חזה עוף עם מעוף: חם וצרוב ומוגש על סלט אטריות סובה אסייתיות

מתכון מושלם לעונת המעבר המשלב חם וקר מהמטבח של מירי הבר: חזה עוף צרוב על סלט קליל מאטריות סובה עם שלל ירוקים בריאים. רק להקפיץ, לערבב ולהגיש

חזה עוף צרוב על סלט אטריות סובה קר (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
חזה עוף צרוב על סלט אטריות סובה קר (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

החומרים ל-4 מנות:

 

  • 2 חזות עוף (כל חזה 150 גרם)
  • 250 גרם אטריות סובה
  • 4 עלי קייל קצוצים

 

לרוטב:

  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף מייפל טבעי
  • 3 כפות מים רותחים
  • 1/2 ליים סחוט

 

להגשה:

  • 1/3 כוס כוסברה טרייה
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 2 כפות בוטנים קלויים ושבורים

 

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת פסים וצורבים את חזה העוף בשלמותו עד שהוא מוכן. מעבירים לקרש חיתוך ופורסים דק.

 

2. מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן ומסננים.

 

3. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על האטריות. מוסיפים את הקייל ומערבבים (אפשר גם להקפיץ את הקייל בכף שמן זית).

 

4. מוסיפים מעל את העוף הפרוס, הכוסברה, הבצל הירוק והבוטנים ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה: 442 קלוריות | 44.5 גרם פחמימות | 30.4 גרם חלבון | 14.1 גרם שומן | 4 מנות

 

שפית אורחת: מירי הבר, בון מירי

 

    עוד מתכונים חעונת המעבר של מירי הבר?  הקליקו על התמונה:

     

    סלט סביצ'ה רענן בתוך חציל אפוי (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    סלט סביצ'ה רענן בתוך חציל אפוי (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

     

    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו)
    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד