מתאים לכם בול לצהריים:
ספגטי בולונז כמו שדבי מכינה

המהדרין יתחילו בבישול יום קודם, יצלו את הבשר ואת הירקות, יבשלו ציר וישקיעו כמה שעות מזמנם. היתר מוזמנים לנסות את המתכון הפשוט, הקצר והמהיר לארוחה טעימה

דבי מצקיןפורסם: 04.12.19 08:52
צפו: רוטב בולונז פשוט וטעים
צלם ועורך: נדב אהרונוביץ׳
ככה תכינו רוטב עשיר בטעמים: ספגטי בולונז (צילום: פנינה ווקלינסקי)
ככה תכינו רוטב עשיר בטעמים: ספגטי בולונז (צילום: פנינה ווקלינסקי)

הסעודות היוו תמיד מרכיב מהותי במסעתינו. אמי ראתה את העולם כמעין מטבח אחד גדול שרק מחכה לביקוריה בו. אני זוכרת בבהירות רבה את הפעם שהצטרפתי לאמי הבלתי נלאית למסע בעקבות האוכל הטוב ביותר באיטליה. יום חג זה קרה כשהייתי בת שש או שבע. דודתי רותי הזמינה את המשפחה להצטרף אליה ולבעלה הבוגדני לירח הדבש שלהם ברומא. כשנחתנו במטרופולין הירוק והנרחב של רומא אמרתי לאמי שאני רעבה.

 

היא קיבלה את זה בתור האתגר האמיתי הראשון שלה מרגע הגעתנו. אמא עצרה מונית, ולעולם לא אשכח את החיוך הקטן שהתפרש על פנוי של הנהג כשהיא הורתה לו לקחת אותנו "למקום שבו נהגי מוניות, נהגי אוטובוסים ונהגי משאיות הולכים לאכול אוכל איטלקי אמיתי".

 

ספגטי בולונז

 

מרכיבים

 

  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 גזר גדול, קלוף וקצוץ
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל צ'ילי, קצוץ
  • 1 קופסת שימורי אנשובי
  • שמן זית
  • 800 גרם בשר בקר טחון, ברמת שומן בינונית-גבוהה
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 1 כוס יין אדום שאוהבים
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • אורגנו יבש, לפי הטעם
  • 1 כוס מים
  • 1 חבילת ספגטי, מבושל לפי הוראות היצרן

 

אופן הכנה

  1. שמים את הבצל, הגזר, הסלרי, השום והצ'ילי בסיר רחב ומדליקים אש גבוהה.
  2. מוסיפים את האנשובי ואת שמן הזית לסיר, מערבבים ומטגנים כחמש דקות.
  3. מוסיפים את הבשר, מערבבים ומפוררים את הבשר בכף. מבשלים כעשר דקות או עד שהבשר משנה את צבעו.
  4. מוסיפים את הרסק ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את היין, המלח, הפלפל, האורגנו ומהים. מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות.
  6. שמים ספגטי בצלחת, מניחים מהרוטב מעל ואם רוצים מגרדים מעט פרמזן. מגישים מיד.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.