מדיאס: סירות קישואים ממולאות בבשר בקר טחון ברוטב עגבניות

ממולאים מכינים רק מתוך אהבה לאחרים, אחרת איך יהיה לכם כוח לרוקן, לטגן, למלא, לבשל, להשקות, לנקות את כל הבלגן במטבח ובסופו של דבר להגיש בחום

שפרה נחום

|

01.12.19 | 08:36

סירות קישואים ממולאות בבשר (צילום: שפרה נחום)
סירות קישואים ממולאות בבשר (צילום: שפרה נחום)

המרכיבים

24 יחידות

 

  • 6 קישואים קלופים וחצויים לאורך

 

לרוטב

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר
  • 4 עגבניות מגורדות בפומפייה

 

למילוי

  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים, קצוצים לקוביות
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פלפל שחור

 

לבישול

  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה

 

 

אופן הכנה

  1. חוצים כל חצי קישוא לרוחב. מרוקנים את התוכן בעזרת כף פריזיאן או כפית, כך שמתקבלות "סירות" שאפשר למלאן. קוצצים את תוכן הקישואים שרוקנו ושומרים בצד.
  2. הרוטב: מחממים בסיר שטוח ורחב את השמן ומטגנים בו את הבצל 3-2 דקות. מוסיפים את המלח, הפפריקה, הפלפל ואת הסוכר, מערבבים ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-5 דקות, מוסיפים את תוכן הקישואים שקצצנו, מערבבים, מכסים ומבשלים עד שהמילוי מוכן.
  4. המילוי: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  5. שמים בקערה את הבשר, הפטרוזיליה, הבצל המטוגן, המלח, הפפריקה והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. ממלאים את סירות הקישואים במלית הבשר ומניחים בצד.
  7. הבישול: מחממים את השמן במחבת בה טיגנו את הבצל ומניחים בו את הקישואים הממולאים עם הבשר כלפי מטה. מטגנים כדקה וחצי, הופכים לצד שני ומטגנים דקה וחצי נוספות.
  8. מתבלים את הרוטב במלח ובפפריקה ומתקנים תיבול. מכניסים את הקישואים לרוטב כשהבשר פונה כלפי מעלה. מבשלים עם מכסה כשעה על להבה בינונית-קטנה, עד לריכוך הקישואים. מדי פעם מרטיבים את הבשר עם הרוטב.

 

שפרה נחום היא בעלת האתר 'תבשילים וחלומות - מרגישים בבית' , בו תוכלו למצוא מאות מתכונים בטעם ביתי ולא רק

 

    עוד מנה ממכרת של שפרה נחום - סלט עוף פריך במיוחד

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: שפרה נחום)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: שפרה נחום)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (4 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג