
אפשר לפנק את כל המשפחה בארוחת סופ"ש עם סורבה פירות יער וקרם שוקולד לבן (צילום: יסכה עטון)
מרכיבים
4-2 מנות
לקרם שוקולד לבן
- 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
- 250 מ״ל שמנת מתוקה
- 1 כף אבקת אינסטנט פודינג
לשכבת הפירות
- 200 גרם (2 כוסות חד פעמיות גדושות) פירות יער קפואים
- 3 כפות מים
- 1 כף סוכר
- 100 מ״ל (3/4 כוס חד פעמית) שמנת מתוקה
אופן הכנה
- קרם השוקולד: שמים את השוקולד בקערה, מכניסים למיקרוגל ומחממים 30 שניות בעוצמה גבוהה. מוציאים, מערבבים ומחזירים לחימום של 30 שניות נוספות, מוציאים, מערבבים וחוזים על התהליך עד להמסה מלאה.
- מקציפים את השמנת עם הפודינג לפחות 2 דקות, עד להתייצבות.
- לוקחים כף מהקצפת ומוסיפים לשוקולד המומס. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים את שתי התערובות אחת לתוך השנייה, עד לאיחוד. מעבירים את הקרם לשקית זילוף או מכסים ושומרים בצד.
- שכבת הפירות: שמים את פירות היער במעבד מזון או בבלנד, יחד עם המים והסוכר ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה (זה בסדר אם נשארות חתיכות פרי קטנות)
- מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מוסיפים אותה בהדרגה לתערובת פירות היער, תוך כדי טחינה. מעבירים את תערובת הפירות לכלי אטום ומקפיאים ל-10 דקות. מוציאים ומעבירים לשקית זילוף או משאירים בכלי.
- ההגשה: אפשר להגיש את התערובות כמילקשייק, אז יוצקים משתי התערובות לסירוגין לתוך כוסות גבוהות ומגישים עם קש. האפשרות השנייה היא להגיש כקינוח שכבות, אז מזלפים מהתערובות לסירוגין לתוך כוסות, מצננים היטב ומגישים עם כפית.
יסכה עטון היא קונדיטורית המתמחה בעוגות ובקינוחים לאירועים מיוחדים

רוצים קינוח בגודל משפחתי? קבלו טארט רימונים שווה