשוקולד בסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהשוקולד נמס לגמרי (לחלופין, מחממים בהדרגה במיקרוגל – עוצרים ומערבבים כל 30 שניות – עד שאפשר לערבב לקרם אחיד). מעבירים את הקרם לכלי מתאים ומאחסנים במקפיא כ־40 דקות (אם אפשר, מומלץ לצנן במשך 8-6 שעות במקרר).

    2. מעבירים את הקרם לקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה 3-2 דקות, למוס יציב. אם רוצים, מעבירים את המוס לשקית זילוף (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר. אם צריך, מקציפים קלות לפני השימוש).

    3. חוצים את הסופגניות לרוחבן ומזלפים (או מניחים בכף) על החצי התחתון שכבת מוס בעובי של כ־1/2 ס"מ. סוגרים בעדינות עם החצי העליון.

    4. הציפוי: בוזקים על הסופגניות מעט אבקת קקאו ומפזרים את פירורי המרנג. מגישים.

     

    • שחקו עם הקישוטים והתוספות. אין נשיקות מרנג בבית? השתמשו בסוכריות לקישוט עוגה, פירורי עוגיות, גבישי סוכר, עדשי שוקולד קטנות וכל מה שמתחשק

     

     סופגניות עם מוס שוקולד מריר בציפוי קקאו ושברי מרנג  (צילום: דניאל לילה סגנון: פסי ברניצקי)
      סופגניות עם מוס שוקולד מריר בציפוי קקאו ושברי מרנג (צילום: דניאל לילה סגנון: פסי ברניצקי)

       

      חלום בלבן: סופגניות קרם שוקולד לבן בציפוי גבישי סוכר

      המרכיבים (כ־20 סופגניות)

       

      למוס השוקולד הלבן

      • 150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
      • 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
      • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

       

      לציפוי

      • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר + אפשרות לעוד קצת
      • 1/4 כוס מים
      • גבישי סוכר (להשיג בחנויות המתמחות באפייה)

       

      ההכנה

      1. המוס: מכינים סיר אדים כפול ("באן מארי"). מניחים בכלי העליון את השוקולד הלבן ו־1/2 כוס מהשמנת. מחממים תוך ערבוב, עד שמתקבל קרם אחיד (לחלופין, ממסים בהדרגה במיקרוגל – עוצרים ומערבבים כל 30 שניות – עד שאפשר לערבב לקרם אחיד).

      2. יוצקים לקערת המערבל את יתרת השמנת המתוקה, מוסיפים את אבקת הפודינג ומקציפים לקצפת יציבה.

      3. מוסיפים את קרם השוקולד לקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למוס אחיד. אם רוצים, מעבירים לשקית זילוף (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר. אם צריך, מקציפים קלות לפני השימוש).

      4. חוצים את הסופגניות לרוחבן ומזלפים (או מניחים בכף) על החצי התחתון שכבת מוס בעובי של כ־1/2 ס"מ. סוגרים בעדינות עם החצי העליון.

      5. הציפוי: שמים בקערה קטנה את אבקת הסוכר והמים ומערבבים היטב למרקם אחיד ללא גושים. אם הציפוי נוזלי מדי, מוסיפים עוד 2 כפות אבקת סוכר ומערבבים שוב.

      6. מברישים את פני הסופגניות בציפוי בעזרת מברשת סיליקון או כף. מפזרים מעל את גבישי הסוכר וממתינים כמה דקות לייבוש. מגישים.

       

      סופגניות קרם שוקולד לבן בציפוי גבישי סוכר  (צילום: דניאל לילה סגנון: פסי ברניצקי)
        סופגניות קרם שוקולד לבן בציפוי גבישי סוכר (צילום: דניאל לילה סגנון: פסי ברניצקי)

         

        קליל ומשגע: סופגניות במילוי קצפת וניל ופירות

        המרכיבים (כ־20 סופגניות)

         

        לקצפת הווניל

        • 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
        • 3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
        • 1 כפית תמצית וניל
        • כ־1/2 קילו פירות לפי הטעם, חתוכים לקוביות קטנות
        • אפשרות לעיטור: נשיקות מרנג קטנות

         

        לציפוי

        • 50 גרם אבקת סוכר

         

        ההכנה

        1. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה, הפודינג והווניל ומקציפים לקצפת יציבה. אם רוצים, מעבירים לשקית זילוף (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר. אם צריך, מקציפים קלות לפני השימוש).

        2. חוצים את הסופגניות לרוחבן ומזלפים (או מניחים בכף) על החצי התחתון שכבת קצפת בעובי של כ־1/2 ס"מ. מסדרים את הפירות על הקצפת. אם רוצים מוסיפים נשיקות מרנג. סוגרים בעדינות עם חצי הסופגנייה העליון.

        3. בוזקים אבקת סוכר על הסופגניות ומגישים.

         

        סופגניות במילוי קצפת וניל ופירות  (צילום: דניאל לילה סגנון: פסי ברניצקי)
          סופגניות במילוי קצפת וניל ופירות (צילום: דניאל לילה סגנון: פסי ברניצקי)

            

          תענוגט: סופגניות נוטלה־אגוזים

          המרכיבים (כ־20 סופגניות)

           

          למוס הנוטלה

          • 3 כפות ממרח שוקו־אגוזים (נוטלה או אוחר)
          • 3 כפות חלב
          • כ־1/4 1 מכלים (315 מ"ל) שמנת להקצפה
          • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
          • 80 גרם אגוזים קלויים , מכל סוג שאוהבים

           

          לציפוי

          • 3/4 כוס (80 גרם) אבקת סוכר + אפשרות לעוד קצת
          • 2 כפות אבקת קקאו
          • 1/4 כוס מים

           

          ההכנה

          1. המוס: שמים בקערית מתאימה את הממרח והחלב ומחממים כדקה במיקרוגל. מערבבים היטב למרקם אחיד.

          2. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ואבקת הפודינג ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים את קרם הנוטלה ומערבבים בתנועות קיפול אחידות למרקם אחיד. אם רוצים, מעבירים לשקית זילוף (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר. אם צריך, מקציפים קלות לפני השימוש).

          3. חוצים את הסופגניות לרוחבן ומזלפים (או מניחים בכף) על החצי התחתון שכבת מוס בעובי של כ־1/2 ס"מ. מפזרים שברי אגוזים על המוס וסוגרים בעדינות עם חצי הסופגנייה העליון.

          4. הציפוי: שמים בקערה קטנה את אבקת הסוכר, הקקאו והמים ומערבבים היטב למרקם אחיד ללא גושים. אם הציפוי נוזלי מדי, מוסיפים עוד 2 כפות אבקת סוכר ומערבבים שוב.

          5. אם רוצים, מפזרים מעט אבקת סוכר על הסופגניות. מברישים את פני הסופגניות בציפוי בעזרת מברשת או כף. ממתינים כמה דקות לייבוש. מגישים.

           

          סופגניות נוטלה־אגוזים  (צילום: דניאל לילה סגנון: פסי ברניצקי)
            סופגניות נוטלה־אגוזים (צילום: דניאל לילה סגנון: פסי ברניצקי)

             

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד