קלאסיק שיק: בית מעוצב בנגיעות טרנדיות עם שילוב קלאסי-אלגנטי

חיבור סגנונות, מיזוג חומרים ושילוב של שמרנות עיצובית עם אלגנטיות עדכנית, הם רק חלק ממאפייני הבית שעיצבה מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו עבור זוג ושלושת ילדיהם הצעירים בישוב פסטורלי במרכז הארץ

בסלון הפורמלי שולבו אלמנטים העשויים אבן, ברזל עץ אלון וטקסטיל טבעי. הסלון ופינת אוכל נמצאים בחלל בעל גובה כפול ומרשים. הבית בעיצובה של קרן ניב טולדנו (צילום: איתי בנית)
בסלון הפורמלי שולבו אלמנטים העשויים אבן, ברזל עץ אלון וטקסטיל טבעי. הסלון ופינת אוכל נמצאים בחלל בעל גובה כפול ומרשים. הבית בעיצובה של קרן ניב טולדנו (צילום: איתי בנית)
פינת אוכל חיצונית וסלון־חוץ מפנק מאפשרים לבעלי הבית לבלות בחוץ בכיף (צילום: איתי בנית)
פינת אוכל חיצונית וסלון־חוץ מפנק מאפשרים לבעלי הבית לבלות בחוץ בכיף (צילום: איתי בנית)
מבט מהמטבח אל הסלון והחצר  (צילום: איתי בנית)
מבט מהמטבח אל הסלון והחצר (צילום: איתי בנית)
דלת חצי עגולה מוסיפה שיק ייחודי  (צילום: איתי בנית)
דלת חצי עגולה מוסיפה שיק ייחודי (צילום: איתי בנית)
פינת האוכל, מבט מלמעלה  (צילום: איתי בנית)
פינת האוכל, מבט מלמעלה (צילום: איתי בנית)
סוויטת ההורים עוצבה בקו סימטרי וקלאסי  (צילום: איתי בנית)
סוויטת ההורים עוצבה בקו סימטרי וקלאסי (צילום: איתי בנית)
סקאלת צבעים פסטלית רכה ונעימה  (צילום: איתי בנית)
סקאלת צבעים פסטלית רכה ונעימה (צילום: איתי בנית)
הפנטזיה המשותפת לרובנו, לייצר מרחב מגורים מדויק, מוקפד וחווייתי, ללא ספק התממשה בביתם של בעלי הבית שבתמונות, זוג בשנות ה-40 לחייהם עם שלושה ילדים צעירים. השניים ביקשו לצקת בביתם המרשים (שאותו בנו לפני כשבע שנים) את אופיים ואת טעמם באופן שישרת אותם עכשיו וגם בעתיד למשך שנים רבות. הבית, שתוכנן על ידי משרד האדריכלים “פרי דוידוביץ אדריכלות”, שימש כר מושלם לעיצוב הפנים החדש. מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו השכילה ליצור עבור בני המשפחה מרחב מחיה אלגנטי ומזמין על ידי תכנון קפדני של פרטי הנגרות, חיפויי הקירות, התאורה, הריהוט, הטקסטיל והאמנות בבית. כמו כן הושם דגש על יצירת שפע של פתרונות אחסון שמותירים את המרחב מסודר, אוורירי ומאורגן.

 

כיסאות שחורים סביב האי הלבן יוצרים משחק של צבע וחומר  (צילום: איתי בנית)
    כיסאות שחורים סביב האי הלבן יוצרים משחק של צבע וחומר (צילום: איתי בנית)

     

    הבית, על מגרש של כדונם ורבע, מתפרס על פני 360 מ"ר בנויים ומחולק לשני מפלסים. במפלס הקרקע מבואת כניסה מרשימה, חלל ציבורי בגובה כפול שבו מצויים הסלון הפורמלי, פינת האוכל, המטבח ופינת משפחה אינטימית שנמצאת בסמוך אליו. עוד במפלס התחתון ממלכת הילדים שבה חדר רחצה ושלושה חדרים מרווחים (אחד לכל ילד), וממנה יש גישה ישירה לחדר המשפחה. אגף נפרד, הממוקם בסמוך לכניסה לבית וצופה לאזור הבריכה, מוקדש להורים ובו חדר שינה מרווח ומואר, חדר רחצה וחדר ארונות.

    בקומה העליונה יש אזור משחקים, קריאה וקולנוע ושתי סוויטות אירוח. בחלל החוץ נמצא אזור אירוח מזמין ומאובזר ובו פינות ישיבה ואוכל, מטבח חוץ ובריכה.

     

    שטיח כהה ממסגר את פינת האוכל  (צילום: איתי בנית)
      שטיח כהה ממסגר את פינת האוכל (צילום: איתי בנית)

      שילוב של סגנונות  (צילום: איתי בנית)
        שילוב של סגנונות (צילום: איתי בנית)

         

        כבר במבט ראשון קשה להתעלם מהקו הקלאסי-אלגנטי שטומן בחובו חומריות עדכנית ושפע של נגיעות טרנדיות שהולמות את הקונספט ומוסיפות לו שלל רבדים. סכמת הצבעים הטבעית נותנת מקום של כבוד לחומרים בתצורתם הגולמית, ובכל מקום ניכרת עבודת עיצוב מדויקת. דוגמה לכך הוא הסלון הפורמלי, שם שולבו אלמנטים העשויים אבן, ברזל עץ אלון וטקסטיל טבעי. שתי ויטרינות ברזל שבהן מופע כדים וכלים שבטיים ניצבות מצדי קמין האבן. הקיר שעל גבו הן מוצבות חופה בטפט עשוי ראטן במראה טבעי. וילונות האפלה העשויים קטיפה כהה ודרמטית ווילונות הצללה מפשתן בהיר ואוורירי נישאים לגובה של כשישה מטרים ומוסיפים רושם לחלל.

         

         (צילום: איתי בנית)
          (צילום: איתי בנית)

           (צילום: איתי בנית)
            (צילום: איתי בנית)

             

            פינת האוכל ממוקמת בסמוך למבואת הכניסה שמתהדרת בדלת עץ גושני מרשימה בגובה חמישה מטרים שתוכננה על ידי אדריכלי הפרויקט במקור. היא מהווה ציר חשוב ומרכזי וממחישה את האקלקטיות, הדינמיות והדילוג בין הסגנונות שאותם ביקשה ניב טולדנו ליצור. בעוד הסלון מאופק, קלאסי וסימטרי, פינת האוכל מעט קלילה יותר. בולט השימוש בחומרים טבעיים, בהם פלטת העץ הגושני, כיסאות הראטן ושפע הירק.

             

             (צילום: איתי בנית)
              (צילום: איתי בנית)

               

              פינת המשפחה, הממוקמת בין המטבח לממלכת הילדים, עוצבה על פי סקאלת הצבעים של ראלף לורן (כחול, אדום ופשתן) באווירה קלילה, מזמינה ומשפחתית. תורמים לכך שטיח הקילים העוטף את המרחב, הספה העמוקה והמפנקת והקיר שעליו תלויות בקומפוזיציה רנדומלית תמונותיהם של בני המשפחה.

               

              חדרי הילדים עוצבו לפי טעמם של הדיירים  (צילום: איתי בנית)
                חדרי הילדים עוצבו לפי טעמם של הדיירים (צילום: איתי בנית)

                 

                סוויטת ההורים רחבת הידיים עוצבה בקו סימטרי וקלאסי. קיר ראש המיטה חופה בטפט קש טבעי בגוון חום שרוף ומעושן, מוטיב שמהווה רקע לחלל כולו. מיטת הפשתן כוסתה במצעי כותנה מצרית סרוקה ועליה כריות קטיפה וסאטן שעוצבו בהתאמה. אלה נחים על שטיח ברבר מרוקאי בגוני שמנת שמוסיף רוך ואווריריות לחלל.

                ממלכת הילדים עוצבה וטופלה באופן התואם את אופיו, מאווייו וטעמו של כל אחד מבין שלושת דייריה תוך שימוש בטפטים, פריטי ריהוט, טקסטיל ואביזרים עשירים בסקאלת צבעים פסטלית רכה ונעימה, ובכך היא משלימה את היופי המרשים של הבית כולו.

                 

                שימוש בטפטים בחדרי הילדים  (צילום: איתי בנית)
                  שימוש בטפטים בחדרי הילדים (צילום: איתי בנית)

                   

                   

                  הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דביר כחלון, סגנון: ראובן כהן)
                  הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דביר כחלון, סגנון: ראובן כהן)
                   
                  הצג:
                  אזהרה:
                  פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד