לא חייבים להשקיע בפריסה דקה, גם קוביות יעשו את העבודה: עגבניות עם סחוג (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
3-2 מנות
- 1 כפית שמן לטיגון
- 1/4 כוס גרעיני חמניה קלופים
- 1/4 כפית כמון טחון
- 1/4 כפית פפריקה, עדיף מעושנת
- 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- 1 כפית גדושה סחוג ירוק (או יותר, אם אוהבים)
- 5 עגבניות אדומות ובשלות
- מלח אטלנטי או מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- כוסברה טרייה קצוצה דק, להגשה
אופן הכנה
- יוצקים את השמן למחבת ומורחים אותו בשכבה אחידה בעזרת מגבת נייר. מחממים את המחבת על אש בינונית.
- מוסיפים את הגרעינים, הכמון והפפריקה למחבת, מערבבים עד לציפוי ומטגנים כ-4 דקות, תוך כדי ערבוב. מכבים ושומרים בצד.
- יוצקים את השמן לצלחת ההגשה, מוסיפים את הסחוג ומערבבים היטב.
- פורסים דק מאוד את העגבניות ומניחים בצלחת עם השמן. מערבבים בעדינות עד לציפוי אחיד ומסדרים בשכבה אחידה.
- בוזקים מעל מלח ופלפל, מפזרים את גרעיני החמניה שקלינו ואת הכוסברה ומגישים מיד.
עוד מתכונים של ילנה ויינברג תוכלו למצוא בבלוג שלה
מנות נוספות עם תיבול מעניין - תפוחי אדמה וסלט