האחד חציל והשני בטטה: 2 מתכונים קלילים ובריאים לערבי סתיו קרירים

תשכחו מממולאים כבדים, השפית מירי הבר עם המנות שימלאו את תפקידן בצלחת בלי למלא אתכם: חציל חם עם סביצ'ה רענן וטאקוס בטטה חמים עם סלט מקסיקני

חציל חם עם סביצ'ה רענן (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
חציל חם עם סביצ'ה רענן (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
טאקוס בטטה חמים עם סלט מקסיקני (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
טאקוס בטטה חמים עם סלט מקסיקני (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

חציל חם עם סביצ'ה דניס רענן

 

כ-300 קלוריות ו-20 גרם חלבון למנה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    כ-300 קלוריות ו-20 גרם חלבון למנה(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    החומרים:

    • 1 חציל שלם
    • 4 פילטים של דניס
    • 1/3 כוס כוסברה טרייה, מופרדת לעלים
    • 1/3 כוס נענע טרייה, מופרדת לעלים
    • 1/3 כוס פטרוזיליה טרייה, מופרדת לעלים
    • 1/3 פלפל ירוק, חריף (לא חובה)
    • 1 בצל סגול, קצוץ קטן
    • 1/3 כוס שמן זית
    • 2 לימונים סחוטים
    • קורט מלח ים
    • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים את החציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות למשך 45 דקות.

    2. חותכים את הדגים לקוביות קטנות ומערבבים יחד עשבי התיבול הקצוצים, הבצל והפלפל החריף. מתבלים בשמן זית, בלימון ובמלח ים ומערבבים.

    3. מוציאים את החציל מהתנור, חוצים לאורכו ומממלאים כל חצי בסביצ'ה. מפזרים קליפת לימון מגוררת ומגישים.

     

     ערכים תזונתיים למנה: 307 קלוריות | 9.1 גרם פחמימות | 21.9 גרם חלבון | 19.8 גרם שומן | 4 מנות

     

    טאקוס בטטה חמים עם סלט מקסיקני

     

    משביע ודל שומן (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
      משביע ודל שומן(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

      החומרים:

      • 4 בטטות בגודל בינוני
      • 1/3 כוס שעועית אדומה קטנה, מושרית ללילה במים (אפשר קפואה)
      • 1 קלח תירס גדול (עדיף מהזן המתוק)
      • 1 כף שמן זית
      • 2 שיני שום קצוצות
      • 1/2 פלפל צ'ילי טרי, קצוץ
      • 1 בצל סגול, קצוץ
      • 1 צרור כוסברה קצוץ
      • מיץ מ־1 לימון
      • קורט מלח ים ופלפל שחור
      • 4 כפות יוגורט

       

      אופן ההכנה:

      1. מחממים תנור ל־200 מעלות, עוטפים את הבטטות ואופים כשהן עטופות למשך 50 דקות.

      2. מבשלים את השעועית האדומה למשך 50־60 דקות, עד שהיא נעשית רכה אך לא מתפרקת.

      3. "מגלחים" בעזרת סכין את קלח התירס כדי להפריד את הגרגירים מהקלח. מחממים מחבת עם 1 כף שמן זית ומקפיצים את התירס יחד עם השום והצ'ילי החריף למשך 5 דקות.

      4. מערבבים בקערה את התירס, השעועית, הבצל והכוסברה. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל.

      5. מוציאים את הבטטות מהתנור, יוצרים בכל בטטה "כיס" ומניחים בתוכו את הסלט המקסיקני. מזליפים מעל את היוגורט ומגישים.

       

      ערכים תזונתיים למנה: 483 קלוריות | 103 גרם פחמימות | 12.6 גרם חלבון | 4.3 גרם שומן | 4 מנות

       

      שפית אורחת: מירי הבר, בון מירי

       

        עוד מתכון קצת חם וקצת קר, הקליקו על התמונה:

         

        אבוקדו וטטאקי סלמון לעונת המעבר (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
        אבוקדו וטטאקי סלמון לעונת המעבר (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

         

         

        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו)
        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו)
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר פרווה
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (0 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג