
קאפקייקס שוקולד בספלים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים
(6 ספלים או תבניות אישיות)
- 1/2 כוס מים חמימים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 4 כפות סילאן או דבש (או 1/2 כף נוזל סטיביה)
- 1/2 מכל (100 מ"ל) יוגורט, 1.7% שומן לפחות
- 2 ביצים
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 3 כפות אבקת קקאו
לקרם
- 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 4 כפות (60 מ"ל) שמנת להקצפה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות. משמנים ספלים חסיני חום, מומלץ בעזרת תרסיס שמן.
2. שמים בקערה גדולה את המים, השמן והסילאן (או דבש או סטיביה) וטורפים במטרפה למרקם אחיד. מוסיפים את היוגורט והביצים וטורפים לבלילה חלקה (בערך חצי דקה).
3. מנפים פנימה את הקמח, הסודה לשתייה והקקאו ומערבבים בכף רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. מחלקים את העיסה בין הספלים, כך שתגיע ל־3/4 מגובהם.
4. אופים כ־20 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא נקי ויבש. מוציאים ומשהים לצינון 10 דקות.
5. הקרם: בינתיים, שמים את השוקולד והשמנת בכלי מתאים למיקרוגל (או בסיר אדים כפול) וממסים בהדרגה, 30 שניות בכל פעם, עד שאפשר לערבב אותם לקרם חלק.
6. יוצקים את הקרם על הקאפקייקס ומגישים.
- זמן הכנה: כ־10 דקות (לא כולל אפייה וצינון)
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: מכוסה בטמפרטורת החדר עד יומיים, עד 4 ימים במקרר, עד חודש במקפיא