קצת חם וקצת קר: מתכון נהדר עם אבוקדו וסלמון במיוחד לעונת המעבר

הטמפרטורות יורדות והאבוקדו מתרכך? קבלו שילוב סתווי וקליל שיעשה לכם נעים בצלחת: טטאקי סלמון צרוב עם אבוקדו ונבטי ברוקולי ממטבחה של השפית מירי הבר

טטאקי סלמון צרוב עם אבוקדו ונבטי ברוקולי  (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
טטאקי סלמון צרוב עם אבוקדו ונבטי ברוקולי (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

 החומרים ל-4 מנות:

 

  • 400 גרם סלמון טרי, ללא עור ועצמות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 אבוקדו קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים
  • חופן נבטים (ברוקולי, אלפלפא, צנונית)

 

לרוטב:

  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף רוטב טריאקי
  • 1 כף מירין
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית מייפל אורגני טבעי
  • 1/2 פלפל צ'ילי חריף (לא חובה)
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1/2 ליים סחוט

 

אופן ההכנה:

1. משרים את הסלמון ברוטב למשך שעה לפחות. מוציאים את הנתח ומייבשים בנייר סופג.

2. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית וצורבים את הסלמון כדקה וחצי מכל צד.

3. מחממים את מה שנותר מהרוטב בסיר קטן עד רתיחה.

4. חותכים את הסלמון לפרוסות יפות ומסדרים בצלחת הגשה כמניפה. מניחים ליד את פרוסות האבוקדו, מקשטים בנבטים, מזליפים מהרוטב ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה: 448 קלוריות | 12.2 גרם פחמימות | 23.4 גרם חלבון | 33.8 גרם שומן | 4 מנות

 

שפית אורחת: מירי הבר, בון מירי

 

    סוף עונת הרחצה: שתי מנות של דגי ים ותוספות. הקליקו על התמונה:

     

    סלט עדשים, לוביה ומוסר ים (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    סלט עדשים, לוביה ומוסר ים (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

     

     

     

    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו)
    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג