הארון הנכון: הבחירה היא כבר מזמן לא שאלה של דלתות כנף או הזזה
סגירה מרחפת, טריקה שקטה, חלוקה לפי צרכים אישיים, מסך נסתר, תאורת לד פנימית וחומרי חיפוי כמו עור או דקטון: גם הרהיט הכי בסיסי מתעדכן טכנולוגית ועיצובית

סוף סוף הגיעו ימים קרירים, ואיתם המשימה של עונת מעבר – לצלול לתוך הארון ולהחליף את בגדי הקיץ במלתחת החורף. השנים האחרונות היטיבו עם גזרת הארונות. פרזול איכותי, פתרונות אחסון חכמים, דגש על ניצול יעיל של מקום והנדסת אנוש מובילים את התחום, והרהיט הבסיסי והמשמים למראה מוצע היום בגרסאות משודרגות ומעוצבות, כשמעשיות ונוחות הם שמות המשחק.
סוגי הארונות המוכרים לנו – בעלי דלתות על ציר או הזזה, כארונות קיר או כיחידות עצמאיות בגדלים שונים – מככבים גם היום, אך יחי ההבדל הקטן.

כמה כללי אצבע
הארון הנכון לכם הוא ארון שמותאם לנתוני החדר, לצרכי האחסון ולהעדפות אסתטיות אישיות. אחרי מדידות מדויקות של השטח המוקצה לרהיט מומלץ לעשות רשימה של כל הפריטים המיועדים לאחסון ובהתאם לכך לתכנן את הפנים: יותר אזורי תלייה למי שמעדיפים לאחסן כך את הבגדים, יותר מדפים למעדיפים קיפול או כאשר מדובר בחפצים וכו'.
ככל שהתכנון מדויק יותר כך יהיה גם קל יותר לשמור על הסדר. לחדר קטן מומלץ לבחור ארון עם דלתות הזזה, ולשקול לשלב בהן מראות, שתורמות לתחושת מרחב. רצוי שהארון יגיע עד התקרה, כדי להרוויח שטחי אחסון לצד מראה שלם ונקי יותר.


חידושים מעשיים ועיצוביים
בתחום ארונות ההזזה, הדלתות קפצו כיתה, ומוצעות עם מנגנון טריקה שקטה ומעצור בטיחותי; כדלתות חשמליות שמופעלות בלחיצת כפתור, מגע או באמצעות שלט; וכן כדלתות רחף – כאלה שנעות על מסילה המשולבת בגוף הארון, כך שנדמה שהן מרחפות בקדמתו ואינן גוזלות מקום בפנים.
היום ניתן להגיע למפתחים רחבים – 2 מטרים ואף יותר – במינימום חיבורים, כאשר מסילות משופרות בעלות כושר נשיאה גבוה מבטיחות יציבות ותנועה חלקה. המגמה העכשווית היא להפחית את מספר הדלתות לטובת מראה נקי, המתקבל גם מהאפשרות לסגור את הדלתות בקו אפס, תוך יצירת מישור אחיד, רציף והמשכי.

קיימת אפשרות להטמיע בדלת ההזזה מסך, שהפעלתו נעשית באמצעות עינית אלחוטית חיצונית. כאשר הוא כבוי לא ניתן לזהות את קיומו והדלת נראית ''רגילה''.
בתחום ארונות הכנף, אפשר היום להשיג דלתות שניתנות לפתיחה של 180 מעלות, כך שאפשר לבחון בנוחות את התכולה. ארון עם דלתות כאלה יתאים גם לחדרים קטנים, שבהם אין די מרחב להכיל בנוחות דלת פתוחה ב-90 מעלות.
חדרי ארונות מתוכננים היום בהתאמה מדויקת לנתוני השטח, ומערכות המידוף והתלייה ניתנות לחלוקות מגוונות שמותאמות לצרכים האישיים. ניתן לשלב בתוכן פינת איפור ופינת גיהוץ, מראות, להציב במרכז יחידת אי עם מדפי אחסון ומגירות לפריטים קטנים ועוד.

מערכות אחסון חדשניות אינן נשענות על התצורה הקופסתית הרגילה. לדוגמה, מערכת שמבוססת על מסגרות מתכת המעוגנות לקיר או למחיצה, כשביניהן ועליהן משתלבים מדפים, יחידות סגורות ומוטות תלייה. אפשרות נוספת, שטובה במיוחד לחדרים קטנים, הם ארונות שמשתלבים כחלק ממערכות רב תכליתיות, עם מיטה נשלפת, למשל.

פנים הארונות היום כולל מתקנים לאחסון ייעודי של עניבות, נעליים ומכנסיים; מדפים ומגירות בשליפה מלאה, המספקים גישה נוחה לפריטים שנמצאים בעומק הארון; מגירות עם חזית שקופה, החושפת את תוכנן; מדפים מתכווננים המאפשרים שינויי גובה; מנגנונים להעלאה ולהורדה של פריטים המאוחסנים בגובה; ותאורת לד המאפשרת בחינה ושימוש נוח גם כשהחדר חשוך. הפנים זוכה גם לטיפול אסתטי, כמו חיפוי זהה לזה של הדלתות או שילוב של פרזול מסוגנן.

מבחינה חומרית, הארון יכול להשתלב בקירות כך שנוכחותו נבלעת, או להוות אלמנט דומיננטי בעיצוב החדר, בזכות המנעד הסגנוני הרחב וההיצע החומרי – מפורמייקה בשלל דוגמאות וצבעים ועד זכוכית במגוון מופעים, לוחות חיפוי דקים של אריגים, עור, אבן וחומרים חדשניים דוגמת דקטון (חומר מתועש שמדמה שיש).


- בשיתוף דן דיזיין סנטר, מרכז העיצוב של ישראל.