אצבע הגליל והגולן: מסע לטבע, ליצירה ולקולינריה המקומית

לינה במקומות פסטורליים במיוחד, אטרקציות, מסעדות ייחודיות ואנשים מעניינים. הנה מה שהספקנו בסוף שבוע אחד באצבע הגליל ובמרומי הגולן

זהוב-חום. צבעי השלכת שולטים בנופי אצבע הגליל והגולן  (צילום: צביקה בורג)
זהוב-חום. צבעי השלכת שולטים בנופי אצבע הגליל והגולן (צילום: צביקה בורג)

כשבאתרי הדילים והמבצעים מציעים בימים אלה של ראשית החורף כרטיסי טיסה לאירופה במחירים מגוחכים של 30-20 אירו לכיוון (ופה ושם אפילו בפחות) - ליעדים כמו סלוניקי, רומא, וינה, בוקרשט או פאפוס - קשה לאתרי התיירות של ישראל להתמודד מול המחיר ומול ההילה הזוהרת יותר של "קפיצה לווינה" או "סופ"ש ברומא". אבל מי שלא מטייל בימים אלה ברחבי ישראל – פשוט מפספס. למה? בואו תראו:

 

יום 1

ארוחת צהריים / מסעדת ג'ויה, ראש־פינה

ג'ויה ראש־פינה היא הצעירה והחדשה ברשת המסעדות המונה כבר 18 סניפים ברחבי הארץ. המיקום, במרכז הקניות החדש "שופינה" במושבה ראש־פינה, בדיוק המקום לעצור בו אחרי נסיעה ארוכה ממרכז הארץ. העיצוב טרנדי, צעיר ומואר, וכולל גם מרפסת רחבה שבימים יפים כיף לשבת בה. בעורף המטבח ומרחב הבישול ניצב טאבון ענק, המשמש להכנת מגוון פיצות וחלק מהמנות.

התפריט: איטלקי־חלבי, ובין המנות: ארנצ'יני כדורי ריזוטו עם מוצרלה ופרמז'ן (38 שקל), פולנטה עם פטריות כמהין, ערמונים ואספרגוס (48 שקל), פפרדלה פונגי עם ראגו פטריות, יין לבן, פרמזן ותרד (68 שקל), ריזוטו פטריות עם ציר ירקות, שמנת, תרד ואפונה (68 שקל), פילה סלמון עם בצל סגול, פטריות, רוטב קרמל שום ושעועית (108 שקל). בתפריט היינות ניתן כבוד ליקבים מהאזור ומישראל, ואפשר לקנות במקום חומרי גלם שבהם משתמשים במסעדה.

מסעדת ג'ויה, מרכז הקניות שופינה, דרך הגליל 12, ראש־פינה. כשר. פתוח: ראשון-חמישי לארוחות צהריים וערב, שישי עד הצהריים, וכן במוצאי שבת. טל' 04-8589099.

 

איטליה הקטנה. ג'ויה, ראש־פינה  (צילום: צביקה בורג)
    איטליה הקטנה. ג'ויה, ראש־פינה (צילום: צביקה בורג)
     

     

    חוויות ערב / "תופעת טבע", פארק הירדן

    את פארק הירדן אין כמעט צורך להציג: הפארק המשתרע של שטח של כאלף דונמים, ושוכן באזור בית צידה שמצפון לשפך הירדן לכנרת ולגשר אריק; תמצאו בו נתיבי מים המתחברים לנהר הירדן, בריכות שכשוך, חורשות עצי איקליפטוס, מבוכים של סוף טבעי ופינות פיקניק; זהו פארק שמצד אחד נותר טבעי ופראי כמעט כמו הטבע המקורי באזור, ומצד שני הוא ידידותי למטיילים ולמתארחים בו; יש בו אפשרות ללינת שטח כמעט בכל פינה פנויה, וגם אוהל בדואי לקבוצות ואפילו 12 חדרי אירוח בסיסיים; בעונות חמות יותר זהו מקום מבוקש ללינות לילה. עכשיו, בחורף, פנוי כאן יותר, אבל עדיין אפשר ליהנות מאטרקציה חדשה למדי, המכונה – "תופעת טבע". מדובר בסיור לילי אור־קולי, המשלב משחקי תאורה, קול ודיבוב, ומאפשר חיבור לטבע, לסביבה וללילה. חוויה מהנה לילדים ולמבוגרים, ואטרקציה משפחתית שיכולה להעניק תוכן של כשעה במהלך חניית לילה במקום או גם אם רק חולפים בסביבה, בדרך לאי־שם ברמת הגולן.

    פארק הירדן, פעילות לילה. פועל בימים ראשון-שישי, החל מרדת החשיכה, בהזמנה מראש. מחיר: 25-20 שקל למשתתף. תיאום ופרטים: טל' 050-6912481, 04-6923422. אתר: parkyarden.co.il

     

    עצים מדברים. לילה בפארק הירדן  (צילום: צביקה בורג)
      עצים מדברים. לילה בפארק הירדן (צילום: צביקה בורג)

       

      בעיקר בשר / מסעדת הבקתה, מושב רמות

      שלושה מאפיינים למסעדת "הבקתה": העיצוב, עם הרבה עץ מלא וכבד, שמאוד מזכיר מסעדות באתרי סקי בהר האלפים; הכשרות; והבשר. נתעכב על המאפיין האחרון, כי זה העיקר: התמחות בבשרים, בעיקר מעושנים. מנת הדגל, למשל, המכונה "מעשנים ביחד", מכילה 1.5 ק"ג בשרים מעושנים וטעימים להפליא, ובהם נתחי אסאדו, בריסקט, אנטרקוט, סינטה, ספייריבס טלה ונקניקיות צ'וריסו. היא מתאימה לזוג ויותר (שמגיעים רעבים מאוד), ואם לא תצליחו לסיים (והרוב לא מצליחים) – תוכלו לקחת לצימר או לחדר המלון ולסיים למחרת (360 שקל). התפריט כולל כמובן מנות צנועות יותר: המבורגרים (78-68 שקל), אנטרקוט (154-128 שקל), מנות ילדים וגם אפשרויות לטבעונים. בימי חורף קרים – חפשו את מנות הקדרה, יש גם כאלה. הכל טעים, איכותי, מוקפד ועם שירות מקצועי נהדר. זכרו: כשר, וסגור בשישי ובשבת.

      הבקתה, מושב רמות. פתוח בימים ראשון-חמישי, מ־13:00 עד 22:00. סגור בשישי ובשבת. טל' 04-6794016. אתר: ha-bikta.co.il  

       

      מתחילים בסלטים. הבקתה, מושב רמות  (צילום: צביקה בורג)
        מתחילים בסלטים. הבקתה, מושב רמות (צילום: צביקה בורג)

         

        לילה טוב / מלון הווילג', שדה־נחמיה

        72 בקתות עץ מרווחות כולל המלון (מזוג ועד לזוג עם שלושה ילדים), פרוסות על פני שטח ירוק וגדול, צמוד לטיילת בן־עמי שעל גדת הירדן. זהו בעצם מקבץ מעוצב של צימרים, עם נהלים ידידותיים ו"זורמים": אפשר למשל, להביא בעלי חיים ואופניים, מותר לעשות "על האש" במקומות מוסדרים, לשחק כדורגל עם הילדים על הדשא וכדומה. בקתות האירוח מאובזרות היטב, כולל מקרר, קומקום ומיקרו; ארוחת הבוקר (כשרה) עשירה בהתאם לנוהג הישראלי; וחשוב ביותר המיקום: במרכז העניינים באצבע הגליל וקרוב לרוב האטרקציות – ממטולה ונחל עיון מצפון, דרך הגולן ממזרח ועד אגמון החולה והשמורה מדרום.

        מלון הווילג', רשת "מטיילים", שדה־נחמיה. מחיר: כ־450 שקל לזוג ללילה באמצע השבוע, 800-600 שקל בסוף שבוע. טל' 04-6883040, אתר: travelhotels.co.il

         

        צימרים שהם מלון. הווילג'  (צילום: צביקה בורג)
          צימרים שהם מלון. הווילג' (צילום: צביקה בורג)

           

          יום 2

          יאללה כנאפה / סיור קולינרי במג'דל־שמס

          אפרת מוסקוביץ מתגוררת ביישוב יונתן שברמת הגולן, מתמחה באוכל, כותבת ומפעילה בלוג יצירתי הנקרא "איך להרשים את חמותך" ומדריכה סיורים קולינריים לכפרי הדרוזים בצפון רמת הגולן. המסלול, בדרך כלל, כולל סיפורים על נשים פורצות דרך בחברה הדרוזית הדתית, טעימות, ביקור בשוק האיכרים שבבקעת יעפור ("עמק התפוחים") והשתתפות בסדנה להכנת כנאפה. פותחים בקפה שחור ועוגיות מסורתיות שמכינות נשים במפעל ביתי, ממשיכים לשולחן טעימות מעשה ידי בשלנית הכפר עם עלי גפן ממולאים, מלפוף, פטאייר, פטוש ולבנה. בדוכני השוק ניתן לקנות מעדנים מתוצרת המקום כמו ריבת חבושים או תאנים, דבש, חומץ תפוחים ופירות מהבוסתנים.

           

          רואים וטועמים. אפרת מוסקוביץ, בשוק הדרוזי בבקעת יעפור  (צילום: צביקה בורג)
            רואים וטועמים. אפרת מוסקוביץ, בשוק הדרוזי בבקעת יעפור (צילום: צביקה בורג)

             

            סדנת הכנאפה נערכת אצל חיכמת אבו ג'אבל ממג'דל־שמס. העסק המתוקתק שלו מייצר מתוקים מסורתיים בדיוק קולינרי של שען, ומרתק לראות ולהשתתף בהכנה, ולטעום בסיום מהמתוק־מתוק המשובח במיוחד, המוגש, איך לא, עם קפה שחור.

            הסיורים בתיאום מראש, בימים ראשון-שישי. מחיר: 280 שקל לאדם (מותנה במינימום נרשמים. הסיור בכלי רכב פרטיים, צמחוני, מתאים גם לקהל קשיש). טל' 052-8348489.

             

            כנאפה ביד אמן. אבו ג'אבל, מג'דל־שמס  (צילום: צביקה בורג)
              כנאפה ביד אמן. אבו ג'אבל, מג'דל־שמס (צילום: צביקה בורג)

               

              משחקים באש / סדנת זכוכית, מנדרינה, מושב נטור

              רינה אפלבוים, אמנית, צלמת ובלוגרית, אם לארבעה, מתגוררת במושב נטור ואוהבת ויוצרת בזכוכית. בחנות הקטנה שלה ניתן לקנות פריטי עיצוב ותכשיטים, ובתיאום מראש להשתתף בסדנה לעיצוב פריטים שונים. הזכוכית הצבעונית מקורה במורנו הסמוכה לוונציה, והמשחק-יצירה באש מעניין ומרתק כל אחד, ילדים ומבוגרים.

              סטודיו מנדרינה, מושב נטור, פתוח בימים ראשון-שישי, מ־9:00 עד 14:00 (סגור בשבת). סדנאות בתיאום מראש, מחיר לפי סוג הסדנה. טל' 050-7406484, אתר: mandarina.org.il

               

              יצירה לוהטת. סטודיו מנדרינה  (צילום: צביקה בורג)
                יצירה לוהטת. סטודיו מנדרינה (צילום: צביקה בורג)

                 

                טועמים וקונים / גבינות במחלבת נטור

                NATUR היא מחלבת בוטיק המתמחה בייצור גבינות, כולל גרסאות מקומיות ונהדרות של קממבר, גאודה, פיקו, סנט מור, גבינות מתובלות ביין ובאגוזים ועוד. הכל מעשי ידיה של קארינה, שנולדה וגדלה בקובה, התאהבה ביוני הישראלי, התגיירה ונישאה לו, למדה והשתלמה ברחבי העולם בייצור גבינות. את התוצאות הטעימות היא מציגה בחנות הצנועה בנטור. אפשר להיכנס, לטעום ולקנות, אבל רצוי לתאם מראש בטלפון, כדי לקבל הסבר רחב על תהליכי הייצור ועל סוגי הגבינות, ולסיים בטעימות מודרכות מלוות ביין.

                מיקום: מושב נטור. כשר, פתוח בימים ראשון-חמישי, מ־10:00 עד 17:00, בשישי מ־9:00 עד 15:00. סגור בשבת. טל' 050-4563111 אתר: natur-dairy.business.site

                 

                אמנות של גבינות. מחלבת נטור  (צילום: צביקה בורג)
                  אמנות של גבינות. מחלבת נטור (צילום: צביקה בורג)

                   

                  מהמטבח המקומי / חגיגה קולינרית במושבוצ, מושב רמות

                  מה זה "מושבוצ"? מושב+קיבוץ, מונח המתאר את האופן שבו חיו ראשוני המתיישבים ברמת הגולן, משהו המשלב בין אווירת מושב לחיי קיבוץ. במסעדת מושבוצ עדיין מחוברים לסביבה, לתושבים ולרמת הגולן. רוב חומרי הגלם במסעדה (בשר, ירקות, שמן זית, גבינות, יינות) מקורם בסביבה הקרובה, מה שמכונה בעולם Farm to Table. הבשרים שבהם מתמחים במסעדה, מגיעים ממשק שניידר ברמת הגולן, שתוצרתו עומדת בתקן "חי בריא" (ללא אנטיביוטיקה או זרזי גדילה).

                   

                  מה בתפריט? הרבה בשר: למשל, פטה כבדים (מצוין) בין הראשונות (44 שקל) או קרפצ'ו בקר (49 שקל), המבורגר (82 שקל) או קדרת "כל הלילה" (98 שקל) לעיקריות, וכמובן, הבשרים המתיישנים (שרק חלק נמצאים במלאי מדי יום, ומומלץ לברר מראש): למשל, נתח פורטרהאוס של 600 גרם שעולה 179 שקל, או מחבת קצבים זוגית, 900 גרם, שעולה 279 שקל. היינות, כצפוי, מיקבי הסביבה: אורטל, פלטר, שאטו גולן, אסף, מאור ואודם.

                  מקום טעים, חמים, שמח, הומה אדם (אבל שקט ומנומס), עם שירות מקצועי לעילא. להזמין מקום מראש! 

                  מושבוצ, מושב רמות. פתוח בימים ראשון-רביעי, מ־13:00 עד 21:00, חמישי-שבת, מ־12:00 עד 22:00. טל' 04-6795095, אתר: moshbutz.co.il טיפ: במקום פועלת קצבייה, ואפשר להצטייד בנתחים ולקחת הביתה. כדאי להגיע עם צידנית וקרחונים.

                   

                  לא יוצאים בלי לקחת הביתה. מושבוצ  (צילום: צביקה בורג)
                    לא יוצאים בלי לקחת הביתה. מושבוצ (צילום: צביקה בורג)

                     

                    ליל חלומות / בקתות בלבן, צימרים במושב רמות

                    מושב רמות הוא מופת לתעשיית תיירות מקומית: למעלה מ־200 חדרי אירוח, חלקם מפוארים ומפנקים ביותר, פזורים בין בתי המושב, לצד מסעדות, צרכניות ואטרקציות שונות. המיקום המצוין - בשיפולים המערביים של רמת הגולן, עם נוף לכנרת ומרחק נסיעה קצר מהימה התכולה – הופכים את המקום למרכז נופש אולטימטיבי. "בקתות בלבן" הם מספר מתחמי אירוח בדרגות אבזור ופינוק שונות, המיועדים לזוגות ולמשפחות (עד שלושה ילדים), שרובם במיקום צופה לנוף הכנרת. העיצוב חמים וקלאסי בסגנון בתי פרובנס, והאבזור עשיר מאוד: חלק מהבקתות מצוידות בבריכה פרטית ובג'קוזי זוגי, באחרות בריכה משותפת, בכולן מכונת קפה ומקרר וכמעט כל פריט שימושי שתחשבו עליו במהלך החופשה. ארוחת הבוקר שופעת כל טוב. בהחלט ליגה אחרת, אבל כך גם המחיר.

                    בקתות בלבן, מושב רמות. טל' 04-6732608, 050-4891665. אתר: biktabelavan.com

                     

                    בריכה פרטית. בקתות בלבן, רמות  (צילום: צביקה בורג)
                      בריכה פרטית. בקתות בלבן, רמות (צילום: צביקה בורג)

                       

                      חגיגה בשבת

                      קצת היסטוריה / אתר בית הכנסת, עין קשתות

                      מרכז מבקרים חדש, חדשני, מעוצב היטב ונגיש לכולם, המציג שחזור ושיקום של בית כנסת עתיק בן 1,500 שנה שפעל במקום. בית הכנסת ובתי הכפר שסביבו נחרבו ברעידת אדמה. המקום שוחזר בעזרת טכנולוגיה ממוחשבת חדשנית (המודגמת בסרטון המוקרן במרכז המבקרים) ובעבודת נמלים שנמשכה מספר שנים. עוד במקום: קשתות יפהפיות מעל מתחם המעיינות (על שמן נקרא האתר), שבילים מסודרים, מקומות ישיבה ופינות צל. נגיש לנכים, אך אינו מתאים לעגלות.

                      פתוח בעונת החורף: ראשון-חמישי, מ־9:00 עד 17:00, בשישי עד 16:00, בשבת עד 18:00. כניסה: 25-15 שקל. טל' 04-6851002, אתר: einkeshatot.org.il

                       

                      שיחזור מתוחכם. עין קשתות  (צילום: צביקה בורג)
                        שיחזור מתוחכם. עין קשתות (צילום: צביקה בורג)

                         

                         

                        הפסקת קפה / מטרלו, קיבוץ עין־זיוון

                        "מטרלו" (Mattarello) – מערוך באיטלקית, הוא מאפייה־קונדיטוריה־בית קפה קטן וסימפטי, הממוקם במתחם התעשייתי־קולינרי של עין־זיוון, סמוך לבוטיק השוקולד "דה־קרינה" וליקב "בהט". היזם והשף הוא עדי פרץ, ובתפריט כריכים עשירים, קרואסונים ממולאים בכל טוב (מגבינות מיוחדות ועד טונה וירקות), סלטים וביצים, וכמובן קפה נהדר. עממי, אותנטי ומקסים.

                        מטרלו, קיבוץ עין־זיוון. פתוח: שלישי-חמישי, מ־9:00 עד 16:00, בשישי ובשבת עד 14:00, בראשון ובשני סגור. טל' 054-2468019.

                         

                        מעניין. קרואסון עם טונה, "מטרלו"  (צילום: צביקה בורג)
                          מעניין. קרואסון עם טונה, "מטרלו" (צילום: צביקה בורג)

                           

                          דרינק לפני שעוזבים / יקב אסף, קפה Adika

                          "יקב אסף" והמתחם הסובב אותו – כפר היין קדם, כולל את היקב, את בית הקפה AdiKa ובקתות אירוח, ובקרוב יפעל שם גם מתחם ספא. במקום מרכז מבקרים במבנה היסטורי משופץ, בית קפה וחדר טעימות. אפשר להזמין הדרכות ביקב, כולל טעימות יין (בתשלום ובתיאום מראש), אבל הכי כיף פשוט להגיע לבית הקפה בזוג או בחבורה, להזמין פלטות גבינות, בקבוק יין, קפה ועוגה, ולהתיישב תחת אחד העצים במרחב הגדול. אחלה סיום מפתיע וכיפי, לביקור עשיר ברחבי רמת הגולן.

                          מיקום: סמוך ליישוב קדמת־צבי, לצד כביש מספר 91, כקילומטר צפונה ומזרחה מצומת נשוט (בית המכס העליון). פתוח בימים שני-שבת, מ־10:00 עד 17:00 (בשישי עד 16:00). טל' 054-3915552. אתר: assafwinery.com

                           

                          מחוברים לכרם. יקב אסף  (צילום: צביקה בורג)
                            מחוברים לכרם. יקב אסף (צילום: צביקה בורג)

                             

                            צידה לדרך / מסעדת טיביס, חוות ורד־הגליל

                            את "טיביס" מכיר כמעט כל מי שמבקר באצבע הגליל ובגולן. זוהי מסעדת בשרים איכותית ומוקפדת, הממוקמת צמוד לחוות הסוסים ורד הגליל, על הרכס הצופה מצפון על הכנרת. השף הוא חיים טיבי, התפריט מוגדר כ"ביסטרו כפרי", וכולל בשרי בקר, כבש ועוף, דגים, פסטות ומאפים. כמעט הכל – כולל המאפים ויישון הבשרים – נעשה במקום, בעיקר על בסיס חומרי גלם מהסביבה הגלילית. מנות לדוגמה: המבורגרים (65-56 שקל), פורטרהאוס 500 גרם (179 שקל) ולסיום – עוגיית אלפחורס מסקרפונה ודולצ‘ה דה לצ‘ה מדהימה (49 שקל).

                            טיפ: מומלץ להתייעץ עם צוות המלצרים לגבי המנות המתאימות לכם, מתוך המבחר העשיר והמצוין של בשרים ופסטות, חלקן מהתפריט הקבוע והאחרות ממנות היום. כדאי גם לשתף מנות, כדי ליהנות ממגוון הבשרים.

                            פתוח בכל יום, גם לארוחות בוקר. טל' 04-6330885. אתר: tibis.co.il

                             

                            התמחות בבשרים מיושנים. "טיביס"  (צילום: צביקה בורג)
                              התמחות בבשרים מיושנים. "טיביס" (צילום: צביקה בורג)

                               

                              תרשמו ביומן:

                              ===========

                               

                              תרבות בפסטורל. זו העונה ה־18 לפסטיבל התרבות שמקיים מלון "פסטורל" מדי חורף. הרעיון: יומיים או שלושה של מופעי מוזיקה סביב נושא מסוים או הרצאות, לצד אירוח מלא, טיולים בסביבה ואפשרות לבילוי בספא הצמוד. בין אירועי העונה: סופ"ש גיטרה (4-2 בינואר), ימי לדינו (16-14 בינואר) ועוד. פרטים מלאים באתר המלון: kfarblum-hotel.co.il

                               

                              טעימות באגמון. אגמון מרקט הוא שוק אוכל בחלל מקורה, צמוד למלון "גליליון" ולאגמון החולה. מה בפנים? בתי קפה, מסעדות, מינימרקטים ומעדכניות. אפשר לאכול (מגבינות מתוצרת הגליל דרך פיצות ופסטות ועד המבורגרים), להצטייד בבשרים, יינות ושאר פרודוקטים לפיקניק, או אפילו לעצור לקפה ועוגה.

                              פתוח: פתוח כל יום, כולל שבת, 09:00-21:00 בשישי 09:00-16:00. טל': 04-8377770. אתר: agamonmarket.co.il

                               

                              להרגיש עגור. מרכז המבקרים החדש באגמון החולה כולל אטרקציות טכנולוגיות מרהיבות שילוו בקרוב את המבקרים במקום. בין היתר, תפעל במקום תחנת מציאות מדומה (VR), שבה יוכלו הצופים להרגיש איך זה להיות חלק מלהקת עגורים נודדת, תצוגת ענק של זני ציפורים ועוד (agamon-hula.co.il).

                               

                              רק ברמת הגולן. עדר פרות צועד בכביש ראשי  (צילום: צביקה בורג)
                                רק ברמת הגולן. עדר פרות צועד בכביש ראשי (צילום: צביקה בורג)

                                 

                                להביא בחשבון

                                נסיעה ונהיגה. הכבישים המובילים ממרכז הארץ צפונה בימי חמישי, בעיקר מהצהריים ואילך, עמוסים ופקוקים. דרך שנמשכת לרוב כשעתיים, עלולה להתארך לשלוש וארבע שעות מעייפות. לכן, צאו לדרך מוקדם, לפני הצהריים.

                                 

                                מזג אוויר. החורף בפתח, מה שאומר גשמים, שלגים וערפל, כבישים חלקים וראות לקויה. הביאו כל זאת בחשבון כשאתם נוהגים. טיפ: סיור קולינרי, בין מסעדות הנמצאות תחת קורת גג, תמיד ניתן לעשות. אל תירתעו מימי גשם.

                                 

                                בין האתרים. מתכננים חופשה פעילה? חשוב להכין מראש שיעורי בית, גם כדי לבדוק באילו ימים ושעות האתרים פתוחים ופעילים (מקומות לא מעטים סגורים בשבת), וגם כדי להזמין מראש השתתפות בסיורים ומקום במסעדות. טיפ: לערבי חמישי ושישי במסעדות מבוקשות כמו "מושבוצ" (במושב רמות) או "טיביס" (בוורד־הגליל), מומלץ להזמין אפילו כמה שבועות מראש.

                                 

                                המצב הביטחוני. אף אחד לא יכול להבטיח, שבין מועד כתיבת שורות אלה ובין פרסום הכתבה לא יתלקח משהו בגזרה הצפונית, שכבר עלתה לאחרונה לכותרות. גם אם המצב שקט, כדאי לגלות ערנות ומוכנות. למשל, לברר היכן נמצא המרחב המוגן הקרוב, כשמגיעים למקום הלינה.

                                 

                                 

                                הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: לירון שמעוני)
                                הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: לירון שמעוני)
                                 
                                הצג:
                                אזהרה:
                                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד