דיירים קטנים, ציפיות גדולות: טיפים ועצות לעיצוב חדר ילדים מושלם

הם משמשים לשינה, למשחק, ללמידה וגם לאירוח, עם דיירים בגילאים שונים וצרכים שמשתנים בתדירות גבוהה. אז איך עושים את זה נכון? המעצבת חגית סער באה לעזור

עומס בריהוט ואי התאמה של גודלו לחלל הופכים את החדר למקום צפוף ודחוס שלא מאפשר התנהלות נוחה (צילום: Shutterstock)
עומס בריהוט ואי התאמה של גודלו לחלל הופכים את החדר למקום צפוף ודחוס שלא מאפשר התנהלות נוחה (צילום: Shutterstock)
אם בחדר הילדים יש יותר מדייר אחד, חשוב מאוד ליצור הפרדה לא רק במיטות אלא גם בארונות . חדר בבית שעיצבה חגית סער. למטה: השראה מאינסטגרם (צילום: ישי אפגין)
אם בחדר הילדים יש יותר מדייר אחד, חשוב מאוד ליצור הפרדה לא רק במיטות אלא גם בארונות . חדר בבית שעיצבה חגית סער. למטה: השראה מאינסטגרם (צילום: ישי אפגין)

כמבוגרים, אחרי שסיימנו עם שלב דירת החדר בתל אביב, יש לנו בדרך כלל חדרים נפרדים שמשמשים לפונקציות שונות. אנחנו מארחים בחדר אחד, ישנים בחדר אחר ועובדים בנפרד משני אלה. לילדים, לעומת זאת, יש הרבה פעמים רק חדר אחד שמשמש לכל הפונקציות האלה גם יחד. בחדרי ילדים יש פעמים רבות שניים או שלושה ילדים (לפעמים גם יותר), שכל אחד מהם בגיל אחר והצרכים שלהם עלולים להיות סותרים (למשל: מיקום צעצועים של ילדים בגובה נגיש עבורם עלול לסכן תינוקות).

 

כידוע, ילדים גדלים ומשתנים, והחדרים שלהם צריכים להשתנות איתם. ואם לא די בכל אלה, אנחנו מוצפים בדימויים של חדרי ילדים מושלמים ולא פעם משליכים על מראה החדר גם את השאיפות, הציפיות והאכזבות שלנו לגבי ילדינו ולגבי ההורות שלנו. בקיצור, דרישות לא פשוטות מחדר אחד לא גדול. פנינו למעצבת הילדים חגית סער וביקשנו ממנה טיפים לחדרי ילדים מושלמים, שיעזרו לכולנו לעשות סדר בבלגן.

 

הגודל קובע: התאימו את הרהיטים לחלל

חדר הילדים הקלאסי כולל מיטה, שולחן וארון, שהכרחיים להתנהלות היום־יומית. עם השנים הפכו חדרי הילדים למפנקים יותר וכוללים לעיתים גם פינת אירוח, שידת איפור, מתלה לתחפושות ועוד. בבתים סטנדרטיים החדרים קטנים ואילו צורכי הילדים רק הולכים וגדלים. לכן, הדבר הראשון שהוא בבחינת כלל ברזל בעיצוב חדר ילדים - ולא משנה לאיזה גיל - הוא התאמת גודל הריהוט לחלל. כמעצבת אני נתקלת הרבה פעמים בחדרים קטנים שאליהם מנסים לדחוס מיטה וחצי או להוסיף פינת ישיבה. עומס בריהוט ואי התאמה של גודלו לחלל הופכים את החדר למקום צפוף ודחוס שלא מאפשר התנהלות נוחה. חשוב מאוד לזכור שלפעמים, ממש כמו באופנה, less is more.

 

צבעוניות: לכו על שקט

 

רצוי לבחור ברהיטים בצבעוניות מונוכרומטית ובהירה, שתשמש רקע לבלגן שיוצרים הפריטים הקטנים יותר (צילום: Shutterstock)
    רצוי לבחור ברהיטים בצבעוניות מונוכרומטית ובהירה, שתשמש רקע לבלגן שיוצרים הפריטים הקטנים יותר(צילום: Shutterstock)

     

    כמו בכל חלל, גם בחדר הילדים הצבעוניות יוצרת ומכתיבה את האווירה. מה בכל זאת מייחד את חדר הילדים? נטייתו להכיל כמות גדולה של פריטים צבעוניים (צעצועים וספרים) שעלולים ליצור תחושה של עומס ואי שקט. לכן רצוי לבחור ברהיטים בצבעוניות מונוכרומטית ובהירה, שתשמש רקע לבלגן שיוצרים הפריטים הקטנים יותר. זה חשוב במיוחד כאשר אין הפרדה בין חדר השינה של הילדים לחדר המשמש אותם למשחק ולאירוח.

     

    סדר: מיינו ואז אחסנו

    בהמשך לסעיף הקודם, חשוב לרהט את חדר הילדים בצורה כזו שרוב המשחקים והצעצועים יוכלו למצוא את מקומם בשידות, בקופסאות או בארונות סגורים ורק חלק נבחר מהם יוצג על מדפים חשופים, כדי שלא ליצור תחושה של בלגן ויזואלי. גם אם אתם לא מעצבים מחדש את חדר הילדים שלכם ברגע זה, מומלץ בחום להתחיל תהליך של הקניית שקט לחדר: בשלב הראשון כדאי לפנות את החדר כולו ואז להתחיל למיין את החפצים, מה שאינו נחוץ ולא נמצא בשימוש אפשר לתרום. מה שבחרתם להשאיר - אחסנו בצורה מסודרת.

     

    תאורה: אל תסתפקו במנורה אחת

    התאורה היא זאת שנותנת את הטון בכל חלל המגורים. בחדרי ילדים, חוץ מהתאורה המאירה את החלל כולו בצורה איכותית, כדאי לדאוג גם למנורת לילה נעימה ושקטה שיוצרת אווירה נינוחה בחדר ומספקת ביטחון לילדים קטנים. לתאורה תפקיד פונקציונלי - לשמור על ערנותם ועל ראייתם התקינה של הילדים, לצד תפקיד עיצובי - יצירת אווירה נעימה, נינוחה וידידותית. לכן, בחדר הילדים, רצוי להתקין תאורה חמה, רכה ומלטפת ולהימנע מתאורת פלורסנט קרה ומסנוורת.

     

    מאחר שלתאורה תפקיד מרכזי, חשוב לשלב בחלל מגוון גופי תאורה מותאמים לתפקידים שונים: מנורת קריאה המפיצה אור חזק, מנורת לילה עם אור עדין ומוקדי תאורה כללית שיאירו את החלל כולו. אם החלל קטן ולא ניתן לשלב בו הרבה גופי תאורה, כדאי להתקין דימר ששולט באווירה הכללית בחדר.

     

    קירות: תתפלאו, אבל הם יכולים לדבר

    קירות הם מעטפת החדר והטיפול בהם עושה את ההבדל ויוצר חלל מגובש ומעוצב (צילום: איתי בנית)
      קירות הם מעטפת החדר והטיפול בהם עושה את ההבדל ויוצר חלל מגובש ומעוצב(צילום: איתי בנית)

       

      התייחסות עיצובית לקירות היא דרך נפלאה ולא מאוד יקרה ליצירת אווירה בחדר הילדים (או בכל חדר אחר). צבע, טפטים, קרניזים מודבקים ועוד - האופציות מגוונות ולא מאוד יקרות. קירות הם מעטפת החדר והטיפול בהם עושה את ההבדל ויוצר חלל מגובש ומעוצב.

       

      אחים ואחיות: ככה זה כשיש שניים (ומעלה)

      אם בחדר הילדים יש יותר מדייר אחד, חשוב מאוד ליצור הפרדה לא רק במיטות אלא גם בארונות (בין אם מדובר בארונות נפרדים או במדפים שונים באותו ארון), במגירות וכן הלאה, כך שלכל ילד תהיה פינה משלו.

       

      אופנה: האינסטה יכול לחכות

       

      כולנו אוהבים להישאר מעודכנים ולהרגיש שהבית שלנו לקוח ישר מפינטרסט; אבל גם אם אתם לא מסוגלים להגיד לא למה שהולך עכשיו, חשוב ליישם את הטרנד האחרון רק בפריטים נלווים - בטקסטיל ובשאר דברים שאפשר להחליף בקלות בבוא הזמן, כשהטרנד נמאס ומתחלף באחר. פריטי ריהוט גדולים כמו ארון עדיף לבחור במראה קלאסי ונייטרלי יחסית, שלא יימאס ושיוכל להוות בסיס מוצלח לכל טרנד שנרצה להוסיף.

       

      אחרון והכי חשוב: תנו לילדים להתבטא

       

      הכלל האחרון והחשוב ביותר מבחינתי כמעצבת הוא לשתף את הילדים בעיצוב החדר. בדיוק כמונו, גם ילדים יחושו יותר בנוח בחדר שישקף את אישיותם, את עולמם הפנימי ואת תחומי העניין שלהם. כמעצבת אני רואה הרבה פעמים השתלטות של ההורים על עיצוב חדר הילדים והכפפה של הלוק שלו לרצונם, תוך התעלמות ממי שגר שם באמת. מנגד, אל תשכחו שהחדר שלהם אמור ללוות את הילדים במשך שנים ארוכות, שבמהלכן יש להניח שהם ישתנו לא מעט ותחומי העניין שלהם ישתנו לא פחות. לכן, כמו בסעיף הקודם, גם כאן כדאי להתייחס לרצונות ולתחביבים של הילדים בעיקר באקססוריז ובפריטים קטנים וזולים יחסית, שקל לשנות, עם רקע נייטרלי יחסית ועל־זמני.

       

      לוחות השראה: בוהו-שיק, סקנדינבי, מודרני וקאנטרי

       

      בוהו־שיק

       (צילום: yaelomamy, KnitYourStyleShop, pirondesign, טלה גופי תאורה, זארה הום, איקאה)

        1. מנורה: טליה גופי תאורה, 680 שקל; 2. צעצוע עץ: pirondesign, מחיר 37 דולר; 3-4.  קישוטים לקיר: Yaelomamy, מחיר 129 שקל לקישוט; 5. מראה: זארה הום, 179.90 שקל; 6. בובה: KnitYourStyleShop, מחיר 41 דולר; 7. מיטה: איקאה, 545 שקל

         

         

        סקנדינבי

         (צילום: סטודיו דפני, גולף אנד קו, מחסני תאורה, סטורי, עצמל'ה, KINGFOUR)

          1. מנורה: מחסני תאורה, 149.90 שקל; 2. סל אחסון: גולף אנד קו, 44.90 שקל; 3. קישוט לקיר: KINGFOUR, מחיר 80 דולר; 4. מדף: סטודיו דפני, 550 שקל; 5. כרית: גולף אנד קו, 89.90 שקל; 6. שטיח: סטורי, 979 שקל

           

          מודרני

           (צילום: פיקולינה, אינוביישן, עצמל'ה, BabyDreamland, איקאה, טולמנ'ס דוט, WoollyClouds)

            1. מנורה: פיקולינה, מ–229 שקל; 2. נשכן: Baby Dreamland Shop, מחיר 5.20 דולרים; 3. סל אחסון: Woolly Clouds, מ–29.50 דולר; 4. מיטה: עצמל'ה, 1,101 שקל; 5. מזרן מתקפל: איקאה, 450 שקל; 6. כיסא: טולמנ'ס דוט, 179 שקל; 7. מדף: אינוביישן, 658 שקל

             

             

            קאנטרי

             (צילום: מיקאסה, Prettym, lovesashnlala, זארה הום, איקאה)
               

              1. מנורה: מיקאסה, 300 שקל; 2. מראה: Prettym, מחיר 349 שקל; 3. סל אחסון: זארה הום, 69.90 שקל; 4. בובה: lovesashnlala, מחיר 57.50 ליש"ט לסט של 4 בובות; 5. שטיח: זארה הום, 749 שקל; 6. מיטה: איקאה, 1,100 שקל.

               

               

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד