טוויל שהוא אהיל: קישוט מתוק שיסב עוגה עם נרות לחגיגת אור מקסימה

הם דקיקים, שקופים ופריכים - ואפשר לעצב אותם בהמון צורות: דוד פרימן מלמד אתכם להכין טווילים, וגם איך להפוך אותם לאהילים אכילים שישדרגו כל עוגה עם נרות

דוד פרימןפורסם: 12.12.19 08:15
צפו: כך מכינים קישוט מרהיב שמתאים גם לחנוכה
צילום ועריכה: דוד פרימן
טוויל תפוז: כשכולם יעשו "וואו" אל תספרו להם שזה בעצם לא כזה מורכב (צילום: דוד פרימן)
טוויל תפוז: כשכולם יעשו "וואו" אל תספרו להם שזה בעצם לא כזה מורכב (צילום: דוד פרימן)

מי המורה: דוד פרימן.

מה מכינים: טווילים - דפים פריכים, דקיקים ושקופים.

מה עושים עם זה: מקשטים עוגות וקינוחים - ואפילו הופכים אותם לאהילים קטנים לנרות.

 

>> בפרקים הבאים: סלעי מרנג ועוד טכניקות מיוחדות אך פשוטות שיפילו את האורחים מהכיסא, גם אם תגישו להם לצד זה רק כדור גלידה

 

טוויל תפוז

 

מרכיבים

כ-50 טווילים

 

  • 220 גרם (1 כוס פחות 1 כף) מיץ תפוזים
  • 400 גרם (2 כוסות) סוכר
  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • 150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח

 

אופן ההכנה

  1. בלילת הטווילים: שמים את מיץ התפוזים והסוכר בסיר קטן. מחממים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  2. מצננים מעט ומעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר לעבוד גם עם מיקסר ידני).
  3. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוסיפים את החמאה בהדרגה - 1/3 מהכמות בכל פעם.
  4. לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח בבת אחת ומעבדים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. מעבירים את הבלילה לכלי אטום נקי ומאחסנים במקרר במשך לילה לפחות.
  6. הכנת הטווילים: מחממים את התנור ל-165 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה (או משטח סיליקון).
  7. מניחים את מסגרת הפלסטיק על נייר האפייה ובעזרת פלטה משטחים בתוכה שכבה דקה של בלילת הטוויל (ההוראות להכנת מסגרת הפלסטיק מובאות למטה). מרימים את המסגרת. יוצרים באותו אופן עוד כמה ריבועי טוויל בתבנית.
  8. אופים 12 דקות, עד שהטווילים מזהיבים (חשוב להשגיח עליהם, כדי שלא יישרפו).
  9. מוציאים את הטווילים מהתנור ומיד מגלגלים אותם סביב בקבוקי פלסטיק/זכוכית, פריטי עץ או מסגרות אלומיניום בצורת גליל - חשוב לעבוד מהר, לפני שהטווילים יתקררו כי אז הם יאבדו את הגמישות שלהם. חשוב גם לעבוד בזהירות, כי הטווילים חמים מאוד. יש לעצב את הטוויל לצורה הרצויה מיד לאחר שמוציאים מהתנור ולהניח בצד עד להתקררות והתייצבות הטוויל. חשוב להזהר מכוויות, בשלב עיצוב הטוויל הוא מאוד חם למגע.
  10. לאחר שהטווילים מתקררים לחלוטין מחלצים אותם בזהירות מהבקבוקים. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.
  11. ההגשה: נועצים בעוגה נרות ומדליקים אותם. מניחים מסביב לכל נר טוויל ומגישים מיד.

 

מסגרת הפלסטיק

 

צילום ועריכה: דוד פרימן

צילום ועריכה: דוד פרימן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הוראות הכנה

  1. בעזרת סכין יפנית או מספריים חותכים את השוליים של מכסה קופסת פלסטיק מלבנית וגדולה המשמשת לאחסון מזון.
  2. במרכז משטח הפלסטיק שהתקבל מסמנים מלבן בגודל 22X9 ס"מ. חותכים את המלבן בעזרת סכין יפנית - ומקבלים מסגרת.

 

 

מה זה הטלוויזיה הקינוחית?

עולם הקינוחים הוא אחד מהתחומים הלא רבים שבהם הקנקן חשוב לא פחות ממה שיש בו - כשמגישים קינוח, אפקט ה"וואוו!" משמעותי לא פחות מהטעם. כדי שהמנות האחרונות שלכם יהיו מרשימות במיוחד יצר דוד פרימן את הטלוויזיה הקינוחית. במשך חודשים הוא ביקר עם המצלמה שלו את הקונדיטורים הכי טובים בארץ ותיעד אותם מכינים קישוטים מיוחדים, כדי שגם אתם תוכלו לשחזר אותם בקלות בבית.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את כל שנות העשרים והשלושים המוקדמות של חיי הקדשתי לקריירת ה DJ שכל כך אהבתי, ולסופי שבוע עמוסים באלפי בליינים שהרקדתי במועדונים והבארים הגדולים של אביב. במקביל, בשאר ימות השבוע, עבדתי כטבח וכקונדיטור בבתי מלון, קונדיטוריות ומסעדות שף. הצלחתי להתברג ולהיות חלק מצוות הקונדיטורים בחודשי הפעילות הראשונים של מסעדת "טופולופומפו". שם זכיתי לעבוד עם שף אבי קונפורטי ושף גולן סגל.

חמוש במצלמה ויכולות עריכת וידאו נסעתי מעבר לים ועברתי השתלמויות עם אלופי עולם בקונדיטוריה, כמו אנג'לו מוזה, סדריק גרולה, אטיין לרוואה ובבתי ספר של יצרניות שוקולד בינלאומיות. אבל רציתי עוד, רציתי להתרגש ולאתגר את עצמי יותר.

למדתי בצורה מקצועית צילום ועריכת וידאו, אנימציה, הפקה, תחקירנות, כתיבה, יצירת תוכן, וניהול טכני של שידורים חיים לאינטרנט ולטלוויזיה. ב-2016 החלטתי לשלב את היכולות והמיומנויות הטכניות שרכשתי במהלך השנים עם האהבה שלי לקונדיטוריה. אז חקרתי, התיעצתי ולמדתי. הדמיון והיצירתיות עבדו שעות נוספות. חודשים אספתי חומרים, כתבתי תוכן והרכבתי נבחרת קונדיטורים מופלאה שהסכימה לשתף פעולה והתוצאה היא לפניכם: אני מציג בפניכם בגאווה את ה"טלוויזיה הקינוחית".