
אז מה אם כבר נובמבר? מנה קייצית וקלילה: קבב ברמונדי (צילום: נופר בוגנים)
מרכיבים
(4 מנות)
לקציצות
- 400 גרם פילה ברמונדי, ללא עור
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 2 כפות לימון כבוש, קצוץ
- 1 כפית שטוחה זרעי כוסברה, גרוסים
- 2 כפיות נענע טרייה, קצוצה דק
- 2 פלפלים חריפים, קצוצים ללא הזרעים
- שמן זית לטיגון
לקרם
- 1 כוס מיץ גזר
- 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר
- 1 שן שום, כתושה
- 1/2 1 כפות רכז עגבניות
- 1 פלפל אדום חריף, קצוץ דק
- 2 יחידות למון גראס (החלק הלבן), קצוצות דק
- 2 כפות רוטב סויה רגיל
- 2 כפות טחינה גולמית
- קליפה מגוררת מלימון אחד
להגשה
- עלי נענע קצוצים דק
- עלי כוסברה קצוצים דק
אופן הכנה
- הקציצות: קוצצים דק את נתחי הדג בסכין חדה ומערבבים בקערה יחד עם שאר המרכיביםף למעט שמן הזית. מכסים ומצננים במקרר 20 דקות.
- מחממים את השמן במחבת, יוצרים קציצות קטנות ומטגנים אותן כ-5 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- הקרם: מערבבים או טוחנים את כל מרכיביו, טועמים ומתקנים תיבול.
- ההגשה: שמים מהקרם במרכז הצלחת ומשטחים אותו לשכבה אחידה. מניחים מעל את הקציצות, מקשטים בנענע ובכוסברה ומגישים.
המתכון מתוך 'סיפור של טעם' עם הילה אלפרט

עוד שלושה מתכוני דגים שכדאי לנסות