כל המרבה הרי זה משובח: מאפה מקרוני קלאסי עם המון גבינה

המנה הזו אינה מתאימה לכאלה שמחפשים לקצץ בקלוריות - כאן החמאה, הגבינות והפסטה חוברות יחד בהרמוניה לכדי פשטידה עשירה הממחישה אוכל מנחם מהו

דבי מצקיןפורסם: 20.11.19 08:50
הקליקו וצפו כיצד דבי מכינה את הקלאסיקה הטעימה
צלם ועורך: נדב אהרונוביץ׳
יש סיבה למה הקלאסיקות לא עוברות מהעולם - מקרוני וגבינה (צילום: פנינה ווקלינסקי)
יש סיבה למה הקלאסיקות לא עוברות מהעולם - מקרוני וגבינה (צילום: פנינה ווקלינסקי)

העננים השחורים והמאיימים שריחפו מעל קולומביה נעשו מאיימים יותר ויותר. גם חברי הקהילה היהודית היו בסכנה. בן של חברים נחטף כמה שבועות קודם לכן והוריו שילמו לחוטפים אלפי דולרים כדמי כופר. חשנו שהסכנה מתקרבת אלינו לאחר שמתקשר אנונימי אמר לאמי בטלפון: "סניורה פינקלמן, חיי בתך בסכנה". דקות ספורות לאחר שהשיחה התנתקה, אמי שכרה מטוס פרטי וארגנה את בריחתי למיאמי. כך עזבתי את בוגוטה לתמיד.

 

מצאתי את עצמי גרה לבד במיאמי והרגשתי בבית. הייתה זו תקופה נפלאה בחיי, חייתי בלה-לה לנד. שמחתי להיות לבד, לבלות ולהנות מהעובדה שלא נדרשתי לחזור הביתה לאמא שתמיד דכאה אותי. יכולתי לקום ולצפות בזריחה, לצאת להליכות בלילות ולעשות כל העולה על רוחי מבלי שמישהו יגיד לי "לא" ו"אל".

 

זכיתי לגור במיאמי בדיוק בתקופה בה התחילה התחיה שלה. האווירה בה הייתה צעירה ותוססת, עם מסעדות בהן המוזיקה פמפמה בקצב כה אינטנסיבי עד שהסועדים היו קופצים על השולחנות ורוקדים.

 

מאק אנד צ'יז

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 150 גרם חמאה
  • 5 כפות קמח לבן
  • 1/2 1 כוסות חלב
  • 2 כוסות גבינה מגוררת
  • אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 ביצים
  • 1 חבילה (400 גרם) פסטה קצרה, מבושלת לפי הוראות יצרן
  • פירורי לחם (לא חייבים)

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. בסיר גדול, ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לתערובת ללא גושים. כאשר הקמח מזהיב, מוסיפים את החלב ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה ללא גושים. מסירים מן האש.
  3. מוסיפים 1/2 1 כוסות גבינה מגורר ומערבבים עד להמסתה, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.
  4. אם הסיר לא מספיק גדול להכיל את כל הפסטה המבושלת, מעבירים לקערה גדולה את התערובת ומוסיפים את הביצים. טורפים אותן פנימה עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים את הפסטה המבושלת לקערה ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד. מעבירים את הפסטה לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מפזרים מעל את הגבינה הנותרת ואת פירורי הלחם, אם משתמשים.
  6. אופים בתנור כ-35 דקות או עד להשחמה יפה.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.