
נשיקה של לחם ליד ואתם מסודרים - קציצות עוף ברוטב ירקות (צילום: חיה אילונה דר)
מרכיבים
כ-12 קציצות
לקציצות
- 500 גרם עוף טחון
- 2 קישואים, מגוררים וסחוטים
- 2 גזרים, מגוררים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 4 שיני שום, כתושות
- 2 ביצים
- קורט אבקת סודה לשתייה
- 4 כפות גדושות פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית תבלין ראס אל חנות
- 1/2 כפית קינמון, טחון
- 1 כפית פפריקה אדומה
- 5 גבולי כוסברה טרייה, קצוצים
- 5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
- שמן לטיגון
לרוטב
- 5 כפות שמן
- 2 בצל בינוני, קצוץ
- 4 עגבניות בשלות, פרוסות לקוביות
- 1 פלפל אדום, פרוס לקוביות
- 4 שיני שום, קצוצות
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה אדומה
- 1 כפית כמון, טחון
- 1 כפית תבלין בהרט
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כוס עלי כוסברה ופטרוזיליה, קצוצים
אופן הכנה
- הקציצות: מערבבים יחד את כל המרכיבים, למעט השמן ויוצרים קציצות שטוחות, בגודל הרצוי.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות כמה דקות משני הצדדים. מוציאים את קציצות לניר סופג ושומרים בצד.
- הרוטב: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות, הפלפלים והתבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות עד שהירקות רכים.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
- מוסיפים את הקציצות ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומבשלים 10 דקות נוספות.
עוד מתכונים מעולים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

מחפשים עוד מנה עם בשר? נסו את הספיחה של חיה