
סירות קישואים ממולאות בבשר (צילום: שפרה נחום)
המרכיבים
24 יחידות
- 6 קישואים קלופים וחצויים לאורך
לרוטב
- 3 כפות שמן קנולה
- 2 בצלים גדולים, פרוסים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית סוכר
- 4 עגבניות מגורדות בפומפייה
למילוי
- 2 כפות שמן
- 2 בצלים, קצוצים לקוביות
- 500 גרם בשר בקר טחון
- חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית פלפל שחור
לבישול
- 1/4 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה
אופן הכנה
- חוצים כל חצי קישוא לרוחב. מרוקנים את התוכן בעזרת כף פריזיאן או כפית, כך שמתקבלות "סירות" שאפשר למלאן. קוצצים את תוכן הקישואים שרוקנו ושומרים בצד.
- הרוטב: מחממים בסיר שטוח ורחב את השמן ומטגנים בו את הבצל 3-2 דקות. מוסיפים את המלח, הפפריקה, הפלפל ואת הסוכר, מערבבים ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-5 דקות, מוסיפים את תוכן הקישואים שקצצנו, מערבבים, מכסים ומבשלים עד שהמילוי מוכן.
- המילוי: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- שמים בקערה את הבשר, הפטרוזיליה, הבצל המטוגן, המלח, הפפריקה והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- ממלאים את סירות הקישואים במלית הבשר ומניחים בצד.
- הבישול: מחממים את השמן במחבת בה טיגנו את הבצל ומניחים בו את הקישואים הממולאים עם הבשר כלפי מטה. מטגנים כדקה וחצי, הופכים לצד שני ומטגנים דקה וחצי נוספות.
- מתבלים את הרוטב במלח ובפפריקה ומתקנים תיבול. מכניסים את הקישואים לרוטב כשהבשר פונה כלפי מעלה. מבשלים עם מכסה כשעה על להבה בינונית-קטנה, עד לריכוך הקישואים. מדי פעם מרטיבים את הבשר עם הרוטב.
שפרה נחום היא בעלת האתר 'תבשילים וחלומות - מרגישים בבית' , בו תוכלו למצוא מאות מתכונים בטעם ביתי ולא רק
עוד מנה ממכרת של שפרה נחום - סלט עוף פריך במיוחד