פורסים פרסה, מלבבים לביבה: ארבעה מתכונים לקציצות כרשה

הקציצות הכי שוות בשטח: אפויות עם פטריות ובצל, מטוגנות עם ריקוטה וירקות קלויים, בריאות ומזינות עם קינואה או ככה כמו שהן - ללא תוספות, היו בטוחים שלא יישאר פרור

Xnet

|

18.11.19 | 09:06

תוספת נפלאה לכל עת - קציצות פרסה (צילום: חיה אילונה דר)
תוספת נפלאה לכל עת - קציצות פרסה (צילום: חיה אילונה דר)
קציצות פרסה וקינואה (צילום: שפרה נחום)
קציצות פרסה וקינואה (צילום: שפרה נחום)

לביבות כרשה צמחוניות / חיה אילונה דר

 

מרכיבים

כ-16 יחידות

 

  • 700 גרם (כ-2 יחידות) כרשה, רק החלק הלבן
  • 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך
  • 2 ביצים
  • 4 כפות קמח מצה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן, לטיגון
  • פלחי לימון, להגשה

 

אופן הכנה

  1. מרתיחים סיר עם מים ומלח, חותכים גס מאוד את הכרשה ומוסיפים אותה יחד עם תפוח האדמה לסיר. מבשלים כרבע שעה עד לריכוך הירקות.
  2. מעבירים את הכרשה ואת תפוחי האדמה למסננת ומשאירים אותם שם לחצי שעה.
  3. סוחטים את הכרשה, שמים אותה ואת יתר המרכיבים (למעט השמן לטיגון) במעבד מזון וטוחנים לעיסה אחידה. אם העיסה נוזלית מדי, מוסיפים מעט קמח מצה.
  4. יוצקים שמן בגובה 2 ס"מ במחבת ומחממים אותו.
  5. מכינים לביבות בידיים רטובות ומניחים אותן בזהירות בשמן החם. מטגנים כמה דקות מכל צד, עד להשחמה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג. מגישים עם פלחי לימון.

 

עוד מתכונים מעולים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

 

 

קציצות פרסה וקינואה / שפרה נחום

 

 

מרכיבים

(כ-12 יחידות)

 

  • 2 כפות שמן חמניות או קנולה
  • 1/2 כוס קינואה לבנה
  • 1/2 כוס קינואה אדומה
  • 1/2 1 כפיות כמון, טחון
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים
  • 2 יחידות כרשה (רק החלק הלבן), שטופות וקצוצות גס
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם או קמח מצה
  • 1/4 כוס שמן, לטיגון

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את שני סוגי הקינואה וחצי כפית כמון ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות. בסוף הבישול פותחים את המכסה ומאווררים את הקינואה.
  3. מחממים מים בסיר, מוסיפים את הכרשה הקצוצה, מכסים ומבשלים 15 דקות. מסננים, מצננים וסוחטים היטב.
  4. טוחנים את הכרשה למחית חלקה, מוסיפים את המלח, כפית הכמון ואת הקינואה המבושלת. מערבבים לתערובת אחידה.
  5. מוסיפים את הביצה ומערבבים. מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות.
  6. מחממים את השמן במחבת, כאשר השמן חם מאוד מטגנים בו את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, על להבה בינונית. מוציאים, ומניחים על נייר סופג.

 

שפרה נחום היא בעלת האתר 'תבשילים וחלומות - מרגישים בבית' , בו תוכלו למצוא מאות מתכונים בטעם ביתי ולא רק

 

 

קציצות כרשה אפויות עם פטריות ובצל /  אריק ווקיל

 

קציצות כרשה אפויות עם פטריות ובצל (צילום: רועי נחום)
    קציצות כרשה אפויות עם פטריות ובצל(צילום: רועי נחום)

     

    מרכיבים

    (6-5 קציצות)

     

    • 1 כרשה
    • 1 בצל גדול
    • 1/2 חבילת פטריות שמפיניון
    • שמן לטיגון
    • 1 כף קמח מצה
    • 1/4 כפית שום כתוש
    • 1 ביצה
    • 1 חלמון ביצה
    • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. חותכים את הכרשה, הבצל והפטריות לרצועות דקות וקצרות.
    3. מטגנים במחבת כל ירק בנפרד עד לריכוך.
    4. מעבירים את הירקות למסננת, וסוחטים מהם את הנוזלים. מניחים במסננת לכ-10 דקות, כדי שיגירו את שאריות הנוזלים.
    5. מוסיפים לירקות את קמח המצה, הביצה, החלמון והתבלינים, ומערבבים.
    6. מניחים בתבנית תלוליות מהתערובת (נעזרים בכף). אופים כ-10 דקות, עד שהקציצות משחימות.

     

     

    קציצות כרשה וריקוטה עם ירקות על האש / בני אשכנזי

     

    קציצות כרשה וריקוטה עם ירקות על האש (צילום: עידן גרוס)
      קציצות כרשה וריקוטה עם ירקות על האש(צילום: עידן גרוס)

       

      מרכיבים

      (כ-12 קציצות)

       

      לקציצות

      • 1/2 ק"ג כרשה (6-5 כרשים גדולות) – נטו, לאחר חיתוך החלק הקשה
      • 4 כפות גבינת ריקוטה
      • 2 כפות גבינת פרמזן
      • 1/2 1 כפות קמח
      • 1 ביצה
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

       

      לציפוי ולטיגון

      • קמח
      • ביצה
      • פירורי לחם
      • שמן

       

      להגשה

      • 1 חציל
      • 1 פלפל אדום
      • כמה כפות גבינת עזים רכה
      • 1 בצל אדום פרוס
      • 4 עלי בזיליקום קצוצים
      • טפנד זיתים

       

      אופן ההכנה

      1. קולים את החציל והפלפל: מניחים אותם על הגריל או ישירות על להבת הכיריים והופכים מדי 10 דקות – עד שהם מתרככים. לחלופין, אפשר לקלות אותם כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מעבירים את הירקות החמים לשקית או לכלי אטום ומניחים להם להתקרר (הדבר יקל על קילופם). מקלפים ונפטרים מהזרעים. חותכים לרצועות.
      2. חותכים מהכרשים את הקצוות הקשים של העלים ופורסים גס. שמים בסיר, מוסיפים מעט מים (בערך עד למחצית מגובה הכרשים) ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהכרשים מתרככות (אפשר גם לחמם אותן כ-12 דקות במיקרוגל, בכלי סגור).
      3. קוצצים את הכרשים דק (לחלופין, אפשר לטחון אותן גס במטחנת בשר או במעבד מזון). סוחטים היטב את הנוזלים, כדי שהקציצות לא יהיו מימיות.
      4. שמים את הכרשים בקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי תערובת הקציצות. מערבבים היטב, ויוצרים מהתערובת כ-12 קציצות.
      5. מחממים שמן במחבת. טובלים את הקציצות בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי לחם. מטגנים כמה דקות מכל צד, עד להשחמה.
      6. מורחים גבינת עזים בכל צלחת הגשה. מסדרים על הגבינה 3 קציצות, ומניחים עליהן חציל, פלפל, בצל, בזיליקום וטפנד.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      צמחוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג