קרפצ'ו תימני: סלט עגבניות פשוט עם סחוג ירוק וגרעיני חמנייה קלויים

לפעמים השינוי של צורת החיתוך יכול להעלות את כל המנה רמה אחת למעלה - את הסלט הזה אפשר גם להגיש עם עגבניות קצוצות אבל ראו כמה יפה הוא מוגש כמניפה

ילנה ויינברג

|

02.12.19 | 08:18

לא חייבים להשקיע בפריסה דקה, גם קוביות יעשו את העבודה:  עגבניות עם סחוג (צילום: ילנה ויינברג)
לא חייבים להשקיע בפריסה דקה, גם קוביות יעשו את העבודה: עגבניות עם סחוג (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 1 כפית שמן לטיגון
  • 1/4 כוס גרעיני חמניה קלופים
  • 1/4 כפית כמון טחון
  • 1/4 כפית פפריקה, עדיף מעושנת
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1 כפית גדושה סחוג ירוק (או יותר, אם אוהבים)
  • 5 עגבניות אדומות ובשלות
  • מלח אטלנטי או מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • כוסברה טרייה קצוצה דק, להגשה

 

אופן הכנה

  1. יוצקים את השמן למחבת ומורחים אותו בשכבה אחידה בעזרת מגבת נייר. מחממים את המחבת על אש בינונית.
  2. מוסיפים את הגרעינים, הכמון והפפריקה למחבת, מערבבים עד לציפוי ומטגנים כ-4 דקות, תוך כדי ערבוב. מכבים ושומרים בצד.
  3. יוצקים את השמן לצלחת ההגשה, מוסיפים את הסחוג ומערבבים היטב.
  4. פורסים דק מאוד את העגבניות ומניחים בצלחת עם השמן. מערבבים בעדינות עד לציפוי אחיד ומסדרים בשכבה אחידה.
  5. בוזקים מעל מלח ופלפל, מפזרים את גרעיני החמניה שקלינו ואת הכוסברה ומגישים מיד.

 

עוד מתכונים של ילנה ויינברג תוכלו למצוא בבלוג שלה

 

    מנות נוספות עם תיבול מעניין - תפוחי אדמה וסלט

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: ילנה ויינברג)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: ילנה ויינברג)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג