מרק עדשים בשלושה צבעים עם בטטה ותרד שישביע ויזין אתכם

העדשים הן אחת הדרכים הזולות והנגישות להזין את הגוף. הן עתירות ברכיבים חיוניים, אך כמותם משתנה מעדשה לעדשה, וזאת סיבה מצוינת לשלב ביניהן במרק נפלא אחד

Xnet

|

09.12.19 | 07:39

צפו - 5 דברים שלא ידעתם על עדשים
למרקם חלק, אפשר גם לטחון את המרק בסוף ההכנה (צילום: אביטל אלירן)
למרקם חלק, אפשר גם לטחון את המרק בסוף ההכנה (צילום: אביטל אלירן)

העדשים הן אחת הדרכים הזולות ונגישות ביותר להזין את הגוף. הן עתירות בויטמינים, מינרלים ורכיבים חיוניים אחרים. כוס אחת של עדשים מבושלות (198 גרם) מכילה למשל כ- 17.9 גרם חלבון, כ-15.6 גרם סיבים תזונתיים, 22% מהכמות המומלצת ליום של B1 ו-10% מהכמות היומית המומלצת של B3. אותה

כמות העדשים מכילה גם כ- 18% מהכמות היומית המומלצת של B6, וגם כמויות נכבדות של חומצה פולית, ברזל, מגנזיום, אשלגן, אבץ ומנגן. כל הטוב הזה יעלה לכם רק 230 קלוריות לכוס.

 

הסיבים התזונתיים מטיבים עם מערכת העיכול, ישפרו את פעילותה ויזינו את החיידקים הידידותיים שבתוכה. כמו כן, הסיבים תורמים לשובע ותרכובות צמחיות שנלחמות במחלות לב והסכרת.

 

מרק עדשים

 

מרכיבים

 

  • שתי כפות שמן
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/3 כוס עדשים שחורות
  • 1/3 כוס עדשים חומות
  • 1/3 כוס עדשים כתומות
  • 1 בטטה בינונית, חתוכה גס
  • 1 בצל בינוני, חתוך גס
  • 5-4 כוסות מים
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • פלפל שחור, לפי הטעם
  • מלח, לפי הטעם
  • 150 גרם עלי תרד טריים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל הקצוץ כ-5 דקות או עד שהוא הופך לשקוף.
  2. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומטגנים 2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את העדשים ואת הבטטה, מערבבים ומטגנים דקה נוספת.
  4. מוסיפים את הבצל הנוסף, המים, רוטב הסויה, רסק העגבניות והפלפל השחור, ובוחשים.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כ-25 דקות, או עד שהעדשים מתרככות.
  6. מתבלים במלח ומוסיפים את עלי התרד. מכסים את הסיר, וכעבור דקה מכבים את האש. טועמים ומתקנים תיבול.

 

המתכון באדיבות השף מוריס מונייה והדיאטנית של מלון בייבי ליס ליולדות

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג